03-04-2010, 09:36
Cumartesi ispendekleri 03-04-2010
Av yeri : İzmir-Gümüldür
Hava : 1-2 Bft Kuzey/Kuzeybatı
Av saati: : 00.45- 06.30 (İspendekler 02.00-04.00 arası yakalanmıştır)
Kullanılan takım : Şeytan oltası
Kullanılan misina : Beden Ф 0,28 mm Yo-zuri Mirage(%100 Fluorocabon)
Kullanılan İğne : Crown 17105 Size:3
Kullanılan yem : Buzluktan hamsi(Sardalya olmaması ve hamsilerin buzluktan oluşu avı olumsuz etkiledi)
At-Çek
Kullanılan kamış : Shimano Nexave 210-240cm(AJ2124AX) Atarı 5-20gr
Kullanılan makine : Shimano Saragosa 4000F
Kullanılan misina : Shimano Saragosa - Makine ana misina - Ф0,28 mm Owner Monofilament
Kullanılan sahte :
![[Resim: 90vvkn.jpg]](http://i39.tinypic.com/90vvkn.jpg)
Marka : STRIKE-PRO
Model : SP-120F
Renk kodu : #905G
Boy : 9cm
Ağırlık : 8g
Kullanılan derinlik : Askıda kalan - 0,6-0,8m batma derinliği
Genel bilgi :Tekne arkasından ya da kamışla at-çek avlarında kullanılan, çekiciliği yüksek olan bir sahte yem. Yüksek çekiş hızlarında bile bozulmayan düzenli yüzüş hareketleri, içindeki bilyeleri, mükemmel hologramları sayesinde süper avcı bir sahte yem.
Merhaba amatör balıkçı dostlar,
Bu hafta sonu bizim bot ekibiyle yeni öğrendiğimiz koordinatlarda; sinarit, fangri ve antenli mercan arama planlarımız vardı. Dün(Cuma) akşam üzeri valide hanım 18.30 civarı, ani bir telefonla “ev halkını topla, hemen bize geliyorsunuz” deyince önce telaşlandım. Apar topar validelere geçtik…Bir de ne görelim; kız kardeşim eşiyle birlikte Fransa’dan gelmişler…Sürpriz… Tabii çok sevindik, kucaklaştık, özlem giderdik.
Bu durumda bizim hafta sonu planları iptal oldu. Ama kurtlar her zamanki gibi kaynıyor…Ne yapayım?
Akşam eve dönerken ani bir kararla eşime;
--Ben balığa gidiyorum.
--Ne zaman?
--Şimdi…
--Yok artık…
--Vallaha…
Şeklinde geçen diyalog sonucu hemen eküri Özgür’ü aradım. Dünden hazır. Ama “abi yem?” dedi. Benim buzlukta 1kg donmuş hamsi vardı. Onu aldık. Ver elini Gümüldür. Saat 1 civarı başlayan avımız sabah 6.30’da sonlandı. Ramiz abiyle avlakta karşılaştık, başka bir ekiple ordaymış. Gece ben misinaya işaret yapmak için karton ararken trofem gelmiş, kasnağı uçururak yemi götürmüş ama Özgür tasmalayamamış, geldiğimde misinalar birbirine girmişti. Kısmet değilmiş. Levrek alamadık ama hiç olmasa kız kardeşime ispendek yakalayabildim. Eli boş dönmediğime sevinçliyim.
Sabah 45 dakika kadar at-çek yaptım ama takip bile alamadımL
Herkese böyle keyifli ve bizden daha bereketli avlar dilerim.
Selamlarımla…
Av yeri : İzmir-Gümüldür
Hava : 1-2 Bft Kuzey/Kuzeybatı
Av saati: : 00.45- 06.30 (İspendekler 02.00-04.00 arası yakalanmıştır)
Kullanılan takım : Şeytan oltası
![[Resim: 166d4qb.jpg]](http://i43.tinypic.com/166d4qb.jpg)
Kullanılan misina : Beden Ф 0,28 mm Yo-zuri Mirage(%100 Fluorocabon)
Kullanılan İğne : Crown 17105 Size:3
Kullanılan yem : Buzluktan hamsi(Sardalya olmaması ve hamsilerin buzluktan oluşu avı olumsuz etkiledi)
At-Çek
Kullanılan kamış : Shimano Nexave 210-240cm(AJ2124AX) Atarı 5-20gr
Kullanılan makine : Shimano Saragosa 4000F
Kullanılan misina : Shimano Saragosa - Makine ana misina - Ф0,28 mm Owner Monofilament
Kullanılan sahte :
![[Resim: 90vvkn.jpg]](http://i39.tinypic.com/90vvkn.jpg)
Marka : STRIKE-PRO
Model : SP-120F
Renk kodu : #905G
Boy : 9cm
Ağırlık : 8g
Kullanılan derinlik : Askıda kalan - 0,6-0,8m batma derinliği
Genel bilgi :Tekne arkasından ya da kamışla at-çek avlarında kullanılan, çekiciliği yüksek olan bir sahte yem. Yüksek çekiş hızlarında bile bozulmayan düzenli yüzüş hareketleri, içindeki bilyeleri, mükemmel hologramları sayesinde süper avcı bir sahte yem.
Merhaba amatör balıkçı dostlar,
Bu hafta sonu bizim bot ekibiyle yeni öğrendiğimiz koordinatlarda; sinarit, fangri ve antenli mercan arama planlarımız vardı. Dün(Cuma) akşam üzeri valide hanım 18.30 civarı, ani bir telefonla “ev halkını topla, hemen bize geliyorsunuz” deyince önce telaşlandım. Apar topar validelere geçtik…Bir de ne görelim; kız kardeşim eşiyle birlikte Fransa’dan gelmişler…Sürpriz… Tabii çok sevindik, kucaklaştık, özlem giderdik.
Bu durumda bizim hafta sonu planları iptal oldu. Ama kurtlar her zamanki gibi kaynıyor…Ne yapayım?
Akşam eve dönerken ani bir kararla eşime;
--Ben balığa gidiyorum.
--Ne zaman?
--Şimdi…
--Yok artık…
--Vallaha…
Şeklinde geçen diyalog sonucu hemen eküri Özgür’ü aradım. Dünden hazır. Ama “abi yem?” dedi. Benim buzlukta 1kg donmuş hamsi vardı. Onu aldık. Ver elini Gümüldür. Saat 1 civarı başlayan avımız sabah 6.30’da sonlandı. Ramiz abiyle avlakta karşılaştık, başka bir ekiple ordaymış. Gece ben misinaya işaret yapmak için karton ararken trofem gelmiş, kasnağı uçururak yemi götürmüş ama Özgür tasmalayamamış, geldiğimde misinalar birbirine girmişti. Kısmet değilmiş. Levrek alamadık ama hiç olmasa kız kardeşime ispendek yakalayabildim. Eli boş dönmediğime sevinçliyim.
Sabah 45 dakika kadar at-çek yaptım ama takip bile alamadımL
Herkese böyle keyifli ve bizden daha bereketli avlar dilerim.
Selamlarımla…
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...