Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eğlencelik 3
Soba..
Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunmaktadır.

Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır.

Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar.

Kimyacı: -Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış.

Fizikçi: -Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş.

Jeolog: -Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanin taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın olasılığını azaltmayı amaçlamış.

Matematikçi: -Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış.

Antropolog: - Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş.

Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar.

Adam cevap verir: - Boru yetmedi!
-----------------------------------------------------------------------

1 asır yaşayan adamın dileği
Adamin biri bir kahveye girer ve 'Millet bana bakin!.. Size söylüyorum!.Tam 30 sene sonra ben bu kahveye gene geleciğim' der ve çıkar.
Kahvedekiler 'Adam deli herhalde' diye fazla önemsemezler.
Ve aradan 30 sene geçer. Aynı adam kahveye gene gelir ve der ki: -Hatırladınız mı beni millet. Size demiştim 30 sene önce,...ben ......yine geleceğim diye. İşte geldim' der.
Kahvedekiler tabi ki şaşırır.adam devam eder. '30 sene sonra gene geleceğim bu kahveye' der. Ve gider.
Aradan bir 30 sene daha geçer. Nesil değişmiştir 30 sene önceki insanlarin çocuklari kahvede oturmaktadır artik.
Adam kahveden içeri girer. 'Bana Bakın Millet Ben Sizin babalarınıza söyledim. Size de söylüyorum 30 sene sonra ben bu kahveye gene gelicem' der ve çıkar.
Kahve milleti gene bunu takmaz.Aradan 30 sene geçer ve adam gene gelir. 'Beni hatırladınız mı millet 30 sene önce tekrar gelicem demiştim, işte geldim ve 30 sene sonra gelip sizin çocuklariniza da aynı şeyi söylicem' der ve gider.
Aradan bi 30 Sene daha geçmiştir. Ve adam gene kahveye gelir.'Bana bakın millet ben sizin dedelerinize söyledim.Babalariniza söyledim, şimdi size söylüyorum tam 30 sene sonra ben bu kahveye gene gelicem' der ve gider.
İçlerinden birisi ''Arkadaşlar bana bu olayi dedem anlatmiştı.Gelin hocaya gidelim, bu adam niye ölmüyor, nedir bunun hikmeti? diye soralım'' der.Ve bir hocaya giderler.
Hocaya durumu anlatirlar.Hoca ''Ben bu gece rüyaya yatayim. Azrail ile konuşayim. Bakayim niyecanını almıyor bu adamın, size yarın haber veririm'' der.
Ve gece olunca hoca rüyaya yatar. Rüyasinda Azrail ile konuşur. ''Ya Azrail!. Sen bu şahısın canını niye almıyorsun'' Azrail ''Zamanında bu adam bir dilek diledi. Ve bu dilegi kabul oldu onun için.'' der.
Hoca ''Ne diledi Ya Azrail ?'' diye sorar .Azrail, ''Allah'ım bana milli piyangodan büyük ikramiye çıkana kadar canımı alma'' diye diledi der.
Hoca ''eee Allah istese buna büyük ikramiyeyi çıkartamaz mı?''
'Azrail ''Çıkartmasına çıkarır da! Şerefsiz bilet almıyor ki..''
-----------------------------------------------------------------------

Bir temel fikrasi daha
Temel bir gün Avrupa'ya gider.Temel'in kötü bir alışkanlığı da vardır; sürekli içki içer.
Birgün bir bara girip barmenden üç bira ister ve hepsini içer.Üç-beş-on defa her geldiğinde böyle yapınca barmen merak eder ve sorar;
-"Niye hep üç tane bira içiyorsunuz?''
Temel cevap verir;
-"Ben, Dursun ve Hamdi bizler üçüzüz. Hepimiz dünyanın farklı yerlerindeyiz. Hepimizde bara girdiğimizde birbirimizin yerine bira içeriz, öteki iki birayi o yüzden içiyorum" der.
Yine günlerden bir gün Temel bara gelir ve iki bira ister, barmen verir.Temel biralari içtikten sonra tam kalkarken barmen sorar;
-"Allah rahmet eylesin efendim, kardeşinizin biri öldü heralde?" deyince Temel cevap verir;
-"Hayır ben içkiyi biraktim da.."
Bul
HappyHappyÜçüde birbirinden güzelAlkisteşekkürler kaptanımSeerf
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Üçüde birbirinden güzel teşekkürler kaptanımSeerf

GulumseSeerf
Bul
üçüde birbirinden güzelmiş, teşekkürler. Gulumse
Bul
harikaaa HappySeerf
Bul
harika köylüm teşekkürler Bobo
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
ustam harika sabah sabah iyi oldu AlkisAlkis
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
paylasım ıcın teskkurler abı hepsıde brbırınden guzel fıkralarmısAlkis
Bul
hepsi çok güzelmiş efendim ama ilk baştaki soba borusu daha bi güzelmiş Smile
DeLi[C]eMoL-i
Bul
Süperler yaaa..AlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eğlencelik 2 Lakerda 9 2,364 16-08-2010, 23:33
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Eğlencelik Lakerda 12 2,898 10-08-2010, 18:14
Son Yorum: kale124
  Eğlencelik.. Lakerda 22 4,005 17-04-2010, 23:30
Son Yorum: isaro
  Eğlencelik Lakerda 11 2,474 17-04-2010, 23:18
Son Yorum: isaro

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi