Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Galata köprüsü
geçen hafta c.tesi gittiğimde balıktan eser yoktu ama oltaları toplayıp gelirken gördüğümde adamın biri kefale calısıodu ve almıstı birkaçparça.. Son zamanlarda köprüye giden varsa öncelikli olarak kefal bol mu ? bide diğer balıklar cogaldı mı mesela gecen hafta tek tük istavrit vardı . mezgitte cok nadir atlıodu oltaya , izmaritte şansa bala takılırsa geliodu yani bu balıklar artık oltaya gelmeye basladı mı basladıysa hangi yeme geliolar ???? son olarak köprü üzerinden millete karısmayacak bir kefal tekniği var mı ? ben bildiklerimi yazayım sizde üzerine eklerseniz sevinirim . Zargana topunun biraz ilerisine tek iğneye kurt takılarak atıosun bekliosun arada sırada cekiosun birazki balık onu görsün eger gelmiosa cekiosun tekrar aynı şekilde devam ediosun millete karısmıo milletlede papaz olmuosun bu şekilde Smile kıbrıs takımının iğnelerinden yapılmış 10iğneli kısa köstek arlarındaki beden farkı 30ar cm bu takıma 25 kurus büyüklüğünde kabuguyla beraber ekmeği alıosun önce beyaz yerinden sonra kabugundan geçiriosun atıosun 3-5mt derinliğe ..... Köprü üzerinden uygulanabilecek benim bildiğim bunlar var .yardımlarınızı bekliyorum daha avcı bir yöntem varsa lütfen yazın . bide üstte dediğim gibi balık durumunuda üşenmeden yazarsanız sevinirim hepinize rastgele hayırlı ramazanlar.. bol balıklı avlar AlkisBoboSmileGulumse
Bul
dursun bu ara kefal heryerde bolca var ama kefal nasıl tutulur bende bilmiyorum cevapları bende takip edeceğim.
Bul
LeVrEkCi yazdı:dursun bu ara kefal heryerde bolca var ama kefal nasıl tutulur bende bilmiyorum cevapları bende takip edeceğim.

bende arastırmalar falan yapıorum ama en etkilisi şimdilik zargana topuyla hazırlanmıs tek iğneli takım yem olarak kurt aynı zargana avı gibi kefalde geliomuş zarganada .. yada ekmek kullanılıomuş kurt yerine . ekmeği hamur yapmıcakmıssın içini alıcakmıssın iğneye takıcaksın ucunu baş ve işaret parmagınla ezikcesin böylece yem atarken düşmeyecek altıda püsküllü olucak ekmek şişecek iğneyi gizleyecek gerisi kefale kalmıs Bobo
Bul
kale124 yazdı:bende arastırmalar falan yapıorum ama en etkilisi şimdilik zargana topuyla hazırlanmıs tek iğneli takım yem olarak kurt aynı zargana avı gibi kefalde geliomuş zarganada .. yada ekmek kullanılıomuş kurt yerine . ekmeği hamur yapmıcakmıssın içini alıcakmıssın iğneye takıcaksın ucunu baş ve işaret parmagınla ezikcesin böylece yem atarken düşmeyecek altıda püsküllü olucak ekmek şişecek iğneyi gizleyecek gerisi kefale kalmıs Bobo

Dursun, kefal için bu ikisi en geçerli yöntemlerdir, ben sakin kayalık mekanlarda garos u fileye koyup suya sarkıtır aynı senin yazdığın gibi ekmekle tutarım ama balığı görebiliyorsam 13-16 VMS kancaya akyem takarak kefal yakalarım.

Bence galata köprüsünde akyem de denene bilir, özellikle karın kısmı ince uzun kesilip kurt modeli verilirse süper iş yapar gibime geliyor.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
[quote=MaVrUşGiL]Dursun, kefal için bu ikisi en geçerli yöntemlerdir, ben sakin kayalık mekanlarda garos u fileye koyup suya sarkıtır aynı senin yazdığın gibi ekmekle tutarım ama balığı görebiliyorsam 13-16 VMS kancaya akyem takarak kefal yakalarım.

Bence galata köprüsünde akyem de denene bilir, özellikle karın kısmı ince uzun kesilip kurt modeli verilirse süper iş yapar gibime geliyor.

abi satıcıdan kurt alıp kullansam aynı işlevi görmez mi Seerf
Bul
kale124 yazdı:[quote=MaVrUşGiL]Dursun, kefal için bu ikisi en geçerli yöntemlerdir, ben sakin kayalık mekanlarda garos u fileye koyup suya sarkıtır aynı senin yazdığın gibi ekmekle tutarım ama balığı görebiliyorsam 13-16 VMS kancaya akyem takarak kefal yakalarım.

abi satıcıdan kurt alıp kullansam aynı işlevi görmez mi Seerf

Normal kurda zaten geliyor problem yok tabiki yakalarsın ben sadece bilgi dağarcığını genişletmek istedim Wink.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:[quote=kale124]

Normal kurda zaten geliyor problem yok tabiki yakalarsın ben sadece bilgi dağarcığını genişletmek istedim Wink.

tamam o zaman abi bilgi dağarcıgım genişledi Siyirdim bide bir sorum olcak abi kıbrıs takımının iğnelerini tek tek söküp kendime yeni takım ypıcam kefal için . ama önce bir fikrinizi almam lazım yeni konu açmadan ... 10tane iğnenin kösteğini 6-7şer cm bedene düğümsüz baglıcam (kaymazz) köstek aralıgıda 6-7 cm olucak sonra ekmeği iğnelerin bitimindeki misinaya baglamadan falan elimle tutucam iğneleri ona sarıcam sonuncu iğneyi ekmekten 2 kere geçirip ekmeğe saplıcam acaba olur mu ki .. cünkü hazır kıbrısı yapamıorum kac kere denedim başarısız Hadiordan
Bul
Denizde en kolay ve en çok tutulan balık kefal midir?Çünki en kolay temin edilebilen yem ekmek olunca tutanıda fazla oluyor.Şahsen ben yılda 1-2 defada olsa ne zaman deniz kenarında balık tutmak istesem o yörenin amatörlerine bakıyorum,soruyorum cevap çoğunlukla kefalci oluyor.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Kefal, taze ekmek içi ve kurt, midye v.b ile avlanıyor.Yöresel olarak alışkanlıklar ön plana çıkar tabi.Örneğin Akdeniz de genelde taze ekmek içi ile avlanır.Oldukça kurnaz bir balıktır ama bazen onun da sazanlığı tutuyor tabi.Özellikle deniz yüzeyinin hafif çırpıntılı olduğu dönemlerde kefal yakalamak daha kolay olmaktadır.
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
calısıodu atlıodu geliodu geliolar atıosun bekliosun cekiosun gelmiosa cekiosun ediosun karısmıo olmuosun alıosun geçiriosun atıosunSmileSmileDursun bu ne abicim ya. Klavyende y-r harflein bozuk değil. Yaşın daha çok genç Bol balıklı ve keyifli paylaşımlar dilerim. Kızmaca bozulmaca yok ha76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  galata köprüsünde gözlem bugün ssevdim 103 16,393 09-09-2012, 17:35
Son Yorum: ssevdim

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi