Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yeni tekne
tekne sahibi olan arkadaşların ortak sorunudur çoğunlukla kıçtan takma benzinli motor kullanırız ve büyük oranla 2 zamanlıdır gerçi 4 zamanlı olmasıda çok fark etmiyor benzin masrafı motor sorunları uzak yola rahat gidememe motora güvenememe hep bir tedirginlik yani kısaca hepimiz aynı söylemi duymuşuzdur denizde dizel olcak diye işte böyle bir arayış içinde tekne imalatçısı bir arkadaşımıza içten takma dizel motorlu fiber tekne isteğimizi ilettik aldığımız cevap çok ilginç oldu oda zaten böyle bir projesi olduğunu bunun üzerinde çalıştığını söyleyince hemen siparişi verdik projeyi tam gaz çalışır hale getirdik çok kısa zamanda denizde özgür olacağız şu an teknenin iç kalıp çalışmaları yapılıyor dış kalıp döküldü alt kalıpta salma ve pervane boşluğu bırakıldı iç kalıp çıktıktan sonra motor montajı olacak bu arada motorumuz 10 bg dizel şanzımanlı tabii daha teknede denenmedi ama yakıt sarfiyatı katoloğunda 1 saatte 1.2 lt. olarak belirtiyor bu rakam gerçekten bizim için çok iyi tekne boyu 4.6 ilerlemeleri sizler ile tekrar paylaşırım

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Dalış Eğitmeni
Bul
hayırlısı olsun hıdır hadi bakalım bitincede görcez işallah devasa bişi olcak gibi görüntü var AlkisAffet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
hayırlı uğurlu olur inşallah.
abi benim bir iki sorum olacaktı merakımdanSiyirdim
_motoru (gücü) neye göre belirliyorsunuz ?
_şanzımanlı nasıl oluyor? ne gibi bir faydası var? hız artırma düşürme gibi mi?
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
Tekneyi güvenli bağlama yeri olanlar için içten takma dizel motorları çok ekonomik.Hayırlı olsunAlkis
Bornova - izmir
Bul
Alkisşimdiden hayırlı uğurlu olsun.son halini merakla bekliyoruz.
Bul
Hıdır hayırlısı olsun bakalım, inşallah iyi bir şey çıkar ortaya...
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
hayırlı olsun bende düşünüyorum içten takma .Alkis
Bul
Hayirli olsun Hidir..kazasiz belasiz bol balikli avlarda kullanin...
dediklerinde cok haklisin,bene 4 zamanli 20lik yamaha var..buuna ragmen cok geziyor,cok benzin yakiyorum..
guzel bir tekne olacagina inaniyorum,benimteknemde 4,60..ideal bir boyut
Bul
Hayırlısı olsun Hıdır,
Dediğin gibi 4 zamanlı da olsa benzinliler ile dizeller arasında ciddi yakıt tüketimi farkları var.
Doğru bir karar vermissiniz.Umarım en kısa zamanda bitirip, bol balıklı keyifli avlarda kullanırsınız.Rastgele...Seerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
u_boy yazdı:hayırlı uğurlu olur inşallah.
abi benim bir iki sorum olacaktı merakımdanSiyirdim
_motoru (gücü) neye göre belirliyorsunuz ?
_şanzımanlı nasıl oluyor? ne gibi bir faydası var? hız artırma düşürme gibi mi?
motor gücü kullanım amacına ve tekne tipine göre değişir
balıkçılık için 4-4.5m tekne için 10 bg civarı yeterlidir ama gezi hız istiyorsan başka
şanzıman ise teknenin hem ileri hem geri gitmesini sağlayan dişli kutusudur yani bir nevi arabalarda gibi düşünürsek 1 ileri 1 geri hız ise direk motordan gaz verme ile ilgili
Dalış Eğitmeni
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni İşimiz hakkında fish or die 25 3,935 26-05-2015, 13:04
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Yeni oyuncaklarım :) Spin kamış ve makina MaVrUşGiL 25 4,614 31-10-2012, 09:34
Son Yorum: ANTALYALI07
  Kumburgaz'da tekne alabora oldu (lütfen can yeleksiz tekneye binmeyelim) Salih Reis 23 3,611 29-08-2012, 18:46
Son Yorum: YaKaMoZ
  Her dalış yeni gezegen ALTAYLI 15 2,939 19-01-2010, 18:22
Son Yorum: ALTAYLI
  istanbul yeni kapının oluşumunu duymuşmuydunuz tepeli35 17 3,370 16-10-2009, 11:41
Son Yorum: tepeli35
  Tekne geldi orhanekmekci 92 10,708 11-07-2009, 22:31
Son Yorum: orhanekmekci
  Yeni Teknemiz Uğur Getirsin FuRkAn * 38 5,790 04-07-2009, 18:16
Son Yorum: Krizoberill
  uzaktan kumandalı radarlı tekne alperburdur 20 6,384 27-05-2009, 21:06
Son Yorum: bucalıfikret
  yeni kimliklerimiz yalova tatar 18 2,928 01-01-2009, 12:32
Son Yorum: levent2735
  yeni motor aldık yalova tatar 31 4,312 26-07-2008, 14:03
Son Yorum: zafer77

Hızlı Menü: