Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
amatör balıkcılık ruhu nerede beyler
sevgili dostum afalanın mesajına atıf
arkadaşlar bu sitenin amacı amatör balıkcılık ve bu bir spor dur, tabi benim anladığım kadariyle. ha yok
abi paşabahçe kıyılarında bilmem kaç kulaçlık bilmem kaç metrelik bir gırgır ağı ile yakaladığımız balıklar veya bu balıkları yakalama yöntemlerimiz değil.
benim için dinamit vs gibi abuk subuk avlanma yöntemleri ne almam ifade ediyorsa gırgır ağları da yada trol ağlarıda aynı şeyi ifade ediyor.
belki biraz küstahca bulacaksınız ama
lütfen kardeşim
ben amatör kisilerin yine amatör sayılabilecek yöntemlerle avladıkları balıkları görmek ve bu yöntemleri daha iyi öğrenmek istiyorum.
ben amatörlügümden ödün vermek istemiyorum
ya da bunları söyledim diye eleştirilmekte istemiyorum
cünkü haklıyım
Bul
+1 71
Bul
Murat bey görüşlerinizde haklısınız sanırım afala arkadaşımız bu konuda biraz daha fazla hassasiyet göstereceğinden eminim.
Bul
yaww seni eleştiremeyiz haklısın gerçekten ama afalada bizlerden gelen istekle gönderiyor zaten resimleri ben rahatsız olmuyorum ama çogunluk rahatsız oluyorsa afala da sanırım sorun çıkarmayacaktır konulara bilgileriyle katılacaktır sorunun fazla büyütülmeden kapanmasını diliyorum
Bul
ali abi bir mali müsavir olarak olaya iktisadi yönden girdi ve son noktayı koydu.
bende antropolog olarak bir nokta koymak istiyorum
yağmur ormanlarında bundan 20 yıl önce
500 yerel dil konuşuluyor ve bir bu kadar da ayrı etnik topluluk vardı.
yine maddi kaygılar
kereste ve petrol ihtiyacı
yağmur ormanlarını vurmaya başladıktan sonra bu gün günümüzde 50 den daha az etnik grup ve konuşulan etnik dil kaldığı sanılıyor.
yağmur ormanlarında.
evet parasız kalmak ayrı bir şey arkadaşlar allah kimseye göstermesin.
biz ilkel toplumlar gibi avcı toplayıcı gruplar değiliz
bizler endüstri devrimi denilen bir dönemden geçmiş
üretebilen bir toplumuz
lütfen
beni yanlış anlamayım
ama pazarda domates kasalarının içerisinde kestane satıldığını hiç görmedim.
yada bir buz kütlesininin sıcak bir ocakta saklanmaya çalışıldığına hiç şahit olmadım.
profesyonellik başkadır amatörlük başka
sevgili ali abi senin mali müşavir imzan olmadan bir çok iş yapılamıyor biliyorsun.
bir düşünsene her kes mali müşavir olsaydı ne olurdu.
modern toplumun kuralıdır uzmanlaşma
bizler her birimiz kendi işlerimizde uzmanlaşmış insanlarız ama balıkcılık konusunda amatör olduğumuz için bu sitede yer alıyoruz.
lütfen dikkat
buna dikkat edelim
ayrıca tabi ki profesyonel balıkçılar olmak zorunda o da bir meslek kolu. ama tekrar ediyorum amatör balıkcıyla profesyonel balıkcıyı bir birinden ayıran kesin cizgiler var
ve bizler bu cizgilere özen göstermeliyiz
bir gün tuttuğum balıkları satmak zorunda kalsaydım ailemi geçindirmek için
kendime profesyonel balıkcı derdim
ve yakaladığım balıkları www.profesyonelbalikci.net adli
bir sitede yayınlar ve yazardım
lütfen bu ayrımı bir daha düşünün
Bul
Bu konunun uzamaması dileğiyle şunlarıda belirtmek isterim.

Murat beye bu konuda hak veriyorum kuruluş amacımız Amatör Balıkçılık ne varki Sn. Afalanın vermiş olduğu bilgiler değerli bilgilerdir. Bu forum sadece resim ekleme forum'u değil amaç bilgi vermek ve edinmektir. Kaldıki Afala arkadaşımızın çoğu resmi ilginçtir daha önce büyük ağlarla yakından görmediğim resimler var. Bu çoğumuzun ilgisini çekmeltedir.

Ayrıca bu konuyu büyütmenin bir anlamıda yoktur. Şimdiye kadar site sahibi olarak ben Afala arkadaşımıza bir uyarıda bulunmadım bulunmayacağımda.

Fakat herkesin bazı konularda daha duyarlı olması gerekli. Madem burası Amatör Balıkçı sitesi ve sadece amatör balıkçılık konuşulacak bizlerde öyle yapıyoruz fakat bir-iki profesyonel avlanma bilgisinin kimseye zarar vermiyeceğini hatta bilgilendireceği kanısındayım
Bul
bende dostumuz afala dan onu kırdı isem özürdileyerek
konuyu kapatmak
saygılarımı hepinize sunmak isterim
hepimize bol palamut ve lüfer diliyorum
levrekci baba kardeş sanada kocaman kocaman levrekler
Bul
arkadaşlar ben şuna inanıyorum afala bizi bilgilendirme yönünden yardımcı oluyor çünkü afalayı ben elinde balıkla doğru dürüst görmedim ama fotoğrafladığı balıklar hoşuma gidiyor  çünkü biz amatörler o balıkları ne yakalayabiliriz nede görebiliriz denizlerimizde böyle balıkların olduğunun bile farkında olmayız afala bizim denizlerimizde hala hayat olduğunu başka balıklarında var olduğunu bize resimliyor  şayrt kendi adıma balıkcılık mesleğim olsaydı yine buraya kayıt olurdum bilgi alabilip bilgi verebilmek için sanırım afala balıkcı teknesinde çalışan bir eleman bizimle olmak içinde o resimleri fotoğraflıyor burada balığın nerde olduğunu yazsa denizci arkadaşlar için o bile yeterli hiç olmazssa o tarafda avlanırlar ben tatlısu balıkcısıyım insanlar derede bile balığı yakalayıp satıyorlar sorarsan cigara param çıkıyor der 72duyarlı olalım ama kırıcı olmadan :0521:bizler buraya toplanana kadar epeyi bir zaman geçti az çok birbirimizi biliyoruz formdaki anlatmamız ve msn de görüşmemiz bunlar hep arkadaşlık için değilmi bilgi alışverişi değilmi zamanı gelince buluşmak değilmi gelin birbirimizi kırmadan akşam ezanından sonra BARIŞ ÇUBUĞU İÇELİM daha rahatlamış bir durumda oluruz ne dersiniz bu barış çubuğu işine
Bul
kamil abi;burada yazı yazmak için balık tutmana bile gerek yok.balığın nerede olduğuna dair yazıları ve diğer yazılarınıda(afalanın) taktir ediyorum.herkese çok yardımcı oluyor.şimdi o yazı duruyor mu bilmiyorum bir resim göndermişti geçenlerde, bir gemi içinde sonarlar filan var.ben buna karşıyım.
Bul
bittiiiiiiiii
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Anket: Amatör balıkçı Forum'nu nereden buldunuz!! Lapsetur 286 54,907 30-11-2015, 14:48
Son Yorum: oguzcanagca
  Sizce Türkiyede Balıkçılık Neden Gelişmemiştir???? sirenia 19 7,078 23-09-2014, 09:20
Son Yorum: yaser2sultan
  organizasyon nerede olsun? LeVrEkCi 329 44,904 26-01-2011, 20:11
Son Yorum: tedirgin SaZaN
  haziran izmir organizasyonu olsunmu olacaksa nerede olsun fish or die 136 17,463 05-10-2009, 22:08
Son Yorum: aygroup
  organizasyon nerede olsun ? fish or die 383 33,133 02-03-2009, 20:10
Son Yorum: bucalıfikret
  Ya ben yada balıkçılık? MaVrUşGiL 30 5,417 13-12-2007, 20:04
Son Yorum: alien13

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi