19-07-2013, 22:01
(Son Düzenleme: 19-07-2013, 22:05, Düzenleyen: tahsinmersin.)
iftar sonrası tüttürmek için balkondayım,kuvvetli rüzgar var.kaşıntı da var pc den rüzgarları inceledim,4-6 kuvvetinde kuzeyden veriyor.kuyruğu kıstırıp oturuyorum.durmadan kurt kaynıyor.23:52 de dayanamayıp balık durumu için merkez komutanını arıyorum(kahveci Ramiz abi).hal ve hatırdan sonra benle dişci Vedat balığa gidicez deyince hemen geliyorum deyip hazırlandım ve yola koyuldum.Ramiz abinin merkez komutanlığını kapatmasıyla hedefe doğru yola koyulduk.Alaçatıyı düşündüğümüzden oraya uğruyoruz ama bu rüzgarla burada yapamıyacağımızı anlayıp 2.yere yöneliyoruz.saat 02 de vardığımız bu yerde 2 kişi avlanıyor.onların yanlarına ilişip avlanıyoruz.benle Dr Vedat aynı teknecinin teknesinin üstünde avlanıyoruz.Ramiz abi ispendekle başlıyor.sonra yanımdaki 1 kefal ve ispendek alıyor.kefaller uzakta,onları biraz daha yaklaştırmaya çalışıyorum.kefalden çok umutluyum çünkü bu gece yeme sürekli dadanıyorlar.biraz yaklaştılarmı şov yapıcağımı biliyorum.iki oltayla avlanıyorum.sağımda bırakmam var.eldeki takımımıda kefal için değiştiriyorum.
ve şovum başlıyor.1 kefal 2 kefal 3 kefal derken yandaki komşular gidiyor.bense devam.dr.bir tane 30-35 cm lik bir ispendek aldı.tuttuğum gamitleride salmak için Ramiz abinin olduğu tarafa fırlatıyorum,maksat gıcıklık olsun.avlanmaya dalmışım saate baktım sahura 10 dk. var.hemen soğuk çayla bisküvit atıştırması ve ava devam.kefalle oynaşırken sağdaki oltamıda sürekli tazeliyorum.gün çakmadan sağdaki oltamın hareketlendiğini görür görmez tasmayı vurdum.bu gelen 350 gr.civarı bir ispendek.benzerini bir saat önce dr.Vedat ta almıştı.sağımdaki bu bırakmayla 2 tane kaya balığına tasma atmıştım.
bu sefer hedef doğru.şafakla birlikte iri isparozda tutar olduk,diğer süprizide çıplak yakalıyarak gerçekleştirdik.06:30 da üstünde avlandığımız tekneyi temizleyip geri dönüyoruz.Ramiz abi 5-6 ispendek,Vedatta 1 ispendek ve bir kaç kefal,1 sargoz var.son 2 resimde geçen haftaki nasipler.
ve şovum başlıyor.1 kefal 2 kefal 3 kefal derken yandaki komşular gidiyor.bense devam.dr.bir tane 30-35 cm lik bir ispendek aldı.tuttuğum gamitleride salmak için Ramiz abinin olduğu tarafa fırlatıyorum,maksat gıcıklık olsun.avlanmaya dalmışım saate baktım sahura 10 dk. var.hemen soğuk çayla bisküvit atıştırması ve ava devam.kefalle oynaşırken sağdaki oltamıda sürekli tazeliyorum.gün çakmadan sağdaki oltamın hareketlendiğini görür görmez tasmayı vurdum.bu gelen 350 gr.civarı bir ispendek.benzerini bir saat önce dr.Vedat ta almıştı.sağımdaki bu bırakmayla 2 tane kaya balığına tasma atmıştım.