Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yaza özel
Limonata
Kullanılan Malzemeler
Limon 32 Adet
Portakal 12 Adet
Toz Şeker 2500 Gr
Nane Yaprağı 12 Adet
Su 13 Litre
Yapılışı Şerbeti Portakal ve limonların kabukları rendelenir.Rende kabukların içine toz şeker ve nane yaprakları ilave edilip iyice yoğrulur.Su ilave edilir.Şeker koyulup içinde eritilir.Kabukları alınmış limon ve portakal lar karışımın içerisine sıkılır.Elde edilen malzeme süzgeçten geçirilir ve posasının hiç kalmaması için bone ile tekrar süzdürülür ve servise hazır hale gelir.
Sunumu Limonata bardaklarının içine 3-4 adet buz üzerine önceden hazırlanmış limonata koyulur.3 dilim ekşi yeşil elma yarım ay şeklinde ince kesilip bardağın kenarına koyulur.2 adet taze nane yaprağı ve pipet ile servis edilir.

AFİYET OLSUN

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Bu da gider abicim ne de olsa yaz ve gündüz için değil mi?Alkis76
Bul
Yazın vazgeçilmezi. Teşekkürler...Alkis
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Canım nasıl da çekti Seerf
Sazanları özledim...
Bul
bende tam bu tarifi araştırıyordum iyi oldu.ama ben bir şey sormak istiyorum buna illaki portakal koymak gerekirmi..
Bul
ssevdim yazdı:bende tam bu tarifi araştırıyordum iyi oldu.ama ben bir şey sormak istiyorum buna illaki portakal koymak gerekirmi..

AHMET kardesim illaki portakal yada nane koymak gerekmez bu senin damak tadina kalmis ama nane mutlaka koymani tavsiye ederim aromasi nefis bir tat veriyor...
Bul
YaKaMoZ yazdı:AHMET kardesim illaki portakal yada nane koymak gerekmez bu senin damak tadina kalmis ama nane mutlaka koymani tavsiye ederim aromasi nefis bir tat veriyor...

Pekii. Murat bunlar hep böyle sek mi içiliyor.Smile
İçine başka bişey konmuyor mu ?Siyirdim Eline sağlık.AlkisSeerf

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
Hamido yazdı:Pekii. Murat bunlar hep böyle sek mi içiliyor.Smile
İçine başka bişey konmuyor mu ?Siyirdim Eline sağlık.AlkisSeerf

HAMID abi yarinda icine konulanlardan gelecekHappy
Bul
Yok aga salatalardan sonra bir tek budur tercihim SeerfAlkis on numara tariflerdi ve itina ile denendi Smile buda denenecektir AlkisSeerf ellerine sağlık.

-----------------------------------------------------------------------

Hamit abi, o dediğin karışımların bende damacanalı tarif var istersen vereyim SiyirdimHappy
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
abi bu çok kalabalık aile için biz malzemeyi tam yarı yarıya yapsak nasıl olur acaba Smile
İlahi Azrail Sen Adamı Öldürürsün...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yaza özel levrek salatasi YaKaMoZ 14 2,863 29-03-2012, 23:08
Son Yorum: aahmet
  MaVrUşGiL ÖZEL IZGARA SOMON SALATASI YaKaMoZ 19 3,244 27-03-2012, 20:22
Son Yorum: YaKaMoZ
  (LeVrEkÇi ÖZEL) IZGARA LEVREK YaKaMoZ 9 2,174 27-03-2012, 00:50
Son Yorum: Albatros-gr
  LevrekÇİ abİme Özel(levrek tuzda pİŞİrme) YaKaMoZ 17 4,442 25-12-2010, 00:37
Son Yorum: kzltp