Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artık tavuk yemek yok, nihayet Palamutlar var.
20 Şubat 2013 Sivrice.
Sevgili arkadaşlar sizlerden 45 günden beri ayrı kaldık, bunun sebebi ise denizlerimizin ve Havanın denize açılmamıza fırsat vermemesinden dolayı balığın tadını bile unutacaktık ama bugün havanın biraz güzel olması ile öğleden sonra tek başıma denize açıldım.

İlk başta Yüce Allahım'a dua ettim zira beni tekrar denizime kavuşturduğu için, gerçekten ben denizle beraber yaşıyorum, sanki 45 günden beri yaşamamış gibiyim,işte bugün denizde bu güzel yaşantının o güzel deniz kokusunu burnumda hissettim, daha balığı tutmadan bütün mutluluklar benim oldu.

Denizdeyim artık hem de benim denizimde, ben balıkçılığı gerçek olarak bu denizde öğrendim, bu denizin her noktasını gözüm kapalı ezbere biliyorum.

Teknemde hazırladığım sırtı takımımı çıkartım, yeşil Tobimaru 10.5 cm sahte balık üzerinde saldım denize rast gelsin Orhan baba dedim, kendi kendime.

Takımımda iki adet kurşun var 200 gr civarında, hedef balığım torik ve barakuda palamutu hiç hatırlamadım, çekmeye devam ediyorum bir hayli turladım ama balık yok balık olması gereken emareler de yok, ama deniz bu, birde çok avantajlıyım devamlı balığın toriklerin ve barakudaların olacağı yerlerde turluyorum, öyle güzel bir yerden geçiyorum ki, buradan çok büyük barakudalar almıştım artık iyice barakudaya motive oldum ve kilitlendim, şimdi tam zamanı diyorum ama olmuyor,Smile açığa doğru giderken 16 metrelerde çok güzel bir vuruş oldu bu sefer, balık oltada ama üzerime doğru geliyor ben de takımı hızla teknenin içersine topluyorum, balık geldi evet bir palamut, ben gene kepçe ile aldım ve bir ohhhhh çekiyorum, balık fazla büyük değil ama benim için o kadar çok değerli ki işte bu av , bu palamut beni sanki çocukmuşum gibi çok sevindiriyor, ben balık avına aşığım, sevdalıyım, nedense bu tutku benim hayatıma bir renk katıyor ve yaşadığımı hissediyorum ve sevgi haznemi bu av ve bu balık doldurdu, bundan sonra dünya umurumda değil, Ali ne demiş, Mehmet ne söylemiş beni fazla ilgilendirmiyor, ben artık çok mutluyum, denizime ve balığıma kavuştum.
Hava kararmak üzere limana dönüşe geçtim, her zaman olduğu gibi limana girene kadar sırtı çekmeye devam ederim, hava gerçekten ayaz, teknem biraz korunaklı ben de çok iyi giyindim, gene de rüzgardan korunmam ve üşütmemem gerekli.

Limana yaklaştım tam bu sırada gene bir vuruş aldım bu sefer sıkı bir vuruş.... her halde toriktir diyorum ama gene çok güzel bir palamut.Smile
Takımlarımı topladım, teknemi limana soktum, balıklarımı aldım ve doğru eve.
Bu akşam balığın tekini hanım yaptı çok hafit buğlama, Orhan baba usulü palamut kapama, roka salatası bizim bahçenin zeytinyağı ile (Çok kaliteli dizem halis zeytinyağımız var, ihtiyacı olanlar beni mutlaka arasın ) yanında Ezine beyaz peynirimiz ve iki kadeh yeşil efe.Smile sağlığınıza , sevgiler sizlere de rast gelsin.Smile

[Resim: 006vol.jpg]

[Resim: 014wm.jpg]

[Resim: 010gqd.jpg]
Orhan Küçükbiçmen 1950 İstanbul-Karagümrük
Bul
Bugün bende aynı duaları ederek şükrettim. Bende denizde olmanıın keyfini ve ayrıcalığını yaşadım. Rapordaki balıkları almış olmamz kadar denizle buluşmamız çok keyifliydi.
Kaptanım İnşallah kısa süre sonra birlikte av yapabiliriz.Affet
Avınızı ve keyifli gününüzü kutluyorumAlkisAlkis Daha iyilerinin habercileri gibi.
AfiyetleSeerf ve bereketle76AlkisAlkisAlkis
Bul
Uzun bir aradan sonra keyifli bir gün olmuş Orhan abi, torikleri de inşallah bir daha ki sefer yakalarsın. Afiyet olsun Seerf
Sazanları özledim...
Bul
[quote=ALTAYLI]Bugün bende aynı duaları ederek şükrettim. Bende denizde olmanıın keyfini ve ayrıcalığını yaşadım. Rapordaki balıkları almış olmamz kadar denizle buluşmamız çok keyifliydi.
Kaptanım İnşallah kısa süre sonra birlikte av yapabiliriz.Affet
Avınızı ve keyifli gününüzü kutluyorumAlkisAlkis Daha iyilerinin habercileri gibi.
AfiyetleSeerf ve bereketle

Bu güzel yorum ve övgüler için sonsuz teşekkürler sevgili Ercan kardeşim, inşallah gelirsen teknem ile balığa beraber çıkarız, dediğin gibi ilk avımda iki palamut iyi bir başlangıc devamı böle gelsin , hepimize rast gele.SmileGulumseSeerf
Bul
özlemiştik senin raporlarını abicim.nihayet kavuşmuşsun palamutlarına.hemde en güzellerine.eline sağlık.bundan sonra havalar düzelir inşallah. afiyetle abicim.teşekkürler.76
Bul
rusan yazdı:Uzun bir aradan sonra keyifli bir gün olmuş Orhan abi, torikleri de inşallah bir daha ki sefer yakalarsın. Afiyet olsun Seerf

Teşekkürler Rusan kardeşim, balığa çıkamadık, sizlerle de beraber olamadık, işte balıklar gelince bir araya da geliyoruz, sevgiler hoşça kal.Gulumse
Bul
Tebrikler ORHAN abi geçte olsa denizine kavuşmuşsun yüzünden mutlulugun okunuyorAlkisAlkisAlkis
Bul
Bu sene güney rüzgarları oldukça uzun soluklu oldu,dün güzel havayı kaçırmayanlardan biride benmişimGulumsebende palamut kovaladım.uzun süre sonra denizde olmanın keyfini çıkartmışsın kaptanım,gelen palamutlar içinde afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
bu raporları okuyunca hırs ve istek basıyor,zaten kafamda herzaman bir römork alıp sağa sola gidip balık tutmak varken bu isteğim iyice depreşiyor.
orhan abi bir bakmışsın nihat teknesiyle beraber gelmiş selam veriyor hiç belli olmaz benim işim GulumseSeerf
palamutlar harika,sen yazdıkların ve yaşattıklarınla harikasın.Alkis
Bul
orhan abi Allah ayırmasın birdaha böyle uzun ,, akşama hakkını da vermissin afiyet olsun Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Palamutlar ..............23 Şubat Cumartesi 2013 Sivrice. Torik Orhanbaba 12 2,091 25-02-2013, 19:06
Son Yorum: fish or die
  Nihayet Kurtları Döktüm mariner8 44 6,365 06-04-2012, 22:08
Son Yorum: Can ARSLAN
  Artik baliklar sepette... Albatros-gr 27 3,774 21-09-2011, 23:38
Son Yorum: Albatros-gr
  10.10.2010 artık karadeniz tomy77 23 3,843 12-10-2010, 20:21
Son Yorum: ufuktan26
  Palamutlar Ege`de Albatros-gr 35 6,162 23-09-2010, 21:04
Son Yorum: yabanci damat
  Nihayet bol balıklı bir rapor :))) tatar35 43 6,038 16-09-2010, 12:56
Son Yorum: tatar35
  Nihayet kurtları döktüm mariner8 58 7,564 21-03-2010, 20:26