Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
galata köprüsünde gözlem bugün
bugün saat 18,00 ve 19,30 arası gözlem yaptım ve baktımki benden daha acemi insanlarda var dedikleri gibi galataköprüsü acemilikten başlıyormuş.genelde kefal istavrit vardı ama kimsenin kovası fazla dolu değildi.mezgit ve kefal tutanlarda vardı ve biraz konuştuğum kişilerden bilgi aldım.doğrumurudur bilmiyorum.ve merak ettiklerimde var tabiki sorulardan.
1-mezgit balığı tavukgöğsü takılarak tutuluyormuş.
2-kefal yakalarken kurt ve plastik top gibi bir şey vardı..
3-istavrit çaparisi taktığımızda başka balık gelebilirmi.
4-kefal yakalarken oltayı arkadan ileriye doğru atıyorlar istavrit şeklindeki gibi atsak yakalama oranımız ne olur kefal biraz açıkta olur diyorlar.
5-galatada mesela çipura balığı yada zargana olabilirmi.
6-eylül 15 den sonra ne balığı olabilir.o zman izne çıkıyorum.
Bul
Sorularına benim yanıtlarım :

1- Mezgit için istavrit,ithal uskumru,hamsi,midye de kullanabilirsin.Yem seçmez.
2- Kefal için kullandıkları top şamandra yerine geçiyor.Bu şamandradan sonra
yaklaşık 1 kulaç misina ve ekmek sarması (kıbrıs) yada ikili üçlü köstek ve
yem olarak kum kurdu veya ekmek içi.
3- İstavrit çaparisi ile zamanında hamsi ve sardalya da avlanır.Kolyos,mezgit,
çinekop,kırlangıç,tirsi de rast gelebilir.
4- Kefal için takımı uzağa atmalarının nedeni ürkek ve kurnaz balıktır.
Köprü kenarındaki insan kalabalığı ve hareketlerinden ürküyor olabilir ve
takım o nedenle uzağa atılıyor olabilir.
5- Çipura Ege ve Akdeniz balığıdır.Marmara'da Çanakkale Boğazına yakın
çevrelerde nadiren görülmeye başladı.
6- İzine çıktığın tarihlerde istavrit,hamsi,çinekop bol olabilir.Takımlarını
ona göre hazırla.
Bul
bilgiler için teşekkürler .takım olayına gelince daha o konulara giremedik ancak hazır çapari alıp gidiyorum.bugün sahurdan sonra aslında gitmek istiyorum ama balık olurmu acaba.ayrıca çapariye yemler takılırmı mezgit için yoksa onlar içinde ayrı bir takımmı oluyor.
Bul
ahmet her ne kadar tatlı su avcısı olsamda istavrit çaparisi ile hamsi,zargana ve adını bilmediğim yada hatırlamadığım 1 balık vardı.Bizim yalovalı erden abi ve turanköylü yücel var onlarla tuttum.Bende şaşırmıştım.Yani demek ki tutulabiliyor.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Köprüde bugün durum nasıl acaba?Şöyle güncel bir foto olsaydı..Smile
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
ufuktan26 yazdı:Köprüde bugün durum nasıl acaba?Şöyle güncel bir foto olsaydı..Smile

Azıcık nostalji yapsaydık.MahcupSnifsinf
Bul
yycolak yazdı:Azıcık nostalji yapsaydık.MahcupSnifsinf

Belki İstanbul'daki arkadaşlardan bizi duyan olur Smile
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
ufuktan26 yazdı:Belki İstanbul'daki arkadaşlardan bizi duyan olur Smile

Hocam duymasına duydumda bana 1,5 saat mesafede orası, olmasaydı gider gözlemi anlatır resmi çeker koyardım Smile emin ol.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Hocam duymasına duydumda bana 1,5 saat mesafede orası, olmasaydı gider gözlemi anlatır resmi çeker koyardım Smile emin ol.

Neyse uygun bir zamanı bekleyebiliriz Serkancım.Wink
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Hocam duymasına duydumda bana 1,5 saat mesafede orası, olmasaydı gider gözlemi anlatır resmi çeker koyardım Smile emin ol.

Serkancım ona hiç şüphem yok zaten.Bizimkisi muhabbet işte.İnşallah birlikte de bir foto çekeriz köprüde Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Galata köprüsü kale124 20 6,110 12-08-2011, 15:31
Son Yorum: ufuktan26

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: