Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BALIK ETİNİN DEĞERİ
Balık eti sindirimi kolay vitamince zengin ve lezzetli bir ettir. balık eti A, D ve B vitamini bakımından zengindir. kalsiyum ve fosfor da diğer et türlerine göre daha fazla bulunur.
  Yağlı balıkların enerji değeri yağsız balıklardan daha çoktur. kılçıkları ile yenilen türlerin (hamsi, gümüş, paparina) kalsiyum değeri daha çoktur.
  Bir porsiyon balıktan 149kalori, 19gr protein 8gr. yağ, 50mg. kalsiyum, 1,1mg. demir 100 I.U vitamin A, 0.14mg. vitamin B, 0,37mg. B2 vitamini alınır. vitamin A diğer hayvan etlerinde yoktur. balık etinde en çok bulunan vitamin A vitaminidir. A vitamini balık etinde ve yağında bulunan ve yağda çözülen bir alkoldür. görme işlevinde A vitamini önemli görevler yapar. A vitamini bol alanların gözleri güçlü ve sağlıklı olur. A vitamini eksikliğinde gözde ve deri dokularında da çeşitli hastalıklar meydana çıkar.
  Canlıların metabolizmalarını sürdürebilmeleri içn B grubu vitaminler son derece önemlidir. bu grup vitaminler eksikliğinde de dudaklarda çatlama, dilde iltihaplanma, gözlerde aşırı kanlanma gibi belirtiler ortaya çıkar.
  D vitanmini özellikle çocuklarda kemik gelişiminde önemli rol oynar, eksikliğinde raşitizm denilen kemik hastalığı ortaya çıkar.
  Kalp hastalıklarında hastalara diğer etler yasaklanırken balık etinin serbest bırakılmasının nedeni de balık etinin kalp damar sistemi üzerinde zararlı bir etkisi olmadığı gibi onarıcı etkisi olmasındandır. çünkü balık eti en az kollestrol ve yağ içeren ettir.
  Etinin dışında balıkların yumurtalarıda son derece besleyici özellik taşır ve yenmeside aynı derecede lezzetlidir. balık yumurtaları daha çok dişi balıktan alınır. balık yumurtaları tuzlanıp yada tütsülenip yenir.

AVCILIK VE BALIKÇILIK DERGİSİNDEN ALINMIŞTIR...
YAZAN: DR. TURHAN TEMUÇİN
Bul
abicim sağolasın. bizi aydınlatıyosun tuttuğun ışıklaSmile
Bul
Ben ve 4 yaşındaki oğlum fırsat buldukça balık yeriz oğlum balığı sever,gelişiminde pozitif etkisi olsun diye bebekliğinde yedirmeye başladım.
Bul
bilgiler için teşekkürler
haftada 3 yada 4 kez balık yemeye çalışıyorum babam 1 sene önce üst katıma taşındı o taşındıgından beri haftada neredeyse 5 gece balık yiyebiliyorum hiçbişey bulamasam sahile inip istavrit tutuyorum oda olmasa konserve ton alıyorum balık her türlü insan vücuduna yararlı çocuklara ve hamilelere doktorlar özellikle balıgı tavsiye ediyorlar 89
Bul
iyi hatırlattınız ya bende unutmuşum o günleri ufaklıklara bende acayip yöntemlerle bebekliklerinden itibaren bol bol balık yedirmiştim. hatta sularını bile içirmiştim. hadi blenderdan geçir çorba yap. tanesi kalmasın kılçığı olmasın. güzel günlermiş. şu anda balık olayının zaten direkt içinde olduğumuzdan balık ekmek gibi normal bir yemek oldu hayatımızda.hiçbirşey olmazsa limanda 3 lüfer yatır hemen ızgara yap.
palamut kes hemen tava yap. Canım şu anda sabah sabah istavrit kızartması istedi...

sevgiler.
dün akşam babam lüfer yapmış bide gecen tuttugum istavritlerden kalan 8-10 taneyide yanına katmış yaww istavritler bi yaglı süperdiler bol bol yemek lazım saglık için lezzet için herşey için
Bul
şapur şupur...
şlap şlup..
durun yaww mahvoldum burda.. napsam acaba akşam eve giderken balıkçılara mı uğrasam..
evet evet öyle yapayım yoksa rüyalarıma girecek.. erkek adam şişer-mişer Allah korusun

abiler sizlere de afiyetler olsun yerken benim yerime de yerseniz sevinirim

sevgilerle.....
Bul
abi tabiki balık eti süper .dana eti başka tavuk eti başka ama en güzeli ve faydalısı balık
Bul
arkadaşlar herkese afiyet olsun. yalnız kimse kimsenin yerine yiyemez yesede faydası olmaz.aklınıza balık yemek geldiyse mutlaka yiyin şişermi şişer.bal yiyen baldan bıkar hergünde balık yenmezki birader herkese sevgiler sizleri seviyorum.rastgele
Bul
yerim abi evdekiler yese ben her akşam bi şekilde yerim akşam yemesem ertesi öglen salataya ton konserve katar yerim ben yerim yiyorumda bugün hamsi bakacagım hamsi gelmiş diye duydum Smile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tekne ile Balık avlamayı nasıl öğrendim. Öğreniyprum. Torik Orhanbaba 31 5,907 10-12-2012, 10:35
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  mucizevi balık Can ARSLAN 6 2,574 26-10-2012, 14:48
Son Yorum: ring
  İsTanbul için balık durumu FuRkAn * 40 8,255 22-10-2012, 10:01
Son Yorum: LeVrEkCi
  BALIK AĞLARI... LeVrEkCi 14 5,378 10-09-2012, 10:54
Son Yorum: samuray
  Balık Takvimi ( Kemal Mutlu) Lapsetur 11 4,319 01-10-2011, 20:59
Son Yorum: ufuktan26
  garip bir balık 4 muhammed tr 9 1,980 16-09-2011, 19:57
Son Yorum: muhammed tr
  Suda ölen balık yenir mi, yenmez mi ? expert0540 26 8,221 06-09-2011, 11:05