Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
en iyi çalışan rapalalar
arkadaşlar bu konuyu rapalalar bölümünde en başa önemli konu olarak ekledim,balık avlarında iş yapan rapalaları buraya ekleyelim.

yozurinin bu rapalası ile lüfer,kofana,sarıkanat,sinarit,levrek balıkları tuttum,pahalı ama garantili rapaladır.şimdi birsürü rapala çıktı ama bu gerçekten iyi işler çıkattı.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Güzel konu, merakla bekliyorum.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
tatlı tuzlu her suda....teşekkürler nihatcım.Alkis
Bul
sen tek geçiyom adminim.ellerine sağlık.
Mavruşun rapalaları başa koyalım.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
[SIZE="5"][/SIZE][SIZE="4"][/SIZE]bendede var bir ara resim ve rapor yazarım
Bul
[Resim: YPR202.png]

Arkadaşlar daha önce aldığım sahte iş yapmamıştı, epeyde denedim takip alamayınca bende fortuna saltı sahteleri aldım, alır almaz deneme fırsatı buldum beyazla denemelere başladım fakat şimdilik takip alamadım onunla ,sonra mor renkli olanı denedim bir çok takip aldım sonra arkadaş istedi denemek için kendi oltasında dener denemez iki tane güzel balık yakaladı 40 dakika içinde diğer sahteler içinde üsteki mor sahtenin bayağı balıkları cezbettiğinin farkına vardık.Not:Rapala Max Rap'ın FB kodlusunun baya iş yaptığını söylediler.Onuda sipariş ettim elime gecince denemelerde bulunacağım.
Bul
Foruma ilk mesajim, umarim biraz da olsa katkisi olur.

Her ne kadar bircogumuzun da bildigi uzere Rapala bir marka adi olsa da bizler bunu uzunca bir suredir sert sahte yemlere ("maket balik" sahte yemleri) verilen genel isim olarak kullaniyoruz. Madem marka genel sert sahte adi haline donusmus Rapala modellerinden baslayalim Smile
Not: Burada listeledigim sahtelerin hepsine tabi ki sahip degilim. Yillardir takip ettigim forumlardan, trofe balik almis usta balikcilardan duyduklarimdan, ve kendi deneyimlerimden toplayarak yaziyorum. Listedeki sahtelerin buyuk bir kismini *************'teki Vedat amca (Vedat Abayoglu'nun listesinden aldim).

1- Rahmetli Yaman abi (Yaman Koray, "Deniz Agaci" ve "Buyuk Orfoz" kitaplarinin yazari) husky-jerk silver blue 10 cm modelini tek geçerim der. Haklidir da. Turkiye'de hem Ege'de hem de Marmara ve Akdeniz'de is yapacak sert sahte ariyorsaniz bu modelden sasmayin.
2- Rapala Sliver SL13 Saltwater serisi. Renk kodlari: S, CG, ve GFR.

3- Rapala Skitter Pop SSP09 Saltwater. Renk kodlari: MU, BMU, GM, SM.

4- Son Rapala marka modelimiz Rapala X - Rap Walk XRW13. Ben Amerika'da yasiyorum. Bu yaz gelirken Turkiyem sularinda methini son zamanlarda cok duydugum bu modelden de birkac renkte aldim geldim. Henuz su gormediler. Deneyimlerimi mutlaka yazar, sizlerle paylasirim. Renk kodlari: S, SB, GGH.

Simdi diyeceksiniz ki Rapala, Yo-zuri gibi markalar cok pahali, kaptirdi mi insanin ici gidiyor, denize girip kurtarasi geliyor, bunlarin daha ucuz marka ve modelleri yok mu? Tabi ki var. Ama sunu da belirtmek lazim bu saydigim markalarin dunya capinda isim yapmasinin ve hemen hemen her suda ve global alanda ister tatli ister tuzlu su olsun balik alabilmesinin de tabi ki bir nedeni var: bunlar yuksek kalite sahteler, her urun havuzda test edilmeden satisa cikarilmiyor. Dolayisiyla sahtenin aksiyonu (en onemli etkendir sahte seciminde) asagi yukari tam da paketinde yazdigi gibi oluyor. Paketten cikar, bagla, at, kullan yani.

5- Daiwa Saltiga Laser Sardine

6- Daiwa Saltiga Laser Green Shiner (ustteki linkte bu rengin de resmi var)
7- Yamashita Maria Chase 125mm. Renk kodlari: WBLH, WGX2

8- Prologic Savagear 4Play Herring 130mm. Swim & Jerk. Modeller ve renk kodlari: SS01, SS03, SS05.

9- Yo-zuri Hydro Popper 90mm. R511. 90 mm. / 25 gram / Floating : Su ustu yuzen Renk : CSB

10- Yo-zuri Magnet Minnow 120 R729 120 mm. / 17 gram / Floating : Su ustu yuzen Renk : HIV

11- River2Sea Rover 128 HA 16R

Butceye uygun sahteler:
12- Pelican Klor 56 110, Pelican Klor 57 110, Pelican Katot 44 115, Pelican Katot 54 115, D.A.M. Fz Pointer 110 (renk: Herring), Alba 1411

Sert sahte olmasa da Bogaz'da trofe aldigi bilinen iki tane de kasik yazayim. Levrek ve lufer avlayanlar hemen taniyacaktir: Alba'nin Toby modeli (2 ve 3 numara) ve Hansen'in Pilgrim modeli (42 gr. olan).

Verdigim liste yillar icerisinde toparlanmis olup onemli bir kismi Vedat amcanin ve adini simdi hatirlayamadigim bir arkadasin listesinden onemli bolumler icermektedir. Bilgi ve deneyimlerine guvendigim icin buraya alintilamakta sakinca gormedim. En azindan onlardan aldigimi belirterek de haklarini teslim etmek istedim.

Bu ilk mesajim. Umarim yardimci olur.

Herkese iyi avlar.

Not: Aslinda her sahtenin renk ve modellerini internetten bulmus, link olarak da eklemistim ama "mesaj sayiniz link vermeye yeterli degildir" mesajiyla karsilastim Sad
Emekler bosa gitti. Mesaj sayimizi artiralim bakalim, saglik olsun.
Bul
Emeğinize sağlık arkadaşlarAlkis
Bornova - izmir
Bul
elinize saglık çok değerli bilgiler.. Wink
Bu konuya ek olarak birde en iyi iş yapan jigleri yazsak nasıl olur? Smile
Bul
[quote=waspix]Foruma ilk mesajim, umarim biraz da olsa katkisi olur.

Bu ilk mesajim. Umarim yardimci olur.

Tolga,forumumuza hoşgeldiniz.güzel bir çalışma yapmışsınız,ellerinize emeğinize sağlık.yeterli mesaja ulaştığınızda eminimki daha güzel paylaşımlarınız olacaktır.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Teknede Kullandığım rapalalar FuRkAn * 27 7,730 16-09-2010, 08:09
Son Yorum: yycolak
  Kıyıdan kullandığım rapalalar ve olta çantam ufuktan26 78 12,447 13-04-2009, 08:56
Son Yorum: fotokopici

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi