Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PAVURYA(KIRMIZI YENGEÇ)
ARKADAŞLAR BUNDAN SENELER ÖNCE BU YENGEÇ AVI YAPILIYORDU.
ETİ ÇOK LEZZETLİ HAYVANDI,ŞİMDİLERDE NE ADINI NEDE AVCILIĞININ
YAPILDIĞINI DUYUYORUM.
ACABA BU KIRMIZI YENGEÇTE YOK OLAN CANLILAR ARASINDA TARİHTE
YERİNİMİ ALDI?.
BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN PAYLAŞMASI DİLEĞİYLE.
SELAMLAR .
Bul
bizim buraya bazen yengeç getiriyorlar ama,ne yedim,nede cinsini bilirim.
Bul
ben istanbul - tuzladayım yazları çok olmasada bunları tutarız ama eskisi gibi çok yok...etini merak edenler için söylüyorum..ıstakoz etinden farklı deyil....rahmetli babam derdiki..kara incirler çıkınca pavurya yakalarız...mevsimi budur beyler.....
Bul
ben en son ant. kemerde lüx bir otelde gördüm altında yazan fiatı görünce kafayı yedim
Bul
kaya yazdı:ben istanbul - tuzladayım  yazları çok olmasada bunları tutarız ama eskisi gibi çok yok...etini merak edenler için söylüyorum..ıstakoz etinden farklı deyil....rahmetli babam derdiki..kara incirler çıkınca pavurya yakalarız...mevsimi budur beyler.....

Nası pişirilir bunlar,neresi yenir.
Bul
marmara adasında hala mayıs haziran aylarında gece kürekli kayık ve lüks ışığı ile kayalıklarda uzun bir kepce ve uzun bir diğren ile yakalanıp istanbula pazarlanmaktadır birkaç defa bu ava katılmıştım gece pavurya kayaların üzerine çıkar ışığı görünce hareket edemez diğren ile kepceye alınıp kasalara konur av dönüşü pavuryalar limon sandıklarına konup üstü tahta ile kapatılır alıcı geldiğnde sandıklar sudan çıkartılır ölü olanlar ayrılır çünkü ölüsü para etmez canlıları sayılıp köpük kutulara konup istanbula gönderilir oldukca lezzetlidir ayrıyeten aganigi naganigi rastgele
Bul
bu yengeçlerin mavi yengeçten bir farkı varmı.yoksa sıradan bldiğimiz yengeçlerden midir.
Bul
pavuryalar çok iri olur kıskaçları kalıncadır içinde bembeyaz eti vardır yemedim ama çok lezzetli oldugunu yiyenler söyler.pek sıradan denemezler görünüşleri güzeldir ve çok büyüktürler.önümüzdeki yaz göndreririm resimlerini dalarak denk geliyor bazen
Bul
Yav Nihaaaaat! nası pişiyo bunlar kardeşim,neresi yeniyor.kabukları vardır onların.Bi de ısırmasınlar. Smile)
Bul
lezzetli olduğunu biliyorum burda otellr kilosunu 5 auro dan alıyorlarmış ben hiç satmadım ama tuttum
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  BAYBURT'TAN KIRMIZI BENEKLİLER necocakir60 1 1,363 16-11-2007, 23:23
Son Yorum: LeVrEkCi
  kırmızı balık SerenaY66 15 4,359 01-08-2006, 22:21
Son Yorum: hook54

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi