15-09-2009, 20:29
Pazar (13-9-2009) sabahı saat 9,30 gibi arkadaşım Mustafa ile İmaret limanındaydık , Hava tam istediğimiz gibiydi , yani çok hafif poyraz ve bol güneş ışığı , çünkü neytimiz Lüfer sirtisi denemek bakalım gelmişlermi 
Ben 11cm Mustafa 8 cm lik sahte balıcık saldık , aşağı yukarı bir saat kadar sonra ben sahtemi değiştirdim 12 cm lik silicon rogloou beyaz rengini saldım , tabi hem dipte hemde yüzeyde aradık ama malesef daha lüferler gelmemiş
Saat 12,00 gibi yemli avlanmak için Çayağzı denilen yere gittik, kayığı kendi haline bırakıpa oltalarımızı yemleyip saldık , oh ! en sonunda kayığa ilk balığı ben getirdim bir eşek isparisi
eh ondan sonra arkası gelmeye başladı ,tabi küçük olanları denize iyade etmek şartıyla ,
Huyumdur böyle avlanırken hep mantarlı sisteme bir balık koyup onuda yandan salarım , bu sefer bir sardalya koymuştum ,bir ara o oltamın ipi ani ve kuvvetli bir çekiş yaptı , hemen elime alıp kalamasını vere vere balığı kayığa aldım
güzel bir lambukaydı ( kinigos )
Kulanılan yemler sulines ve mamun ( mamun daha verimliydi )
Oltalar klasik üçlü dip oltası ,iğneler No 5 ve 6
Daha bolları ve büyükleri sizlerin olması dileğimle

Ben 11cm Mustafa 8 cm lik sahte balıcık saldık , aşağı yukarı bir saat kadar sonra ben sahtemi değiştirdim 12 cm lik silicon rogloou beyaz rengini saldım , tabi hem dipte hemde yüzeyde aradık ama malesef daha lüferler gelmemiş

Saat 12,00 gibi yemli avlanmak için Çayağzı denilen yere gittik, kayığı kendi haline bırakıpa oltalarımızı yemleyip saldık , oh ! en sonunda kayığa ilk balığı ben getirdim bir eşek isparisi

Huyumdur böyle avlanırken hep mantarlı sisteme bir balık koyup onuda yandan salarım , bu sefer bir sardalya koymuştum ,bir ara o oltamın ipi ani ve kuvvetli bir çekiş yaptı , hemen elime alıp kalamasını vere vere balığı kayığa aldım

Kulanılan yemler sulines ve mamun ( mamun daha verimliydi )
Oltalar klasik üçlü dip oltası ,iğneler No 5 ve 6
Daha bolları ve büyükleri sizlerin olması dileğimle