Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yunan balıkçıların kıyıdan büyük balık avlayabilmek için geliştirdikleri yöntem
selam arkadaslar...
geçen hafta sonu rodos'a görevli gitmiştim. boş zamanlarımda kıyıda dolaştım. yanımda götürdüğüm küçük oltalayla da 3 adet balık aldım. yunan balıkçıların hepinize çok selamları var. öyle söylendiği gibi türk düşmanlığı felan ben hissetmedim, bilakis çok içten davrandılar. ziyaret sırasında ilginç bulduğum bir tekniği sizlere aktarabilmek için fotoğrafladım. bu sistemi kabaca özetlersek; adamlar beraberlerinde getirdikleri strafor balık kutularını parçaladıktan sonra kürdan yardımı ile minik bir yelkenli haline getiriyorlar. mekanizmanın üzerine yem veya rapala kolduktan sonra suya bırakıyorlar ve rüzgarla yemleri uzaklara gönderiyorlar. mekanizma istedikleri uzaklığa gelince de sert bir asılma ile yemi denize düşürüyorlar. buna benzer tekniklerin bizde de olduğunu biliyorum ama belki fikir verir diye paylaşmak istedim.
bir de yunan palık tezgahları ile ilgili değişik bir tespitim oldu. onu da başka bir konuda paylaşacağım. kendin pişir kendin ye hesabı balık ızgara yapıyor adamlar....

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

bilgin şaşmaz
Bul
............
Bul
Paylaşım ve resimler çok güzel teşekkürler, ben bu yöntemi 2 sene önce boğazda kuleli de denemiştim, az kaldı bütün kuleli eşrafı dövüyordu beni, zira oltam herkesi birbirine karıştırmıştı. Siz siz olun sakin ve boş bir yerde deneme yapın, benden söölemesi.
:0507: Olur ya Sarayburnun'da falan denemeye kalkan olursa diye söölüyom.:0507:
Bul
teknik süperrrr....
denemek için şimdiden sabırsızlanıyorum, malum bizde tekne, sandal falan yok.
böyle tekniklere ihtiyacımız var. paylaşım için teşekkürler yenilerini bekliyor olacağım....
Bul
...............
Bul
ben de tuttum bu yöntemi.teşekkürler.ama sanırım rüzgarlı havada iş yapar.üstelik kıyıdan açığa esmeli,ne dersiniz?
Bul
.............
Bul
mrs303 yazdı:Paylaşım ve resimler çok güzel teşekkürler, ben bu yöntemi 2 sene önce boğazda kuleli de denemiştim, az kaldı bütün kuleli eşrafı dövüyordu beni, zira oltam herkesi birbirine karıştırmıştı. Siz siz olun sakin ve boş bir yerde deneme yapın, benden söölemesi.
:0507: Olur ya Sarayburnun'da falan denemeye kalkan olursa diye söölüyom.:0507:

Alah muhafaza,sarayburnunda akıntıda fazladır. (Denize atacaklarya oltasına taktıklarımız Smile )
Bul
cahitusta yazdı:
rifatsair yazdı:ben de tuttum bu yöntemi.teşekkürler.ama sanırım rüzgarlı havada iş yapar.üstelik kıyıdan açığa esmeli,ne dersiniz?

işte sırf bu yüzden motor fikri doğdu.ama rodos bir ada ve rüzgar problemi olmaz sanırım.

Cahit,yemi nası düşüreceğiz motordan.Bi de motoru nası geri getireceğiz.Bildiğim kadarıyla o maket motorlar bayağı pahalı.
Bul
benim aklıma şu konu takıldı peki strafor denizde mi kalıyor yoksa geri miçekiyorlar resimlerden gördüğüm kadarı ile denizde kalıyor deniz zaten az kirli idi biraz daha kirlenecek
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bu ikili LRF için olur mu? mandrake 3 1,492 15-07-2016, 13:33
Son Yorum: rusan
  Spin Balık avı Nedir? nurideniz34 1 805 30-06-2016, 20:08
Son Yorum: tahsinmersin
  (KEFAL) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 4 Boğaziçi 30 12,776 30-06-2016, 04:45
Son Yorum: nurideniz34
  (ÇİNEKOP) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 1 Boğaziçi 51 14,765 30-06-2016, 04:43
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,844 30-06-2016, 04:41
  Turna ve testere için bir yöntem deniz bayraktar 8 2,837 01-07-2014, 22:56
Son Yorum: turna
  Kıyıdan yemli takım ile Levrek avcılığı... ishak BALLICA 39 16,953 20-12-2013, 19:43
Son Yorum: tahsinmersin
  Çanakkale İçin Tavsiye İstiyorum umitdulger 1 1,718 15-05-2013, 22:47
Son Yorum: LeVrEkCi
  Antalya kıyıdan musmusti 13 4,012 19-03-2013, 11:35
Son Yorum: DeLi_KuRT
  KIYIDAN AT-ÇEK poseydon 12 5,967 17-12-2012, 15:26
Son Yorum: ANTALYALI07

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi