15-10-2006, 17:03
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım. belki konu daha önce işlenmiştir.ama merak ettiğim şey sizin bulunduğunuz kıyılarda kalkan avı yapılıyormu tekirdağ kıyılrında kalkan başlamış sayılır.
kalkan avı
|
15-10-2006, 17:03
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım. belki konu daha önce işlenmiştir.ama merak ettiğim şey sizin bulunduğunuz kıyılarda kalkan avı yapılıyormu tekirdağ kıyılrında kalkan başlamış sayılır.
15-10-2006, 17:05
ben sezonu 6 kg kalkanla açtım. övünmek gibi olmasın kendimle gurur duyuyorum.
15-10-2006, 23:10
ben hataydayım.ama kalkan avlayanı ne gördüm nede kendim avladım.
fakat senin kalkan avı anı ve resimlerini(tabiiki tekniğiyle beraber) dinlemek ve görmek isterdim.
16-10-2006, 00:04
ozoca51 yazdı:ben hataydayım.ama kalkan avlayanı ne gördüm nede kendim avladım. ozoca,dostum; kalkan aslında bir karadeniz balığı,ama karadeniz balıkları marmaraya da giriyorlar.onun için marmarada da rastlamak mümkün oluyor karadeniz balıklarına.Geçen yaz da ben istavrit yakalarken çapariye tirsi takılmıştı.Ege ve akdenizde kalkan bulunmuyor,bildiğim kadarıyla. Kalkan bir dip balığı ve gene bildiğim kadarıyla kıyıdan yakalanmıyor.Bende de tekne yok,neticede yakalama şansımda yok onun için av tekniklerinide pek merak edip araştırmadım.:0521:
16-10-2006, 02:28
Merhaba dostlar sizler için ufak bir araştırma yaptım ve kalkan için tasarlanmış bu takımı sizler ile paylaşmak istedim.
Ben bu takımı biraz farkı kullanıyorum. Örneğin resim de üste görünen boncuk ve kıstırma kurşun ile tele bağlı tek iğneyi kullanmayıp bunun yerine hırsız tabir ettiğimiz ve tele bağlanmadan hazırlanan iğneyi üste takıyorum aşağı kısım aynı hiçbir değişiklik yok. Bu takım ile ben kalkan alamasam bile dil bil balığında baya işe yarıyor. Birde ufak bir hatırlatma.... Bildiğimiz gibi kalkan balığı artık sularımızda azalmakta.Özellikle karadenizde eskiden çokça olan bu balık şuan nerde ise yok denecek kadar az ve bu balığın avlanması için Karadenizli balıkçıların sınırlarımız dışında bu balığı avlama girişimleri bulunmaktadır. Bunun içinde 37/2 nolu sirkülerde yayınlandığı gibi 40 cm altındaki ve 2 adet ile sınırlandırılmış kalkan balığı avcılığına dikkat edilmesini sizlerden rica ediyorum. Kalkan takımı Kalkan,Pisi ve Dil paliklari bildiginiz gibi yassi baliklardir ve de kumun hemen ustunde yasarlar. Bu neden ile baligi avlamamiz icin de yemimizi mumkun oldugu kadar yerden takip etmemiz gerekli.Onun icin de aşağıdaki takımı kullanmamız gerekli burda biz buna TERAZI diyoruz . Peki bu takimi nasil yapacagiz ustten baslayip kursuna dogru anlatmaya calisacagim. Firdonduye 1 metre 9 kilo çekerli bir misina bagliyoruz, 20cm aşagisina varsa ince sikistirma kursun yoksa 2 dugum atıyoruz, boncuk, gezerkursun 15gr, boncuk. Şimdi geldik telimize kaynakcilarin kullandigi ARGON teli 1,6mm bunu bir civinin etrafinda yay gibi ceviriyoruz ve 15 cm uc birakiyoruz sonra misinaya geciriyoruz altina yine bir boncuk, 15gr gezer kursun ve boncukvarsa sikistirma kursun yoksa 2 dugum. simdi geldik isin zoruna bir klipslifirdonduyu alipfir dondunun tam ortasindan 3.5mm bir sinyallen deliyoruzdeldikten sonra bunun icinden 2 tane 20cm uzunlugunda 1,6 mmlik argon telini geciriyoruz sonra her iki tarafinda uclarini uzerine bukuyorsun cektigin zaman acilir olsun ama cikmasin diye.simdi gelelim tellerin uclarina bunlara bastan elektrikcilerde bulunan isitinca daralan nylonlar var bunlardan geciriyorsun bastan sonra her 3 ucuda bukerek ufak fir dondu geciriyorsun sonra nylonlari firdondunun yarisina kadar gecirip bir fohn aletinlen isitip daraltiyorsun simdi firdonduler bagli ve sadece birer gozleri doner hale gelmis oluyor. sonra her 3 uca 20cm 5kg lik nylon bagliyorsun ve uzun govdeli igneleri bagliyorsun. klipsede yuvarlak olur sa iyi yoksa yatsi bir kursun takiyorsun takimimiz bitmis durumda.. yem olarak 1 gun bekletilmis hafif kokan boru kurdu tercih ediniz vede yemleri taktiktan sonra alt teraziyi acin suya dustugunde bu direk yere yapisacaktir ve havaya kalkmiyacaktir uzunkollu oldugu icin eger yuvarlak kursun olursa daha iyi o zaman yerde yassi olarak kalir ve gezer. (Alıntıdır)
16-10-2006, 10:49
Kalkan işi zor iş arkadaşlar.
16-10-2006, 12:57
kalkan bundan 3 sene önce kumburgazda akın yaptı çapariyle 3 tane kalkan çektigimi hatırlıyorum normade kalkan oltası olarak ben 3 kancalı olta kullanıyorum tabii büyük kalkanlarda gelebilecegi için kullanılacak misinalar en az 35 numara olmalı ve kancalar saglam kanca olmalıdır yem olarak ta istavriy fileto veya zargan fileto kullanılabilinir.bi ara resimleri gönderirim tuttugum kalkan balıkları ve kırlangıç balıklarının.
22-10-2006, 16:40
takım tarifi süper ben bu sene tatile karadeniz kıyısındayım karasu da deneyeceğim inşallah olur bildiğim kadarıyla gece tutuluyor ben burda gece bırakılıp gidildiğini gördüm siz nasıl tutuyorsunuz
14-12-2006, 01:28
selam hemşerim kalkan için salatın orası çorlu plajını tavsiye ederim bizim bir arkadaş gurubumuzda gece lamba ile bir metre civarında suya girip zıpkın veya diren ile kalkan pisi dil levrek avlıyor görüşelim hemşerim
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962
10-03-2007, 17:54
teşekkürler
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
zıpkınla kalkan avı tekniği | canbey | 11 | 10,757 |
03-12-2006, 14:26 Son Yorum: cahitusta |