Bu sabah saat 07:00 Kilitbahir motoru Trakya yakasına geçtim.Yaklaşık 1 haftadır Meteorolojiden rüzgar durumunu takip ediyordum.Bugün için havanın poyraza döneceğini yazmıştı.Belki mantıksız gelecek ama poyraz havalarda pullu ( dip ) balığı avları genelde daha verimli geçiyor.Özellikle de Çipura Avı.Neyse motora bindiğimde hava hala lodosmuş ve 3 saatlik uykudan sonra bunu bile farketmeden karşıya geçiverdim
Kullandığım yemler Çipura takımı için 1 gece önceden tuzlanmış sardalye , diğer dip balıkları için ise az miktar sülünes idi.Takımlar her ikisinde de aynı ama çipura için Mustad 505 2/0 iğne , diğer takımda ise yine aynı iğne ama 2 numara olanıydı.Makinelerde sarılı misina 0.35 Suffix XL strong idi.
Takımları saat 7:30 gibi suya attım , bir süre hareket olmadı."Midyeler yemleri yedi , takım kesti" derken sülünes takılı takıma saat 9 civarı tuttuğum balıklardan en iri olanı (karagöz) bindi Daha önce de karagöz çekmiştim ama bu daha farklı bir zevk verdi.Takıma vuruşu ve gelişi ortaboy bir çipuradan farksızdı.Bu arada sardalye takılı takımda hiç hareket yoktu.Bundan yarım saat kadar sonra da yine sülünes takılı takıma sargoz vurdu.İlk birkaç sarımda kendini hissettirdi ama çabuk teslim olup "boş takım çekiyormuş" hissi yarattı.Sardalye takılı takımından hiç verim alamdım.Daha doğrusu vuruş bile olmadı ama ben yine de fantezi olsun diye çinekop takımın en büyük iğnesini çıkartıp hırsızlı bir çipura takımı denemesi yaptım Tabi daha ümidi kesmemiştim çünkü aynı meraya başka avcılar da gelmişti.Saat 10:00 olmuştu."Bu ustalar bu saate geliyorsa bir bildikleri vardır" diyerek ava devam ettim . Bu arada gözüm ve aklım kayalıklarda lüfer avlayanlarda idi .Öğlen saat 1 ' e kadar tek bir vuruş bile alamdım.Hemen takımları toplayıp mendireğe lüfercilerin yanına gittim.Bu arada ustalara rasgele dileklerimin yanında balık durumunu sorduğumda 1'er adet karagöz aldıklarını söylemişlerdi.
Mendireğe ulaştığımda elimde kalan 3 adet sülünesi hemen takımın ucunda balıklara sundum.Sadece ispariyi alabildim .Balıklar aynı merada çinekop olduğundan mıdır nedir yemi ilk vuruşta alıp çeldirmeye "an" bile tanımıyorlardı.Daha sonra lüfer takımlarını çıkartıp tuzlu sardalyeleri takıp attım denize ama lüferin yemlerini çinekoplara bir güzel ayıklattım Tekrar tekrar takım değiştirmekten sıkıldığım için ve saat 14:45 motoruna yetişmek zorunda olduğum için avımı sonlandırıp , yemlerimi de yanımda avlanan ve çocukken beni hatim ettiren Hoca'ma verdim.Birkaç sohbet derken evime döndüm.Ama lodostan ve meteorolojiden bir kez daha memnun kalmadım.Allah bereket versin ; kızlarıma yetecek kadar balığım vardı
Fotolarımı makinem olmadığı için hanımın cep telefonundan ve evde çekebildim
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
18-11-2009, 01:30 (Son Düzenleme: 18-11-2009, 02:21, Düzenleyen: site yönetim.)
fotoğraf olmasada rapor rapordur yani.çokta güzel rapor hazırlamışsın saati saatine.balıkta almışsın.inşallah bir dahakine bol avlar olsun.(aslında ben senden anlattığın lüfer haberlerini bekliyordum.)
meteoloji bazen tutturamıyor,hele izmir i hiç tutturamıyor,güney ege ile kuzey egenin arasında kaldığından olsa gerek.
balıklar afiyet olsun.
18-11-2009, 01:32 (Son Düzenleme: 18-11-2009, 02:21, Düzenleyen: site yönetim.)
Nedim kardeşim sanırım uzun bir aradan sonra avcılık oldu. Neden mi? Okurken benim uzun aradan sonra yaptığım avlarım gibi olduğunu hissettim. Böyle zamanlarda çok fazla takım değiştirip hedefi hep saptırıyorum. Bu da verimi düşürüyor bence. (Tabii ki şartlara göre av şekli ve hedefi değişebilir ama bence bu ikiyi geçmemeli)
Ama zevkini almışsın. Kızlara da tavalık çıktıktan sonra sorun yok Çok balıksız geldim çoookSen hiç olmassa nevaleyi çıkarıp bizim "balıksız av raporlarına" üyelik kaydını yapmamışsın
Afiyet olsun.Bol ve bereketli avlar dilerim.Rastgele
18-11-2009, 01:42 (Son Düzenleme: 18-11-2009, 02:22, Düzenleyen: site yönetim.)
kasap100 yazdı:Nedim kardeşim sanırım uzun bir aradan sonra avcılık oldu. Neden mi? Okurken benim uzun aradan sonra yaptığım avlarım gibi olduğunu hissettim. Böyle zamanlarda çok fazla takım değiştirip hedefi hep saptırıyorum. Bu da verimi düşürüyor bence. (Tabii ki şartlara göre av şekli ve hedefi değişebilir ama bence bu ikiyi geçmemeli)
Ama zevkini almışsın. Kızlara da tavalık çıktıktan sonra sorun yok Çok balıksız geldim çoookSen hiç olmassa nevaleyi çıkarıp bizim "balıksız av raporlarına" üyelik kaydını yapmamışsın
Afiyet olsun.Bol ve bereketli avlar dilerim.Rastgele
Not: Hava raporu için windguru'yu dene derim.
Bahadır'cım balığın az olduğu zamanlarda değişik takım denemeleri yapmayı çok seviyorum Site için teşekkür ederim.Tahminler tutuyor mu bari
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
18-11-2009, 01:44 (Son Düzenleme: 18-11-2009, 02:23, Düzenleyen: site yönetim.)
yycolak yazdı:nedimcim rapor çok güzel ama fotoları göremedim
yanlışmı okudum yoksa
ellerin dert görmesin teşekkürler
"
Abi kamlumbağa hızıyla ve her defasında Roma'yı yeniden keşfetmekle "uğraşınca bu kadar yapabiliyorum.Çok raporum yok , affınıza sığınıyorum
18-11-2009, 01:51 (Son Düzenleme: 18-11-2009, 02:23, Düzenleyen: site yönetim.)
tahsinmersin yazdı:fotoğraf olmasada rapor rapordur yani.çokta güzel rapor hazırlamışsın saati saatine.balıkta almışsın.inşallah bir dahakine bol avlar olsun.(aslında ben senden anlattığın lüfer haberlerini bekliyordum.)
meteoloji bazen tutturamıyor,hele izmir i hiç tutturamıyor,güney ege ile kuzey egenin arasında kaldığından olsa gerek.
balıklar afiyet olsun.
Abi söz en azından lüfer avı yapıp yayınlayacağım . Çok sıkıntılı oluyor , kalabalık filan Levrekleri bekliyoruz ama havalar hala sıcak gidiyor Kısmetse bugünlerde gece sahte ile levrek denemeleri yapacağım.Gündüzleri çocuğu okula götür getir derken Saat 15'den önce ava çıkma şansım olmuyor.Bu gün okula gitmedi saat 16 da doktora randevumuz vardı.Yoksa yemleri kendim bitirecektim Herhalde 1-2 lüfer alma şansım olabilirdi.Çünkü çinekop ve lüfer farklı zamanlarda nöbetleşe meraya giriyorlardı
18-11-2009, 01:52 (Son Düzenleme: 18-11-2009, 02:24, Düzenleyen: site yönetim.)
Abi teşekkür ederim , hemen değiştireyim
18-11-2009, 01:55 (Son Düzenleme: 18-11-2009, 02:24, Düzenleyen: site yönetim.)
thunderbolt yazdı:"
Abi kamlumbağa hızıyla ve her defasında Roma'yı yeniden keşfetmekle "uğraşınca bu kadar yapabiliyorum.Çok raporum yok , affınıza sığınıyorum
estağfurullah kardeşim
hep raporlar fotoluya ondan öyle dedim
sende evde çektim deyince bende bi eksikjlik var dedim
yoksa raporda bir eksiklik yok
gayette güzel olmuş
tekrar ellerine sağlık
Abi hiç olur mu öyle şey , yanlışlığı gösterdiğiniz için teşekkür ederim Aslında 17 Aralık dans eşime ilan-ı aşk ettiğim tarihtir , aklımda o vardı