15-10-2009, 12:16
yalnış hatırlamıyorsam okuduğum kitabı herhalde 4. murat olacak içki ve esrar içmeyi yasaklıyor o zamanlarda yaşayan ihtiyar bir balıkçı bu balıkçı biraz ermiş bir insanmış fakat adam içmeyi seviyormuş ve suya baktığında her şeyi görüyormuş bir gün 4.murat normal sade bir vatandaş gibi giyinip ihtiyar balıkçının yanına gelir ve balığa çıkmak istediğini söyler balıkçı tabii der ve 4.muratı alır balığa çıkarlar avlak yerine gelirler oltalar suya iner ihtiyar balıkçı hemen başlar icraata hemen bir tek kağıtlı hazırlar kendine 4.murat derki sen ne yapıyorsun yasak olduğunu bilmiyormusun der ihtiyar kim görecek denizin ortasında sen rahatına bak der korkmuyormusun sen 4.murat'tan der o şimdi sarayındadır görmez der ihtiyar ya dışarda ise nerden biliyorsun. ben şimdi anlarım der ihtiyar suya bakar aman tanrım ben ne yaptım sizden çok özür dilerim der ne olur beni affedin der 4.murat suda onu gördüğüne inanmaz sen beni tanıdın der peki o zaman sana bir şans tanıyorum der tekneden inince sarayın iki tane kapısı var ben hangi kapıdan giricem bir kağıda yaz ver bana der ihtiyar yazar ve 4.murat'ın eline verir tekneden iner inmez 4.murat vurun bunun boynunu der ihtiyarı öldürtür ve bu günkü yeni kapının olduğu yere buraya yeni bir kapı açın der saraya buradan giricem der kapı açılır 4.murat saraya girer tahtına oturur ve sırıtarak elindeki kağıdı açar ve rengi kaçar fenalaşır ihtiyar kağıda aynen şöyle yazmıştır. saraya yeni bir kapı açıp oradan gireceksiniz padişahım?