Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zıpkınla kalkan avı tekniği
arkadaşlar bulunduğunuz yerde neresi olursa olsun kalkan varsa zıpkınla hemde hiç ıslanmadan kalkan avlıyabilirsiniz. şöyle deniz suyu dalgasız olması gerekir.kalkan şu aylarda 50 ila 100 cm suda başı kıyıya doğru ve kendini kuma gömmüş şekilde durur burada dikkat edilecek unsur ne dedik kendini kuma gömmüş veya yarı gömmüş durumdadır.kıyılarda bahsettiğimiz derinlikte kum bildiğiniz gibi kıyıya paralel olarak çizgi ler şeklindedir.(çöldeki kum gibi )kalkan kendini gömdüğü zaman çizgiler doğal olarak bozulmuş oluyor bu durumda tekneden veya dalgıç elbisesiyle kumun bozuk olduğu yere hedefinde büyük olması avantaj olduğu gibi balığı küçük büyük ayırma şansımızda doğmuş oluyor.saygılarımla
Bul
sevgili canbey dediğin gibi kalkanın kıyılara kadar sokulduğunu bende şahit oldum..arkadaşlar karadenizde zıpkınla balık vuruyoylar..kıyıya yakın yerlerde dediğin gibi yapıyorlar..benimde izin zamanım,gittim memlekete.arkadaş 2 tane vurmuş,ben ise balığı bi türlü görememiştim.....2 sene evvelde kadıköy kayalıklarda kefal için daldığımda tesadüf bir kalkan vurmuştum..yosunların üstünde süzüle süzüle gidiyordu..çok kolay bir hedef oluyor kardeşim..fakat oltayla idare eder derecede alıyoruz burda..biraz bekletiyor ama değiyor..güzel çok lezzetli balık..kısa zaman sonra buralarda tekrar yapar diye umut ediyorum..bu balığıda tutmak için en az 2 kişi lazım..balık büyük olursa makinayla çekmiyorum..oltayı yere bırakıp elle çekmeye başlıyorum,kıyıya gelincede diğer arkadaş kepçeyle alıyor..yoksa tek başına balığı kaçırıyosun..suyun yüzüne çıktımı balık kendini öyle bir kuvvetle aşağıya basıyorrki misina patlatıyor..kalın misina bağlasan olmuyor aynı kalınlığı makinayada sarmak gerekir ozamanda yeteri kadar ileri atamıyosunn..balık biraz açıkta..0.35 ,0,40 kullanıyoruz..zaten çok büyük gelmiyor en fazla 4,4.5 kiloluk..arkadaşım paylaşım için teşekkürler..rastgelsin..
Bul
paylaşım için teşekkürler .güzel bir teknik.
Bul
valla ben bu tekniğe katılamicam kusura bakmayın. zıpkın avcılığına kızıyorumSad
benim avladığım balığı zıpkın bitiriyor.
balık zıpkınla bitmez dersiniz şimdi. ama balık sinarit ve kaya gridası olunca bitiyor.
Bul
dostum bencede bu şekilde avlanma adil değil. balığı tutan ile tutulan arasında av adaleti olacak balığa kaçma şansı verilecek balık suyun içinde gözükmeyecek.yemi alıp kaçabilme şansı olmalı bende katılmıyorum...

sevgiler
evet ALİÇO no zıpkın yes oltaSmileSmileSmile
Bul
eyvlallah dostum bende aynı fikirdeyim.

sevgiler
haydud yazdı:valla ben bu tekniğe katılamicam kusura bakmayın. zıpkın avcılığına kızıyorumSad
benim avladığım balığı zıpkın bitiriyor.
balık zıpkınla bitmez dersiniz şimdi. ama balık sinarit ve kaya gridası olunca bitiyor.

Ben bu konuda farklı düşünüyorum
Nasıl Olta ile amatör olarak balık avlıyor ve spor yapıyor isek zıpkınla daldığımızda'da amatör olarak balık avlıyor ve spor yapıyoruz,tonlarca balığı balık ağı ile kenara almıyoruz ki bitsin bu balık,en kral zıpkıncı kaç tane balık vurur zaten suyun içerisinde 3-4 kg balıktan fazlasını nerende taşıyacan,seni rahatsız eder ,hareket kaabiliyetini kısıtlar,suyun içerisinde balığın kaçma şansı daha yüksek zıpkından çünkü o balık ben insan o daha iyi yüzüyor benden,
Ha oltayla balık yakalamışım ha zıpkınla maksat balık yemek olunca aynı şey ama maksat heyecan ,zevk,adrenalin,arkadaşlarla muhabbet olunca olta ile balık avlamak bambaşka tabiki,örnegin ben senelik izinlerimde tüm takımlarımı arabama doldururum,zıpkınım dahil önce dalar yiyeceğim balığı avlarım sonra aynı yere oltalarımı atarım bu da ayrı bir zevk
Bul
altan kardeş sana katılıyorum bu sen inşallah zıpkın takımlarıda aalcağım bakalım öylede deneyeceğim
Bul
...........
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kalkan avı canbey 12 9,574 30-07-2007, 23:35
Son Yorum: kaya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi