Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
doğa katliamı
bir gölün nasıl bitirildiğini paylaşmak istiyorum
aslen deniz balıkçısı olduğum halde müsait oldukça iznik gölünde avlanmaya gideriz hem buradaki arkadaşlar ile zaman geçirmek ve beraber avlanmak için ama artık hiç hoş değil nedenmi eskiden burada hiç olmayan bir nesil gümüş balığı atıldı ticari amaç için ve bunlar diğer bütün balıkların yumurtalarını yedi yöre tabiri ile sarı balık (sazan) yok gibi başka bir sazan türü israil sazanı bırakıldı oda sazanın yerini tutamadı sadece bu kadarmı göl çevresinde bilinçsiz sulama ve ilaçlama ve hatta ilaç tankerini göl suyunda yıkama bütün balıkların kıyıdan kaçmasına neden oldu yumurtlamaya derelere çıkan balıkları karpit ile avlamak dere boyu ağ sermek nasıl bir anlayış ben anlamıyorum bunları sizler ile paylaşmak istedim malesef insanlar kendi doğasını kendileri bozuyor kimse dur demiyor nereye gidiyoruz bilmiyorum

saygılarımla
Bul
haklısın hıdır geçen sene göl kenarına pikniğe gittim orhangazi tarafına çamlığa iskeleden olta attım gümüş doluydu ama alamadım bir tekne gördüm gölün kenarına pancar motoru koymuşlar kalın bi direk çakılmış ağın bi uçu kazığa bağlı diğeride teknede ağı attılar voli yaptılar kıyıya yanaştılar öbür ucunu motora bağladılar bi cant motora bağlı çalıştırdılar motoru ağı toplamaya başladılar tabi ağ dipten geliyo ne var ne yok topluyo 20 metre çaplı daire olunca da girdiler içine topladılar ne var ne yoksa kasaladılar gitti nerede satıyonuz bunları dedim yem fabrikasına dediler mama yapılıyormuş bi dünyada değişik balıklar gördüm bıraktılar orda gittiler.hayret ettim bu olaya o zaman bilinçsiz av yapıyoruz dedim kendi kendime.
Bul
malesef öyle,,ama ne yazık ki bunun önüne geçilemez,,ne kadar da sıkı tutulursa tutulsun biz türk milleti her işin bi yolunu buluruzz,,ve bildiğiniz gibi halk arasında şaka amaçlı olarak söylensede ( YASAKLAR ÇİĞNENMEK AMAÇLI VARDIR ) diye tabir ettiğimiz lafın arkasına sığınıyoruz,,ama bu tip durumları biraz da olsa azaltmak için o şekilde bişeyle karşılaştığımız zaman jandarma v.s ile irtibata geçilse bu durumu azalır...
Bul
Su akar Türk bakar demiş atalar.nedense bazılarının suya ve suda bulunan canlılara karşı bir antipatisi var.ya suyu kirletir,ya içindeki balıkları talan eder ya da gölü tamamen kurutur.hala ben bu zihniyeti anlamış değilim
Bul
valla arkadaşlar bu şekilde durumlarda, hiç o insanlarla muhatap olmadan jandarma veya il çevre müdürlüğü ile irtibata geçin, ben şahsen adamların ağlarına da kasten zarar veriyorum, tabiki farkettirmeden.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  2011 av-doğa-kamp fuari bursa ÇAĞLAYAN 16 3,666 08-06-2011, 09:14
Son Yorum: cranium
  Balık Katliamı LeVrEkCi 20 3,554 17-07-2009, 20:06
Son Yorum: cesuryürek77
  Fok katliamı başlıyor AFALA 16 3,186 16-03-2007, 22:46
Son Yorum: rusan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi