Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kefal avı oltası
arkadaşlar kefal avında kullandığım ve çok verim aldığım bir olta şeklinden ve tekniğinden bahsedecem...resimde görüldüğü gibi olta çok basit bir olta...beden olarak 1m. 0.25 sağlam bir beden...ve bunlara 20 cm.arayla bağlayacağınız0.20[attachment=4328] köstekler 5cm.olacak...iğne olarak 8 veya 9 numara mustad iğne kullanacaksınız...iğnelere mercimek büyüklüğünde ekmeğin içini takacaksınız...takacaksınız fakat ekmeğin içini hamur yapmayacaksınız..sadece kopardığınız ekmeği iğneye taktıktan sonra baş ve işaret parmağınızla bir kere sıkıp bırakmak...daha sonra oltanızı suya fırlatacaksınız...buradaki zargana topu kurşun görevini görecek...bir kaç parça ekmek kabuğunu denizin üzerine fırlatacaksınız...hatta ekmekleri fırlatmadan önce biraz vanilyayla balıkların toplanmasını daha çabuk yapabilirsiniz...ekmeğe toplanan balıkların olduğu yerin ilersine bu takımı savuracaksınız...çok yavaş bir şekilde hareket ettireceksiniz...balıkların hemen oltaya geldiğini göreceksiniz ve lüfer mantarının hareketiylede balığa tasma atacaksınız.buradaki püf nokta oltanız çok yavaş bir şekilde sürekli olarak hareket halinde olacak...bu oltayla akın zamanı kurt veya midye kenarı kullanarak bir seferde birden fazla zargana yakalama şansınızda mevcut...kurt kullanarak kefalede atabilirsiniz....saygılarımla...
Bul
bilgiler için sağol ancak benim kefal avında kullandığım daha değişik yöntemler ve yemler var..(sende en fazla 5 sefer giderim ) ve aldığım balıklar genelde 1 kg altına düşmez....ama yinede bilgiler içinn teşekkür ederim
Bul
arkadaşlar bu tekniğin dışında 4 tane teknik daha biliyorum...en iri kefali yakalamak istiyorsanız dip oltası yapacaksınız...dip oltası dip kıbrısı olacak...beden 60 cm altına düşmeyecek ve yem olarak kesinlikle iki sardalyayı içdış yapıp (sırtları birbirine gelecek şekilde ) iğneleri üzerine saracaksınız ve atıp oltanın boşluğunu alacaksınız...her gelen balık inanınki kilonun üzerinde...ben 3200gr kefal yakaladığım zamanları biliyorum bu oltayla...yanlız ilk bahsettiğim oltada kefaller 150 gr.dan 500gr.a yakın balıkları alabiliyorsunuz...ve sürekli at çek yapıyorsunuz ondan paylaşmak istedim...
Bul
basit ve kullanışlı.paylaşımın için teşekkürler.
Bul
bilgi için teşekkürler....
Bul
paylaşım için teşekkür ederim .
Bul
evet güzel bir olta anlatımı.bunu tatlısuda da denesek aynı sonucu verir mi .
Bul
hayır vermez çünkü tarif deniz kefali için denedim olmuyor.en iyisi iki iğneli ve şamandıralı olanı tatlısu için
Bul
paylaşım için teşekkürler
Bul
bilgiler için teşekkürler, inşallah onuda deneyeceğim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  (KEFAL) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 4 Boğaziçi 30 12,980 30-06-2016, 04:45
Son Yorum: nurideniz34
  dip oltası alperen 14 4,390 22-12-2011, 23:51
Son Yorum: araphüso26
  kefal acemikaptan 23 4,388 26-01-2010, 19:19