16-12-2010, 22:03
(Son Düzenleme: 16-12-2010, 22:09, Düzenleyen: BALIK and OZAN.)
dün sabah 09.00 gibi evden çıktım.havanın çok soğuk olmadığını hissettimbu gün dedim balık alacağım..kafamda avlak yeri karmaşası vardı..kanlıca ilk düşündüğüm yerdi bir kaç arkadaşın güzel yemli balık yaptığı sözleri beni orada yoğunlaştırdı..ama orada daha önce çinekop avlamamıştım...neyse ilk işim banka da bir ödemeydi onuda saat 10.00 gibi halletim..bu arada üsküdardaydım aradaki bir bankada işi hallettim...daha sonra cengiz balıkçılığa gidip bir kaç rapala aldım.o ara aklıma üsküdar sahili geldi yaptığı zaman orasıda güzel balık yapar,gittim baktım kovalarda 1-2 çinekop saat 10;30..üsküdar meydandan atladım taksiye beni kandilliye at dedim..havada soğumaya ufak ufak atmaya başladı..neyse indim rapala atayım dedim,başladım çalışmaya 150 gr kurşunla ama kurşun dibi bir türlü bulmadı 3-5 istavrite takılan balıkçı 1 er 2 şer istavrit alıyorlardı ama onlarda pes ettiler.bende yaklaşık 1 saat uğraştıktan sonra pes ettim ve saat 12,30 gibi kanlıcadan bir teneyle karşı kıyıya geçtim,emirgana..indim baktım hava sıcak karşı kıyıya göre rüzgarda yok..tamam dedim balığı alıcaz..rapalacılar çalışıyor ama çok ta balık alamıyolardı ama sabah baya bir almışlar..istavritte fena kıyılamıştı üzüm salkımı gibi çekiyolardı balıkları..bende bunu görünce hemen 20 iğneli 08/08 mm çaparimi indirdim suya 5 posta da yemlik balığımı aldım arada irilerde vardı hemen önüme attım çapari doldu.fazla zaman harcamadan yemliye atmam lazım dedim.biraz ileriye gidip tezgahı kurdum..taptaze yemle takımı yemledim 150 gr ile olabildiğince açığa attım ana bi baktım olta sağlı sağlı gidiyor dedim burdada iş yok..kurşunu ağırlaştırsam vuruşları hissedemem...neyse tam sollu atarak biraz olsun dipte durdum takım ama yavaş yavaş akıyordu..bu şekilde 7-8 balık aldım.sonra bir attım kurşun olduğu yerde dibe indi..şaşırdın 2 dakkada akıntı bu şekilde nasıl değişir diye..ama bu güzel oldu birazda böyle yakaladım..akıntının bu şekilde kalmayacağını biliyordum hava geliyordu çünki.birden rüzgar soğuk ve akıntı arttı.saat15.00 gibi avı sonlandırdım..eğer akıntı olmasaydı çok fena balık alırdım..çünki her atışta balık aldım..2 saate bu kadar anca alabildim..sonra evin yolunu tuttum...tutuğum yemlik istavritler gözümün içine bakıyordu beni ye diye..çinekopları attım dolaba.istavrtileride mısır unuyla attım tavaya,bi salata bide beyaz su offf çok güzel gitti..bu ara çinekop çok yedim birazda istavrit yiyelim dedim..herkese saygılar..kar geliyor artık çıkabilirmiyiz balığa bilmiyorum..