15-12-2006, 16:42
(Son Düzenleme: 03-10-2008, 22:29, Düzenleyen: beyazzenci.)
selam arkadaslar...
geçen hafta sonu rodos'a görevli gitmiştim. boş zamanlarımda kıyıda dolaştım. yanımda götürdüğüm küçük oltalayla da 3 adet balık aldım. yunan balıkçıların hepinize çok selamları var. öyle söylendiği gibi türk düşmanlığı felan ben hissetmedim, bilakis çok içten davrandılar. ziyaret sırasında ilginç bulduğum bir tekniği sizlere aktarabilmek için fotoğrafladım. bu sistemi kabaca özetlersek; adamlar beraberlerinde getirdikleri strafor balık kutularını parçaladıktan sonra kürdan yardımı ile minik bir yelkenli haline getiriyorlar. mekanizmanın üzerine yem veya rapala kolduktan sonra suya bırakıyorlar ve rüzgarla yemleri uzaklara gönderiyorlar. mekanizma istedikleri uzaklığa gelince de sert bir asılma ile yemi denize düşürüyorlar. buna benzer tekniklerin bizde de olduğunu biliyorum ama belki fikir verir diye paylaşmak istedim.
bir de yunan palık tezgahları ile ilgili değişik bir tespitim oldu. onu da başka bir konuda paylaşacağım. kendin pişir kendin ye hesabı balık ızgara yapıyor adamlar....
geçen hafta sonu rodos'a görevli gitmiştim. boş zamanlarımda kıyıda dolaştım. yanımda götürdüğüm küçük oltalayla da 3 adet balık aldım. yunan balıkçıların hepinize çok selamları var. öyle söylendiği gibi türk düşmanlığı felan ben hissetmedim, bilakis çok içten davrandılar. ziyaret sırasında ilginç bulduğum bir tekniği sizlere aktarabilmek için fotoğrafladım. bu sistemi kabaca özetlersek; adamlar beraberlerinde getirdikleri strafor balık kutularını parçaladıktan sonra kürdan yardımı ile minik bir yelkenli haline getiriyorlar. mekanizmanın üzerine yem veya rapala kolduktan sonra suya bırakıyorlar ve rüzgarla yemleri uzaklara gönderiyorlar. mekanizma istedikleri uzaklığa gelince de sert bir asılma ile yemi denize düşürüyorlar. buna benzer tekniklerin bizde de olduğunu biliyorum ama belki fikir verir diye paylaşmak istedim.
bir de yunan palık tezgahları ile ilgili değişik bir tespitim oldu. onu da başka bir konuda paylaşacağım. kendin pişir kendin ye hesabı balık ızgara yapıyor adamlar....
bilgin şaşmaz