merhaba arkadaşlar sizlerden bu hava durumu siteleri hakkında bilgi almak istedim ve bu konuyu açmaya karar verdim.Bildiğiniz gibi birçok site var fakat her site farklı terimler veriyor mesala bft ,ms knots vs havanın 2/4 3/4 olmasını temenni ettiğimiz zamanlarda hangisine bakıyoruz BFT/Ms/Knots ben genelde forecadan bakıyorum orada ms veriyor ama yanılabiliyor yardımlarınızı bekliyorum
Meteoroloji Genel MüdürlüÄü ben buradan bakıyorum,5 günlük hava raporundan hava durumunu alıyorum,3 günlük deniz durumundan deniz durumunu alıyorum,eğer rüzgar yönü lodos sa 3-5 in üstüne kesinlikle plan yapmıyorum,poyrazsa 5-7 ye kadar sıkıntı olmuyor ama üstünde ancak denize girmeye yüzmeye plan yapabiliyorum
LeVrEkCi yazdı:[url="http://www.mgm.gov.tr/index.aspx#sfU"]Meteoroloji Genel Müdürlüğü
[/url] ben buradan bakıyorum,5 günlük hava raporundan hava durumunu alıyorum,3 günlük deniz durumundan deniz durumunu alıyorum,eğer rüzgar yönü lodos sa 3-5 in üstüne kesinlikle plan yapmıyorum,poyrazsa 5-7 ye kadar sıkıntı olmuyor ama üstünde ancak denize girmeye yüzmeye plan yapabiliyorum
Bende aynı kurumun Cep telefonu sürümünüde kullanıyorum. Genelde veriler tutuyor.
LeVrEkCi yazdı:eğer rüzgar yönü lodos sa 3-5 in üstüne kesinlikle plan yapmıyorum,poyrazsa 5-7 ye kadar sıkıntı olmuyor ama üstünde ancak denize girmeye yüzmeye plan yapabiliyorum
Lodosda kesinlikle plan yapmıyorum,kuzey rüzgarından karayel dalga getirdiğinden beşde bile çıkamıyorumyıldız-poyrazda beşin üzerinde kıyıya yakın takılabilirim.
YaKaMoZ yazdı:Çok iyi bir konuya degindin CİHAN kardeşim benimde ricam telefona indirilebilen deniz haritalarıo varmış billen abilerim yardımcı olursa sevinirim...
Bendeki telefonda dmi ve aqua water in hava durumu uygulamaları var ama uygulamalar internet sayfasında deniz haritalarına rastlamadım