10-06-2010, 18:57
Pazartesi ( 7-6-2010 ) saat 18,00 gibi İmaret limanından sandalı alıp hemen sirtiye başladım , niyetim gündüz sirti yapmak ve gece olunca dip oltacılığı yapmak ,ne de olsa Cumartesinden aldığımız yemler kalmıştı havanın çok yağmurlu olmasından dolayı balığa girememiştik
Sirtide ilk önce levrek merasını dolaştım ,malesef tık yok , sonra mera değiştirdim 10 dakika geçmedi dögmeli nikel kaşıkta No 2 bir sinagrit palazı tutuldu
ama sadece buydu kararıncaya kadar ne nikel kaşığa ne de sahte balıcığa 7,5 cm bir tek vuruş dahi almadım , Sirtide kısmetim bu kadarmış
Hava kararınca mırmır merama demirledim , ilk balık çok küçük bir mırmırdı haliyle itinayla kancayı çıkarıp denize iade ettim , bir saaten fazla hep yemlerimi küçük balıklar ya yiyiyorlar ya da bozuyorlardı ,artık canım sıkılmıştı tam mera değiştireyim derken olta tahtalarının biri gürültüyle havalandı hemen yakaladım oh çok güzel bir mırmır kafa atması hissetim ağır ağır sandalın yanına getirip kepçeyle aldım ,gözlerime inanamadım
böyle büyüklükte seneler vardı mırmır tutmayalı , hemen ne kadar geldiğini ölçmek için yakında çinlilerden aldığım elektronik kantarı çıkardım 600 gr dı ,ama foto çekerken başartamadım ya yalnız kantar görünüyordu ya yalnız balık , ama bir fotoda hem mırmırın burnu hemde gıramlar görünüyordu ve onu yükledim ,saat 2,30 kadar çok güzel keyiflli balıkçılık yaptım ,
Oltalar klasik hırsızlı dip oltası , iğneler No 4 ve 5
Yemler taze mamun , çuçun , kore kurdu ( verimli kore kurduydu )
Herkeze bundan daha gizel balıkçılıklar dilerim
Sirtide ilk önce levrek merasını dolaştım ,malesef tık yok , sonra mera değiştirdim 10 dakika geçmedi dögmeli nikel kaşıkta No 2 bir sinagrit palazı tutuldu

Hava kararınca mırmır merama demirledim , ilk balık çok küçük bir mırmırdı haliyle itinayla kancayı çıkarıp denize iade ettim , bir saaten fazla hep yemlerimi küçük balıklar ya yiyiyorlar ya da bozuyorlardı ,artık canım sıkılmıştı tam mera değiştireyim derken olta tahtalarının biri gürültüyle havalandı hemen yakaladım oh çok güzel bir mırmır kafa atması hissetim ağır ağır sandalın yanına getirip kepçeyle aldım ,gözlerime inanamadım

Oltalar klasik hırsızlı dip oltası , iğneler No 4 ve 5
Yemler taze mamun , çuçun , kore kurdu ( verimli kore kurduydu )
Herkeze bundan daha gizel balıkçılıklar dilerim