21-05-2012, 20:21
Limonata
Kullanılan Malzemeler
Limon 32 Adet
Portakal 12 Adet
Toz Şeker 2500 Gr
Nane Yaprağı 12 Adet
Su 13 Litre
Yapılışı Şerbeti Portakal ve limonların kabukları rendelenir.Rende kabukların içine toz şeker ve nane yaprakları ilave edilip iyice yoğrulur.Su ilave edilir.Şeker koyulup içinde eritilir.Kabukları alınmış limon ve portakal lar karışımın içerisine sıkılır.Elde edilen malzeme süzgeçten geçirilir ve posasının hiç kalmaması için bone ile tekrar süzdürülür ve servise hazır hale gelir.
Sunumu Limonata bardaklarının içine 3-4 adet buz üzerine önceden hazırlanmış limonata koyulur.3 dilim ekşi yeşil elma yarım ay şeklinde ince kesilip bardağın kenarına koyulur.2 adet taze nane yaprağı ve pipet ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
Kullanılan Malzemeler
Limon 32 Adet
Portakal 12 Adet
Toz Şeker 2500 Gr
Nane Yaprağı 12 Adet
Su 13 Litre
Yapılışı Şerbeti Portakal ve limonların kabukları rendelenir.Rende kabukların içine toz şeker ve nane yaprakları ilave edilip iyice yoğrulur.Su ilave edilir.Şeker koyulup içinde eritilir.Kabukları alınmış limon ve portakal lar karışımın içerisine sıkılır.Elde edilen malzeme süzgeçten geçirilir ve posasının hiç kalmaması için bone ile tekrar süzdürülür ve servise hazır hale gelir.
Sunumu Limonata bardaklarının içine 3-4 adet buz üzerine önceden hazırlanmış limonata koyulur.3 dilim ekşi yeşil elma yarım ay şeklinde ince kesilip bardağın kenarına koyulur.2 adet taze nane yaprağı ve pipet ile servis edilir.
AFİYET OLSUN