24-12-2012, 14:23
[COLOR="Navy"]Dün saat 12.00 gibi köprüde zorda olsa yer buldum ve araya sıkıştım.eminönü trafı ayağa yakın bir nokta.ayak dibindeki oranın müdavimlerini seyrettim biraz 3/0 iğneli çapari tarzında kalın takımla çarpma yaparak ayak dibinde kümeleşen balıkları yukarı alıyorlardı.tabi takımı dipte çalıştırıyorlar.kefal,mırmır,eşkina,sarıkanat hatta istavrit aldıklarını gördüm..bana göre değil bu iş yemini takacaksın ne zaman vuruş alacağını bekleyip heyecan yaşayacaksın.anlamıyorum buna kolmu dayanır.neyse ben kendi işime bakayım..balıkhaneden hamsi aldım köprüye geçmeden önce ama hamsi istediğim gibi değildi..patlamış rengi solmuş yemeye kalksan yenmezdi yani.1kg kadar aldım bakarsın balık çok olur dedim..yerim çok dardı yanımdakilerle dirsek temasındaydım o şekil yani,pazar günü burayı bulduğuma şükür ettim..oltamı açıp takımı taktım ve yemleri özenerek kesip özenerek taktım.takımı aşağıya indirdim..(yemi fleto değil kafa kuyruk alnmış bütün şekilde takarak)5 saniye sonra balık vurdu ve aldım balık küçük ama 20cm.daha sonra her atışımda çok geçmeden balık vurdu.tahmini 15 ten fazla balığı azat ettim.limit dahilindeki leri kovaya attım..beni sevindiren yanımdakilerinde bana uyarak ufakları suya atmasıydı.eskiden niye atıyosun bana verseydin ya sözleri çok olurdu..bil,nçleniyoruz ama daha çok lazım..kıraçe katliamcıları kol geziyordu..ben sarıkanat çekiyorum çatır çutur adam yanımda kıraça yakalıyor..at dedim bak güzel balık var bırak şu yavrucakları tutmuşsun yeter bukadar at yemli dedim,oda ben anlamam abi işime gelmiyor anlamıyorum yapamıyorum dedi ben sana öğretirim dedim ama oralı olmadı toplandı gitti..yerli balıklar bunlar 1-2 ay daha gider gibi.gördüğüm birşeyde kanal üzerinde adalar bölgesinde 20 tane vardı benim saydığım gırgır lambaları yanmış balığı çevirmiş durumdaydı..acaba nedir çevirdikleri balık merak etim doğrusu..pazarda sarıkanat çoktu kasa kasa kg 12tl idi karaköyde.sular bulanıktı hava çok soğuk değildi bana göre.saat 17.00de balık kesti toplandım..balık çok lezzetli idi tamamen yağlanmış offf lokum yani..
takım:028mm okuma shotaı fc 3köstekli, takım boyu 4.20cm köstekler 30cm iğne:4no wmc(9224 nı)3iğne,mantarsız
kurşun:125gr
vuruş alınan derinlik:dipten 3-4tur yukarısı[/COLOR]
takım:028mm okuma shotaı fc 3köstekli, takım boyu 4.20cm köstekler 30cm iğne:4no wmc(9224 nı)3iğne,mantarsız
kurşun:125gr
vuruş alınan derinlik:dipten 3-4tur yukarısı[/COLOR]