Met.bugünü öğleden sonrası lodos gösteriyordu yarında kuvvetli poyraz mercan merasına gidilmez bende sabah erkenden hazırlıklarımı yapıp doğru deniz kıyısına sonrası açıkta mercan merasına.Çapayı attığımda karayel vardı sonra yıldız poyraz derken en son batıyaya kadar döndü mercan avlağa girmişdi fakat tekne yerinde duramayınca balıkta aralıklarla geldi,öğleye kadar yinede bereket versin.Kıyıya geldiğimde rüzgarda lodosa döndü tam zamanında tekneyi kıyıya aldım.Aşağıdaki birinci foto geçtiğimiz haftanın görülmeye değer bir günüydü fotonun sol alt tarafında lodos sağ üst tarafında poyraz esiyor aynı karede görüntülemeye çalıştım balığa cıkacaktım vazgeçtim.
Daha bolları,büyükleri sizlerin olması dileğimle.Rastgele.
Babacım mercanları stokluyorsun yine yakışır sana, yalnız bu karaburun çok rüzgar tutuyor ben bunu anladım sana avlanacak zamanı kısıtlıyor fakat yinde ustalığınla mercanları topluyorsun, bereketli olsun babacım..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Orhan abi gunu guzel degerlendirmissin..mercanlari bizlerde ozledik..afiyetle
az once meteo da hava tahminlerine bakiyordum..hem soguk geliyor..hemde cok kuvvetli poyraz 7 kuvvetinde veriyor...cuma ve sonrasi icin..
ilk fotodaki durumu bende yasadim..bizim mirminga merasinda sirti yapiyordum...derinde lodos,orta sakin...kiyiya dogru poyraz..aradaki sakin yerde dolasmistim..sirti yaparak...
daha da bollarina
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret[/SIZE]
Bereketli olsun orhan baba kazasız avlar dilerim.Pazartesi Karla karışık yağmur geliyormuş trakyaya yani kış geliyor.Trakyaya yağdımı 10 gün içinde yurdun iç kısımlarına yağış iner.
orhan abicim bizde kaynarpınarda yıllarca bulunduk.süper mercanlar.eline koluna sağlık.keyfini sür abi oraların.nergiz kokulu,kekik kokulu karaburun.egenin en güzel yerlerinden biri.
Uzun_ahmet yazdı:Babacım mercanları stokluyorsun yine yakışır sana, yalnız bu karaburun çok rüzgar tutuyor ben bunu anladım sana avlanacak zamanı kısıtlıyor fakat yinde ustalığınla mercanları topluyorsun, bereketli olsun babacım..
Dur yav,daha stoğa zaman varmercanın avlağa gelmesine sevindim yinede rüzgar önemli burada esmediği gün yok gibi bu sene çok az ara verdi.
Teşekkür ederim uzun
LeVrEkCi yazdı:lodos poyraz dönüşümü enteresan olmuş gerçekten..afiyet olsun orhan abi oralarda rüzgar olmasa ne balıklar tutacaksın kimbilir.rastgele.
Güzel hava olayıdı,o sırada arkadaşım avdaydı tel.ettiğimde şaşkınlığını anlatamambalığa cıkabilsem yapmak istediklerim varda böyle çıkabildiğim günlerde tavalığı kurtarmaya bakıyorum
Teşekkür ederim Nihat
Albatros-gr yazdı:Orhan abi gunu guzel degerlendirmissin..mercanlari bizlerde ozledik..afiyetle
az once meteo da hava tahminlerine bakiyordum..hem soguk geliyor..hemde cok kuvvetli poyraz 7 kuvvetinde veriyor...cuma ve sonrasi icin..
ilk fotodaki durumu bende yasadim..bizim mirminga merasinda sirti yapiyordum...derinde lodos,orta sakin...kiyiya dogru poyraz..aradaki sakin yerde dolasmistim..sirti yaparak...
daha da bollarina
rastgele