Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paşayla buluşma 24-03-2010
Av yeri : İzmir-Gümüldür
Hava : 1-2 Bft Kuzey
Av saati : 00.00- 06.30 (05.30’da yakalanmıştır)
Kullanılan takım : Şeytan oltası
[Resim: 166d4qb.jpg]

Kullanılan misina : Beden Ф 0,28 mm Yo-zuri Mirage(%100 Fluorocabon)
Kullanılan İğne : Crown 17105 Size:3
Kullanılan yem : Taze sardalye-hamsi(Balık sardalya ile alınmıştır.)
Balık büyüklükleri : 2,82kg - 66cm

At-Çek
Kullanılan kamış : Shimano Nexave 210-240cm(AJ2124AX) Atarı 5-20gr
Kullanılan makine : Shimano Saragosa 4000F
Kullanılan misina : Makine ana misina - Ф0,28 mm Owner Monofilament
Kullanılan sahte :
[Resim: szebdk.jpg]

Marka : RAPALA
Tip : SKITTER POP
Model : SP-09
Renk kodu : SD (Shad Alose)
İğne : No 3
Boy : 9cm (3-1/2")
Ağırlık : 14gr (1/2 oz)
Kullanılan derinlik : Top water (Su üstü yüzen)
Genel bilgi : Kendine has içe kıvrımlı dudak yapısı ve balsa gövdesi ile Skitter Pop su yüzeyinde avlanan balıkları avlamak için her türlü metod ile kullanılabilir. Yem bütün dünyada her yerde kullanılabildiği için avcıların gözdesi olmuştur. 12 numaralı boylarda kıvrık çelik üçlü uçlar kullanılmış ve tıkırtı kanalları ile zenginleştirilmiştir. levrek, turna, tuzlu su levreği , alabalık
Tail Dressing Balığın canlı hareketlerini zenginleştirir.
Versalite Lure (çok fonksiyonlu yem)Ani ve hızlı çekiş yada su yüzeyinde zıplatma metodlarının hepsinde kullanabilirsiniz.
Durable and Realistic (dayanıklı ve gerçek renkler) 4 farklı renk tonu, 7 kat boya ve vernik atılmış dış yüzey
Balsa Body Balsa gövdesiyle üstün yüzerlik ve su yüzeyinde harika hareket kabiliyeti.
Cupped Lip (vantuzlu dudak yapısı) Sert su sıçratma ve geniş su kabarcığı çıkarma kabiliyeti ile kirli sularda dahi kolay fark edilebilirği mevcut.
Perfect Patterns (Mükemmel Yapı) 7 farklı model ile mükemmel doğal bir su üstü yapay yemidir
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Merhaba amatör balıkçı dostlar,
Uzun zamandır gerek sırtı, gerek gece kıyıdan yemli dip avı, gerekse at-çek avlarıyla levrek peşindeydim. Bu kurnaz balığı yakalama bende bir tutku haline gelmişti. Derin su avlarına gitmez oldum. İlla levrek olacak. Verimsiz geçen avlarımsa zaman zaman beni yıldırıyor, zaman zamansa tutkumu arttırıyordu.

İşlerimin hafiflemesi nedeniyle 24-03-2010 akşamı, hafta arası olmasına rağmen gece kıyıdan yemli dip avı yapmaya karar verdim. Sabah gün doğumuyla birlikte at-çek yapacaktım. Gece avlarını sevgili Tahsin abimle yapıyoruz. Ama kendisi vardiyada olduğundan bu avımı Özgür arkadaşımla yaptık.

Tahsin ve Ramiz abi sayesinde öğrendiğim gece kıyıdan yemli dip avını, onlarla beraber yaklaşık bir yıldır yapmaktaydım. Ve maalesef hala hatırı sayılır bir paşa ile buluşamamıştım. Gerçi birkaç kez yakalamama rağmen, tecrübesizliğim nedeniyle bir türlü ellerime alamamıştım. Bu avda tecrübe kazanmak gerçekten tam bir yılımı aldı. Şeytan oltasını elle ileriye savurmak, her avda yeni bağlanmış iğne kullanmak, el oltasına kalama vermek, tam karanlıkta el oltalarını av mahalline yayılabilmek… Hepsi ayrı ayrı tecrübe isteyen konular. Bunları öğrenme sürecim her seferinde bana bir paşaya mal olmuştu.

Ama bu sefer yakalayacaktım. Her ava çıkıştaki bu ümit gene içimdeydi. Ne demişler “ilk önce isteyeceksin” Saat 00.00’da avlağımıza vardık. Kış boyu yaptığımız avlarda ne soğuklar, ne yağmurlar yemiştik burada. Ama bu gece hava harikaydı. Hemen yerlerimize yerleşip, hamsi ve sardalyalarımızı iğnelerimize takıp, oltalarımızı suyla buluşturduk.

Aradan geçen üç-dört saat içerisinde 2 adet mığri, 1 adet iskorpit(denize iade edildiler) avı hareketlendirse de paşa ortalıklarda yoktu. Ama sabah suyundan ümitliydim. Son gelen tüyolar ve buradaki tecrübelerimizden sabah suyunda hareket bekliyordum. Ezanla birlikte oltalar kıpırdamaya başladı. Ezan okunması yeni bitmişti ki, işaretim yerinden fırladı. Hemen misinayı elime aldım. Paşa diğer taraftaydı. Ustalardan öğrendiğim gibi hareketsizce bekliyordum. İkinci hamlesi gelmeliydi. İlk seferde çekişlerim yüzünden kerelerce kaçırmıştım. Bunlar aklımdan geçerken paşanın ikinci ve atak hamlesi de geldi. Hamle sırası bendeydi. Misinam yürürken sert bir hamle ile tasmalamayı gerçekleştirdim. Üstündeydi. İkinci etap başlıyordu.

Balıkla bağım kurulmuştu. Bu bağdan paşanın diğer taraftaki kafa darbelerini hissedebiliyordum. Balığın çekiş gücünden ikinci etabın zorlu geçeceği anlaşılıyordu. Hemen Özgür’e kepçeyi hazırlamasını söyledim. Zira kepçeleme yüzünden de bir paşadan olmuştum. Paşa zaman zaman bana doğru yüzüyor zaman zaman da ileriye fişeklemeye çalışıyordu. Bende ustalardan öğrendiklerimi uyguluyordum; boşluk vermeden misinamı zaman zaman sağıyor, zaman zamansa elimle kalama ayarı yapıp yol veriyordum. Yaklaşık 3-5 dakikalık bir mücadeleden sonra balığı gördüm. Muazzam bir haşmet…. Geliyordu. İşte son round….

Özgür kepçeyi hazırlamış benden gelecek komutu beklerken, paşa son hamlesine hazırlanıyordu. Su yüzeyinde çırpınıp kendini kurtarmak isteyeceğinden kepçelemenin zamanlamasını Özgür’le çok iyi yapmalıydık. Balığı avlandığımız teknenin kıç kısmına iyice yaklaştırdım. O sırada Özgür benden komut beklemeden kepçeyi daldırdı. Ben ne yapıyorsun dememe kalmadan boş kepçe gözlerimim önündeydi. Özgür “ abi balık kepçeye sığmadı” dedi. Bir hamlede tekrar balığı kontrolüme aldım. Özgür’e de “ben sana kepçele dediğimde kepçeyi vur” dedim. Balığı yavaş yavaş tekrar yanıma getirdim. Ve “kepçele” dememle birlikte Özgür balığı kepçeledi.

İşte bu anı anlatmak çok zor. Resmen adrenalin patlaması…. Muazzam bir duygu. Bir yıllık emeğin karşılığı. Ne soğuklar kaldı, ne yağmurlar kaldı, ne de uykusuz hüsranla geçen av sonuçları…Bu an her şeye değer….Umarım herkes hayalindeki avı bir gün gerçekleştirir.

İstediğim avı gerçekleştimiş olmanın keyfiyle, gün ışıyınca sabah biraz at-çek yaptım. Sadece biraz antrenman olsun diye…Herhangi bir vuruş alamayınca dönüş zamanı deyip evlerimize döndük.

Herkese böyle keyifli ve bizden daha bereketli avlar dilerim.
Selamlarımla…

Özel Not: Sevgili Tahsin ve Ramiz abime teşekkürlerimle....

[Resim: 15d1m4g.jpg]
[Resim: 344qr7d.jpg]

[Resim: 24ex3zl.jpg]

[Resim: 14mgvhf.jpg]
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Maşallah bereketli olsun.
Bul
AlkisAlkisAlkisİşte budur kardeşim az önce Yoklama konusunda da Tahsin'den haber almış ve orada da yorumlamıştım. Olay budur ve örnektir. İSTEMEK İSTEMEK İSTEMEK ve bunu için gerekenleri yerine getirmek. Gerisi kısmettttt. Sen bu işi öğrenmiş artık kısmetini bekliyordun ve nihayet gönlündeki Paşa'ya merhaba dedin. Artık bu keyifin üstünde beklentilerle yaşadıkların arasında gelip gitmeler ve öğretilerle öğrenmeler. Biz amatörlerin en keyifli anlarıdır bunlar seni çok iyi anlıyor ve yürekten tebrik ediyorum azimle ve sabırla hatta zaman zaman acı tecrübelerle.AlkisSüper süper....Yenilerini beklemek hakkımız. Artık afiyetle boğ ve hakkını ver Seerf
Bul
Alkistebrikler ..tebrikler..tebrikler.....Alkis
tabii ki gozun aydin..artik ,bu guzel pasali avlarin devami gelecek,buna inaniyorum..seytanin bacagi kirildi..
pasa kadar rapor ve anlatimda super..bu guzel avi bize de yasattigin icin tesekkurler Bahadir
sadece fotolar baliga biraz haksizlik etmis...sanirim bu konuda hakliyim....buyuk-buyuk fotolar olmaliydi..
afiyet olsun Bahadir.....
aklima gelisken sormadan edemiyecegim...genelde levrek sabah suyunda avlanir....ava gittiginiz yer ,sizlere yakin ise,neden sabaha karsi gitmeyi dusunmuyorsunuz,yani butun gece cok yorucu olmuyormu?
neyse simdi artik o pasaya yakisir bir masa yaparsin..
afiyet olsun..Seerf
daha da buyuklerine rastgele..
artik levrek konusunda ustalastinAlkis,tutulanin kacmamasi lazim..unutma
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
tam uyumaya niyetleniyordum,o da ne? uyku muyku kalmadı.Harika paylaşım için teşekkürker,tutamayanlara nasip olsunAlkisAlkisAlkis
Bul
Bahadı Faruk çok doğru söylüyor fotolar balığın heybetine denk gelmemişSmile
Bul
ALTAYLI yazdı:Bahadı Faruk çok doğru söylüyor fotolar balığın heybetine denk gelmemişSmile
gelmedi abi tabii yaaa
hemde 1 senelik ugrastan sonra....
fakat bir gercek te var unutmayalim..
benim son raporumdaki az balikli cok fotolu rapor gibi olacagina..
boyle pasali.... az fotolu rapor olsunAlkis
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Bahadır abi, tebrik ederim AlkisSeerfAlkis darısı daha büyüklerine.
Konuyu ilk açtığımda hevesle resmi aradı gözlerim,
Niye biliyormusun?
Balığı değilde o yüzündeki keyfi görmek içinGulumse.

Bu arada sedat bu konuyu görmesin görürse gece gece gaza gelip kıyıları taramaya çıkar alimallah.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Bu pcnin neyine ne diyeyim bilemiyorum.Bu üçüncü cevabım.Yazıyorum gönderemiyorum.Sevgili kardeşim.Öncelikle öğrencilikten eğitmenliğe tefiini kutluyorum.Ondan sonra gönülden tebriklerimi sunuyorum.En son olarak ta afiyetler dileyerek paşayı hakkıyla gövdeye indirmeni istiyorum.Seerf
Bu biiiiiiiir....Bundan sonrası kolay.Her seferinde bir paşa.Helal sana...Belkide bir kaç tane.Hatta hep bol bol...Alkis76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yarım Ayda Pazartesi İspendekleri 06-07-2010 Bahadır Sarıca 39 8,184 13-07-2010, 12:22
Son Yorum: istavritci
  Çeşme-Germiyan 17-04-2010 Bahadır Sarıca 54 8,632 22-04-2010, 15:03
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Cumartesi ispendekleri 03-04-2010 Bahadır Sarıca 69 8,700 10-04-2010, 11:02
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Çeşme-Germiyan 14-02-2010 Bahadır Sarıca 54 7,512 19-02-2010, 12:09
Son Yorum: fotokopici

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi