Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27.4.2012 tahsinmersin,duble Sarpalar
Dün gece tüm yorgunluğuma rağmen Orhan babacığımın hava raporuyla gaza gelip balığa gitmeye karar verdim.tabii birde av raporu aldık.bir gece evvel ramiz abi ve borucu mustafa birer kova ispendek, levrek ve mırmırlarla avı sonlandırmışlar.bu akşamda gidenler;dr.Bahadır ve 2 arkadaşı birde a.ayrım 4lü ekibi,ast.metin,gökhan,tan abi,levent ve kemal 5 liside 2.ekip olarak gitmişler.
hemen dolaptan yemi kaptım,aşağıda depodanda balık malzemelerini arabaya yükledim.98 km.sonra avlaktayım.23:40 ta.
yarım saatlik tur ve sohbetten sonra kıyıda bordolama yanaşmış teknedeki kemal le levent in solunda avlanmaya başladık.(tekneciden izin almışlar teknecide içeride yatıyor.)hava 2 kuvvet kuzey batı dan esiyor ama zaman zaman sıfır esinti var.tamamen hava yatık oluyor.01;30 kadar bir şey alamayınca dün gece ki gibi bir gece olmadığını anladık.ilk ispendek ten sonra umutlansakta yarım saat beklemek zorunda kaldım,ama oda ispendek,02.30 dada ispendek alınca hesap yapmaya başladım.Smileyarım saatte bir balık demekki sabah 07 de 12 tane yaparSmiletabii böyle olmayınca yatağı tekne kamarasının kapı önüne serip 04:30 kadar şekerleme yaptım.kaptan benden daha iyi horluyordu.Hehe
bir küçük ispendeği öperek salıp kendimize geldik.ama bundan sonra gelenler sarpaydı.bu büyüklükte ki sarpayı ilk defa tutuyordum,maşallahı vardı.araya mırmır da kıstırıp levreksiz bir sabaha ulaştık.tekne temizliğinden sonra aşağıya indiğimde gördüğüm taze amatör bir ekip vardı.Gulumse03 ten beri kamışla mantarlı avlanıyorlarmış kovacığı biraz boş olunca 2 ispendek bir sarpa ve mırmırı verip eve dönüyorum.bende kalanlarıda evde resimledim.
sarpalar 2li takımla alındı.yem hamsi.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
abi tebrikler çok güzel av olmuş.saygılar rastgele..
Seerf
Bul
BALIK and OZAN yazdı:abi tebrikler çok güzel av olmuş.saygılar rastgele..

güzel kardeşim Ozan,sevgilerimle çok teşekkür ederim.
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
şekerparem sarpaların boyları harika ama ben tadınıda adınıda sevemedim.yine verimli bir av gecesi olmuş.ellerin dert görmesin.afiyetle kardeşim.uygun bir zamanda sarpaları nasıl pişirdiğini anlatırsan çok sevinirim.belki onlara bakış açımı değiştirebilirim.Siyirdimteşekkürler.Alkis
Bul
sarpada hamsiyemi geldi tahsin abi?yuh diyecem artık bu hamsi ne yammiş yahuu Gulumse
o yorgunlukla helal sana be abi maşallahın var.seni örnek alıyorum bundan sonra kendime Alkis
Bul
LeVrEkCi yazdı:sarpada hamsiyemi geldi tahsin abi?yuh diyecem artık bu hamsi ne yammiş yahuu Gulumse
o yorgunlukla helal sana be abi maşallahın var.seni örnek alıyorum bundan sonra kendime Alkis

yapma nihatcım.adamcağız dizlerinin üzerinde 4-5 saat oturarak alıyor o balıkları hiç kıpırdamadan.tavsiye etmem.Siyirdim
Bul
yycolak yazdı:şekerparem sarpaların boyları harika ama ben tadınıda adınıda sevemedim.yine verimli bir av gecesi olmuş.ellerin dert görmesin.afiyetle kardeşim.uygun bir zamanda sarpaları nasıl pişirdiğini anlatırsan çok sevinirim.belki onlara bakış açımı değiştirebilirim.Siyirdimteşekkürler.Alkis

şekerim bunları pazarda satarlarken MEVSİM ÇİPURASI diye satıyorlarHehe
daha henüz balık pişirmeye başlamadım.Siyirdimsizleri görünce hevesleniyorum ama daha henüz yapmadım.
sarpalarıda yemeyi düşünmüyorum.yarın taze deniz balığı yemek isteyen birilerine vericem.Siyirdim
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Bereketli olsun tahsin bu enerjin hiç bitmesin.Yalovada balıktan çok bahsettik tahsin balık deyince yol onun için önemli değil demiştik.Gulumse
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
çiçeğim doğru demişsiniz.
çaktırma yarın bizimkileri pikniğe götürücem bu gecede gidenlerden olumlu raporlar gelirse yarın akşam bir tur daha atarım.Siyirdim
malum p.tesi öğlen iş başı.Snifsinf
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
LeVrEkCi yazdı:sarpada hamsiyemi geldi tahsin abi?yuh diyecem artık bu hamsi ne yammiş yahuu Gulumse
mühim olan ruhtaki yorgunluğu almak.beden yorgunluğu illaki telafi ediliyor.

denizin kanunu b.balık.k.balığı yer.bu durumda da hamsi veya sardalyayı her balık yer.Gulumse en basit kuraldır.
sonra mevsiminde bundan daha ucuz yem yok.sülünez,madya,mamun,boru kurdu v.s.den daha ekonomik ve her balığa uygun.
örneğin: levrek veya kefali madya yla yakalayamazsın.kefal mamuna da basmaz.
--ne kadar meşgul olursan ol mutlaka bir şeyler daha yapmaya vakit vardır.---
Gulumse Gulumse
tahsinmersin@hotmail.com
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  11.4.2017 Tahsinmersin ve şehzadeleri tahsinmersin 16 772 16-04-2017, 15:12
Son Yorum: bucalıfikret
  19.12.2016 tahsinmersin Mercan avı tahsinmersin 25 2,441 22-01-2017, 14:14
Son Yorum: tahsinmersin
  25.11.2016 tahsinmersin,tekneyle Mercan avı tahsinmersin 28 2,509 22-01-2017, 14:13
  10.10.2016 Tahsinmersin azman mirmir ve diğerleri. tahsinmersin 20 1,769 17-10-2016, 12:08
Son Yorum: ANTALYALI07
  10.05.2016 tahsinmersin tahsinmersin 14 1,534 19-06-2016, 22:58
  20.8.2015 tahsinmersin tahsinmersin 9 1,155 24-08-2015, 20:58
  09.06.2015 tahsinmersin-çipura tahsinmersin 22 2,566 14-06-2015, 15:15
  09.02.2015 Tahsinmersin,Sargoz tahsinmersin 22 3,577 15-02-2015, 13:12
Son Yorum: mariner8
  2014.12.11 tahsinmersin.kefalspor 11,mırmırspor 9 tahsinmersin 17 2,504 17-12-2014, 04:26
  çipura,sargoz tahsinmersin tahsinmersin 22 3,486 04-12-2014, 19:47

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi