Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LevrekÇİ abİme Özel(levrek tuzda pİŞİrme)
[INDENT]Levreğin 1,5 kilodan iri olanını direkt tuzda pişireceksin.
Nasıl yapacağım dersen Levreğin sadece içini karnını yarmadan galzeme tarafından elini sokarak, fırça kullanarak iyice temizle. Pullarını sakın ayıklama, eğer zıpkın balığı ise deliğin bulunduğu kısmı pul ile kapat. Levreğin büyüklüğüne göre marketlerden(genelde 3 Kiloluk paketlerde satılıyor vede yetiyor ama levrek çok iri olursa iki paket almakta fayda var) alacağın iri tuzu su ile karıştır (çok sulandırma tuz birbirini tutsun yeter). Tuzu fırın tepsinin altına (sadece balığı oturtacağın alana) 2-3 cm kalınlığında dök. Balığı yüzer pozisyonununda bu tuza oturt, balığın her tarafını hiçbir yeri dışarıda kalmayacak şekilde tuzla iyice ört (Tuzda çatlaklar olmamasına özen göster) 1 yumurtayı 1 limon suyu ile iyice çırpıp heykel haline galmiş tuzun etrafına fırça yardımı ile ince bir tabaka halinde sür. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 75-90 dakika arasında pişir. Keski çekiç ile tuzu kırıp balığa ulaştıktan sonra derisini kabuk gibi çıkartıp etine ulaş vede afiyetle götür.
[/INDENT]
Bul
Seerf AFİYET OLSUNSeerf
Bul
murat bu tarifi duydum videodada seyrettim ama hiç uygulamak kısmet olmadı,sayende ilk fırsatta deneyeceğim ve tahminimce çok lezzetli olacaktır.eline emeğine sağlık teşekkürler Alkis
not:bazı düzenlemeler yaptım bilgin olsun Seerf
Bul
tesekkurler Murat...Seerf
bende denemek isterim..hele o buyuk baligi bulabilsekSiyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Murat..

Benim de duyduğum ,ama bir türlü yapmanın kısmet olmadığı bir yemek çeşidi bu..Sayende yine hatırladık..

Teşekkürler..
Bul
LeVrEkCi yazdı:murat bu tarifi duydum videodada seyrettim ama hiç uygulamak kısmet olmadı,sayende ilk fırsatta deneyeceğim ve tahminimce çok lezzetli olacaktır.eline emeğine sağlık teşekkürler Alkis
not:bazı düzenlemeler yaptım bilgin olsun Seerf
Abi biz iş yerinde denedik bunu çok lezzetli oluyor tavsiye ederim...
Bul
ustam61 yazdı:HadiordanLevrekci abin yakalasın öyle tuzda pişecek balığı da tuzunu ben buradan göndereyim.hakiki taşdeğirmende çekilmiş kaya tuzu.bu tarifi 50cm nin üstündeki sazana da uygula bak bakalım nasıl oluyor.HeheHehe
Yakalar yakalar hayrettin abi neden yakalayamasınSmile

Hayrettin abi sazan dedinde dün ANTALYADA sarısu diye bir yer var tatlı su ilk defa sarısuda o kadar büyük SAZAN gördüm 4-5 gurup halinde suyun yüzeyinde geziyorlardı ama yakalamak mümkün olmadı yayın balıklarıda var ama ben daha önce hiç yayın balıgı tatmadım açıkcası tipide pek hoşuma gitmediHappy
Bul
Albatros-gr yazdı:tesekkurler Murat...Seerf
bende denemek isterim..hele o buyuk baligi bulabilsekSiyirdim
Denersen afiyet olsun abi biz denedik çok lezzetli büyük balık ta çıkıyor ANTALYA da ama bu günlerde DENİZ pek musade etmiyor fotolarını koymak nasip olmadı
Bul
ustam61 yazdı:HadiordanLevrekci abin yakalasın öyle tuzda pişecek balığı da tuzunu ben buradan göndereyim.hakiki taşdeğirmende çekilmiş kaya tuzu.bu tarifi 50cm nin üstündeki sazana da uygula bak bakalım nasıl oluyor.HeheHehe
tabii 28 rapora yazmadıgın için depfreze deki levreklerden haberin yok koçum benim beee Hehe
Bul
Levrek bulmak zor,bu tarifi bende kefalle denemek isterim.Teşekkürler MuratSeerf
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yaza özel YaKaMoZ 18 2,564 22-05-2012, 11:14
Son Yorum: yycolak
  Yaza özel levrek salatasi YaKaMoZ 14 2,867 29-03-2012, 23:08
Son Yorum: aahmet
  MaVrUşGiL ÖZEL IZGARA SOMON SALATASI YaKaMoZ 19 3,245 27-03-2012, 20:22
Son Yorum: YaKaMoZ
  (LeVrEkÇi ÖZEL) IZGARA LEVREK YaKaMoZ 9 2,177 27-03-2012, 00:50
Son Yorum: Albatros-gr