Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
9/11/2011 Albatros-gr mirmir avi
Bu gun Serkan (crannium)ile son saatte hafta sonu soguklarin geldigini gorunce,bir mirmir avi yapmaya karar verdik.
Saat 15:30..Hava guzel, deniz guzel..keyifler yerinde..limandan kahvelerimiz Kahveesliginde denize acildik.Mirmir meramiza yol alirken suya 2 sirtide salmayi ihmal etmedik.Fakat sirtide tik demedi.Hadiordan
Saat 16:30...Meraya geldigimizde Adnan ile Huseyin teknelerini demirlemisler ava baslamislardi.Bizde hemen onlarin yanina capamizi attik.Avlanmaya basladik71.Ilk mirmiri Serkan aldiAlkis.Boy guzeldi.Gun batimi ile balik yeme daha cok saldirmaya basladi.Aralikli olarak balik aliyorduk.Sakin bir deniz..mehtapli bir gece....daha ne olsun...Serkan 2 tane mavi yengeclerden olta ile tekneye aldiHi.
Saat 19:00..Baligin vurmasi azalmisti...bizde zevkimizi yapmistik..bu neden ile avimizi sonlandirip,rotamizi 74limana cevirdik.

Bundan iyi avlar sizlerin olsunSeerf

NOT:[COLOR="Blue"]Mavi yengecler buralarda balikcilarda satiliyor.Serkan kendi tuttugunda, denemis cok lezzetli oldugunu soyledi..benim sormak istedigim su...ben bunlari bu aksam pisiremem,buzdolabinin buzluguna koydum...kabuklu olarak garides koydugum var..fakat yengec yok..bunlar buzu salindiginda yenirmi..bir bilginiz varmi...2 yengec icin dedeleri gormeye gitmeyelimSiyirdim[/COLOR]

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Bereketli olsun faruk abi balıklar süper ama yengeç için bir şey diyemem onlarda güzel.Gulumse Pişmiş olursa ayırmam yerim.Seerf
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
güzel av olmuş farukk Alkis adnannlar tekneyi arkadanmı bağlamışlar motorun arkasından ip uzuyor gibii Wink
yengece gelirsek belgesellerde seyrettiğim kadarı ile adamlar açık denizde bu mavilerden avlıyorlar ama karaya dönmeleri haftayı buluyor o zaman zarfında buzda tutuyolarr dolapla buz arasındaki farkıda sen çözz artıkk
Seerf
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
HAŞİM77 yazdı:Bereketli olsun faruk abi balıklar süper ama yengeç için bir şey diyemem onlarda güzel.Gulumse Pişmiş olursa ayırmam yerim.Seerf

yalova tatar yazdı:güzel av olmuş farukk Alkis adnannlar tekneyi arkadanmı bağlamışlar motorun arkasından ip uzuyor gibii Wink
yengece gelirsek belgesellerde seyrettiğim kadarı ile adamlar açık denizde bu mavilerden avlıyorlar ama karaya dönmeleri haftayı buluyor o zaman zarfında buzda tutuyolarr dolapla buz arasındaki farkıda sen çözz artıkk
Seerf

Hasim,Erden yorumlariniz icin tesekkurler
Erden yengecin yenmesi icin mesaj olumlu gozukuyor....okSeerf
biz gece mirmir avinda iki capa atiyoruz,bir onden bir arkadan,boylece teknenin iyice sabitlesmesini sagliyoruz ki...oltalar denizde iken baligi(tekne hic hareket etmedigi icin)daha iyi hissediyoruz...
sizlerede rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
ok bizde gece avına gittiğimizde öyle yapıyorduk.. ama biz feriot isklesinin yanında yapıyoduk mecburiyettetn 24 saat çalışıyo feribotlar Wink76
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Tebrikler faruk bereketli av olmuş afiyet olsun rastgelsin .AlkisAlkis
Muhammer yılmaz
1958 Kocaeli
Bul
Güzel mırmırlar bereketli olsun kaptan.Mavi yengeçlere gelince evet belgesellerde donduruculara konulduğunu görüyoruz ama sonraki işlemleri bilmiyoruz.Konserve mi yapıyorlar ne yapıyorlar falan.Yalnız tezgahlarda canlı satılıyor (pavurya), ve canlı canlı kaynar suya atılıp yendiğini biliyorum.Bir kez Burgazada'da bacanağım yaptı o işi.İki iri pavurya avlamıştık.Kaynar suyu hazırladı; biz bakmaya cesaret edemedik ama iş yemesine gelince daha yokmu dedik Smile Canlı canlı kaynar suya atma işi bana göre değil ama gerçekten çok lezzetli.Bildiğim kadarı ile istakoz ve böcek te aynı şekilde haşlanıyormuş..
Bul
Lakerda yazdı:Güzel mırmırlar bereketli olsun kaptan.Mavi yengeçlere gelince evet belgesellerde donduruculara konulduğunu görüyoruz ama sonraki işlemleri bilmiyoruz.Konserve mi yapıyorlar ne yapıyorlar falan.Yalnız tezgahlarda canlı satılıyor (pavurya), ve canlı canlı kaynar suya atılıp yendiğini biliyorum.Bir kez Burgazada'da bacanağım yaptı o işi.İki iri pavurya avlamıştık.Kaynar suyu hazırladı; biz bakmaya cesaret edemedik ama iş yemesine gelince daha yokmu dedik Smile [SIZE="4"]Canlı canlı kaynar suya atma işi bana göre değil[/SIZE] ama gerçekten çok lezzetli.Bildiğim kadarı ile istakoz ve böcek te aynı şekilde haşlanıyormuş..

tesekkurler Mehmet abi...
konuda yazmadim,ama bu aksam pisirmemem nedeni senin yukarida yazdigin
evet bana da canli olarak haslamakHadiordan...ters geliyor....hic yemem daha iyi..
sen diyeceksin ne yaptin..buzluga koydum..bilmiyorum ikisinin arasindaki fark neMahcup
ama her ne fark olursa olsun.... canli olarak pisirememNayirolamaz
burada da canli olarak satiliyor....
sizlerede bol balikli avlar dilerim
Bul
muhammer41 yazdı:Tebrikler faruk bereketli av olmuş afiyet olsun rastgelsin .AlkisAlkis

tesekkurler Muhammer abi..
sizlerede rastgele
Bul
Maşallah Faruk güzel balık yakalamışsınız.Bereketli afiyet olsun Alkis Seerf

Abicim o cucun dediğin neki? Smile
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  10.10.2016 Tahsinmersin azman mirmir ve diğerleri. tahsinmersin 20 1,730 17-10-2016, 12:08
Son Yorum: ANTALYALI07
  21.09.2015 mırmır avı BALIK and OZAN 17 2,280 28-09-2015, 11:55
Son Yorum: murki
  Albatros-gr kiyi balikciligi Albatros-gr 17 2,055 11-06-2015, 21:25
Son Yorum: Albatros-gr
  Albatros-gr P.a.R.a.G.a.T. Albatros-gr 23 4,488 06-09-2014, 14:26
  Albatros-gr Ben buyuk sozu dinlerim Albatros-gr 20 2,986 20-08-2014, 17:01
Son Yorum: yaser2sultan
  Albatros-gr cok uzun zaman oldu... Albatros-gr 14 2,788 28-12-2013, 20:57
  09/10/2013 mırmır avı BALIK and OZAN 17 2,763 18-10-2013, 08:57
Son Yorum: Cihan Deniz
  Albatros-gr son paragattan 36 saat sonra Albatros-gr 28 3,780 06-09-2013, 00:33
  Albatros-gr programsiz paragat avi Albatros-gr 33 5,613 25-07-2013, 01:36
  Albatros-gr Salih Reis`in sansina Albatros-gr 33 5,082 30-12-2012, 23:17

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi