Merhabalar,
Boğazda çinekop-sarıkanat avlarımız balık seyrelsede devam ediyor.
Balıklar herzamanki gibi çok açıktan gelmekte. Sabah Birol ve Erdem ağabeyim ile buluşup meraya doğru yol aldık. Sabah atar atmaz balıklarımızı aldık herhalde verimli av olacak dedik bugün için ama 2 balık aldık ve balık kesti. Sonra açık atışlarımla seyrek olan balıklardan topladım, bizim diğer elemanlar ise benim attığım yere atamadığımdan 2 3 balıkta kaldılar akşam suyunda balığın biraz kıyılamasıyla birol bey 6 adet daha alıp günü kapattı bende 17 tane almıştım fakat küçük olan tam çinekopları suya geri gönderdim 13 tane ile günü kapattım. Havanın iyice kararması ile toplandık ve dönüşe geçtik..
Takımlar:
Lineaeffe Ferrari Prestige 4.50
Shimano Biomaster 8000
5-7 cm strike pro rapalalar
185 - 200 gram kurşunlar
Furkan tebrikler
Kaç metre ileriye atıyorsun boğazda? Bir de ikinci fotoğraftaki Yo-zuri Pins minnow değil mi? Neden ikinci üçlü iğneyi çıkartıyorsunuz?
Amma çok sordum
Selamlarımla...
Bahadır Sarıca yazdı:Furkan tebrikler
Kaç metre ileriye atıyorsun boğazda? Bir de ikinci fotoğraftaki Yo-zuri Pins minnow değil mi? Neden ikinci üçlü iğneyi çıkartıyorsunuz?
Amma çok sordum
Selamlarımla...
Teşekkürler Bahadır Ağebeyciğim.
Sor tabii bende sana soruyorum evet pins minnow sevdiğim rapalalarımdan, orta iğneyi neden çıkarıyoruz çünkü kamışa aşırı güç uyguladığımızdan rapala ile kurşun bedeni birbirine giriyor havada orta iğne daha çok dolaşır bedene orta iğne olmadığında takılma derdi olmuyor ve dibe daha çok takılır orta iğne dipteki misina artıklarını falan toplar, bazen attığımız yerlere şaşırıyoruz ne kadar attığımızı bilemiyoruz ama en azından 100 110 metre atıyorum sanırım o mesafeye ulaşamayınca balık gelmiyor zaten
masallah Furkan..tavaliklar fazlasi ile cikmis..
afiyet olsun
2.fotodaki sahtenin kucugu ile gectigimiz sezon bende cok melanur tuttum..
daha da bollarina
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret[/SIZE]
FuRkAn * yazdı:Teşekkürler Bahadır Ağebeyciğim.
Sor tabii bende sana soruyorum evet pins minnow sevdiğim rapalalarımdan, orta iğneyi neden çıkarıyoruz çünkü kamışa aşırı güç uyguladığımızdan rapala ile kurşun bedeni birbirine giriyor havada orta iğne daha çok dolaşır bedene orta iğne olmadığında takılma derdi olmuyor ve dibe daha çok takılır orta iğne dipteki misina artıklarını falan toplar, bazen attığımız yerlere şaşırıyoruz ne kadar attığımızı bilemiyoruz ama en azından 100 110 metre atıyorum sanırım o mesafeye ulaşamayınca balık gelmiyor zaten
Teşekkürler Furkan. O zaman bir soru daha sorayım
Takımın bir prensip şeması var mı çizilmiş. Takımlarını zaten yazmışsın.
Aslında boğaz balıkçısından; Boğazda balık yakalama(Tüm yönleriyle) şeklinde bir konu açsana. Böylece büyük bir eksikliği gidermiş olursun diye düşünüyorum.