22-01-2014, 00:01
Pazartesi olsunda haftalık tatilimi kullanayım diye dört gözle bekledim,zira hava güneye dönmüş ve kuvvetli rüzgarsa yoktu.tabii ben tatile çıkıncaya kadar.ptesi akşamı raporlar güney güneybatı 5-7 verince çok üzüldüm.ekip dağıldı ama ben yıkılmadım kafaya takmıştım.Buca dan gece 23:00 te arkadaşlarımın son raporunun olduğu yere arabayı sürdüm.gerçekten rüzgar ara ara arabayı sallıyordu.rüzgarı sırtıma alıcak öyle avlanıcağım dedim devam ettim.avlakta bu dediğimi ilk önce uygulamadım.içime sinen yerde rüzgar sol kolumdan geliyordu.oltayı atmakta ve toplamakta sıkıntı oluyordu.bu duruma ufak sargozların bana göz açtırmadan acımasız saldırılarıda eklenince 2 saat dayanabildim.sol tarafımda rüzgarı arkama alıcak şekilde yer değiştirdim.bir müddet sonra burayıda keşfeden sargozcuklar sayesinde 1.5 saatte terk etme ve 11-12 km.daha başka yere sabah suyuna gitmeye karar verdim.burada kısa bir turdan sonra avlanmakta olan 2 ayrı kişinin yanlarına gittim.biri bu yörenin yerlisiydi.arasıra denk gelirdik.gece yarısında 2 kefal almış balık şuan oynamıyordu.diğer oltacıda gırgırın sağından 9 tane kasnak atmış onda hiç bir şey yoktu.muhabbetten sonra 05 te gırgırın römorköründe ava başladım.1 saat sonra ilk kişi orayı terk etti,arkasından diğeride gitti.hava daha aydınlanmadan ilk vuruş geldi.işaretimi düşürdü oltayı aldım elime ama tasmalamakta gecikmiştim.bu levrekti bu hareketi tanımıştım
.10 dakika sonra bel vermiş iki misinamdan birinin düz durduğunu görünce hemen elime aldım rüzgar soldan esiyor misina sağa hareketleniyordu,vurdum tasmayı ve ağırlığını hissettim şimdi çekme zamanıydı.merakla beklediğim levrek yanımda suyun yüzeyindeydi,kepçeyi vurup balığı aldım.hava aydınlanıncada başka vuruş olmayınca 08 de yola koyuldum.bu senenin ilk levreğiydi.haydi hayırlısı diyelim.