Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bursa'lı Üstadların Yardımlarını Rica Ediyorum...
Öncelikle tüm forum sakinlerine hayırlı günler diliyorum. Ben yıllardır istavrit, sardalya ve istanbulda öğrenci olduğum dönemlerde bol bol izmarit dışında bir balık avlamış değilim. Artık bu güzel hobide kendimi geliştirmek ve daha farklı avlar yapmak istiyorum, bu konuda da özellikle başta Bursa'lı üstadlarımız olmak üzere sizlerin engin bilgilerine ve yardımlarına ihtiyacım var. Ben Bursa'da genel olarak Güzelyalı limanı, Kurşunlu Limanı ve İskeleler, Kumyaka, Narlı, Gemlik körfezi ve Trilye limanı dolaylarında avlanıyorum ama bu bölgelerde ne zaman hangi balıkların çıktığına dair hiç bir fikrim yok malesef, sizlerden ricam bana bu konuda genel bir bilgi vermeniz yönünde olacak. Yani ekim-mart ayları arasında karagöze dene, nisan-mayısta eşkina çıkar, haziran-ağustos arası güzel istavrit yapar gibi. Hedef balık olarak da sirkülere aykırı olmayacak şekilde her balıkta şansımı deneyebilirim açıkçası. Karagöz, mırmır, eşkina, istavrit, izmarit, lüfer, levrek hiç farketmez. Avlak bölgesi belirtmenize gerek yoktur o konuda bir yanlış anlaşılma olmasını istemem. Sadece hangi dönemlerde hangi balığın peşine düşmem gerektiğini bilmek istiyorum. En azından bu uzun mesajımı okuma zahmetine girdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hepinize rastgele...
Bul
şansın bol olsun kardeşim.benden öyle net bilgiler gelmez ama,istanbulluların avlarını takbetmeni öneririm.aynı balık belirttiğin yerlerde olabilir.tabii bursalılardanda bilgi gelecektir.rasgelsin.Gulumse
Bul
ümit bursa narlıda şu sıralar lüfer kesin tutuluyordur,tekne kiralayabilirsen limanın dışına çıkıp zokaya hamsi takıp indirip beklersen lüfer alma şansın yüksektir,ayrıca uzun olta ile ve rapalaylada alabilirsin.
narlıda kayaların üstünden karagöz tutulurdu ve haladaha tutuluyordur,mavi denizanasının ayaklarını yem olarak kullanıyorlar.
sitede bir arama yaparsan bursa ve narlıdan çok güzel levrek lüfer av raporları gelmiştir.
şu sıralar marmarada heryerden lüfer,çinekop ve levrek tutma şansın var.
rapala atçek ile de tutabilirsin,mantarlı takıma fleto istavrit takarakta tutabilirsin.rastgele.
Bul
Bilgilendirme için teşekkür ederim Nihat Abi. Geçen haftaki narlı seferim hüsranla sonuçlanmıştı, önümüzdeki günlerde bir çıkarma daha yapacağım kısmet olursa. Bu arada geçen gidişimde sandaldan sahte ile denemeler yaptım ama gelen giden olmadı, kullandığım sahte 50 cm civarı dalan bir sahte ve çok hafif olduğu için uzağa atmak sıkıntı oluyor, bu konuda ne yapabilirim. Zargana topu eklemek bir çözüm olabilir mi, eğer olursa toptan sonra kaç kulaç mesafe bırakmak lazım...
Bul
ümit rapalayı uzaga atmak için kurşunlu sistem kullanabilirsin yada atçek için uygun spin kamış ve makine alman lazım.sitedeki ara bölümüne rapala yaz birçok konu göreceksin.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ustalardan öneri rica ediyorum hüso3 20 4,347 29-10-2008, 01:31
Son Yorum: bucalıfikret

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi