Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
05:30 BALIKTAN GELDİM
Merhaba arkadaşlar... Akşam üzeri aldığımız kararla gece eşkina avı yapalım dedik yem tedarikinde zorlansakta son anda bulduğumuz kurtlarla Narlıda 20:30 gibi oltaları attık. Saat 22 cıvarı Serkanefe arkadaşımla aynı anda ilk eşkinaları çektik ve aynı anda geri bıraktık.Maalesef karıştan küçüktüler. Kıyıda 3,5 oltacı vardı biz teknede olmanın avantajını kullanıp yerimizi değiştirerek farklı noktaları yokladık sabah 04 e kadar ısrarla devam ettik.
Sonuç olarak çok verimli bir av olmadı av bittiğinde 12 adet eşkina vardı onların da 5 tanesi alınacak boydaydı. Diğerleri de küçük olmasına rağmen iğneyi zarar vermeden çıkaramadığımız için geri bırakamadık. 2 Kiloluk eşkina hayalimizi başka geceye bıraktık.
Bul
sabaha kadar balık güzelvalla özledim teknede sabaha kadar balık tutmayı ne levrekler alıyoruz sabaha kadar balık tuttugum günler gelecek.
saldıgınız balıklar adına ben size teşekkür ederimBobodüşünceniz için tebriklerAlkis
Bul
olsun dostum bi daha ki sefere tutarsın bu sıralar ay var ay hilal olunca gitmeni tavsiye ederim eşkina ışığı sevmez ay ışığıda eşkina avını bozar avlandığınız yere ışık ve gürültü yapmamaya dikkat edin sizin orası eşkina için cennet ufak balıkları salarken de dikkat edin yüzmeye calışmıyorlarsa boşuna salmayın çünkü eşkina dip balığıdır dip balıklarıda odipte kalabilmek için hava keseleri mevcuttur sen balığı tutup sandala alana kadar hava kesesi ters dönüp ağızına gelir bu tarz balıkları salmanın bi anlamı yoktur o balık zaten ölmüştür .

not. ben bilgi olsun diye yazdım üstünüze alınmayın benim başıma çok geldi çünkü.:
Bul
tebrikler...eşkina haberlerinini gelmesi beni çok sevindiriyor..sevgili erenin dediği olayı bende yaşadım..balığı zarar vermeden çıkardığım halde yüzemedi öylece suyun üstünde kaldı..tabi yüzüp gidenlerde oldu..eğer kovada yüzüyorsa denize salabiliriz..inşallah daha verimli avlar dileğiyle saygılar..rastgele..
Bul
Sağlı olsun gürhan abi.İnşallah başka sefere tutarsın hayallerindeki eşkinayı.Saygılar
Bul
gürhan tebrikler ginede güzel av olmuş, bizim tayfa cumartesi gecesi hiçbirşey alamamış oradan 2 tane ispari, hatta dün akşam bende gidecektim vazgeçtim, bu mesajı görünce çok sevindim
Bul
gürhan yinede iyi av olmuş tebrikler
Bul
Afiyet olsun.. Sabahlamak deyince hemen aklıma göl kenarı geliyor... ee n'apayım seviyorum tatlı suyu... Ama sayenizde 25 yaşımdan sonra forum sayesinde eşkina adında bir balık olduğunu öğrendim..kim bilir daha neler öğreneceğim... hadi hayırlısı...
Bul
gürhan yinede boş dönmemişsiniz.her zaman bi şeyler var.denizde sabahlamak nasıl olur bilmemde.karada avda sabahlamak kadar güzel bir an yoktur.yeri gelir tatlı tatlı üşürsün yeri gelir uyuklarsın bi kamp ateşi yakar karşısına geçer çayını yudumlarsın.gecenin karanlığında sessizliği bi hayvanın bozması (mesela baykuş) yada çın çın zil sesi ortalığı bir telaş alır koşuşturma başlar.oltaya balık vurmuş hadi uyanda çek beni der gibi.bunlar hayatın tadılması gereken güzelliklerindendir.Hadi rastgele.
Bul
    Teşekkür ederim arkadaşlar. Boru kurtlarımız canlı olsaydı eminim daha güzel balık alacaktık ama hazırlıksızdık ani karar almıştık.
-Sabaha kadar balık güzelvalla özledim teknede sabaha kadar balık tutmayı ne levrekler alıyoruz sabaha kadar balık tuttugum günler gelecek.saldıgınız balıklar adına ben size teşekkür ederimdüşünceniz için tebrikler
    Benim için ilk deneyimdi. Çok keyif aldım umarım beklediğin günler çabuk gelir...)

-Olsun dostum bi daha ki sefere tutarsın bu sıralar ay var ay hilal olunca gitmeni tavsiye ederim eşkina ışığı sevmez ay ışığıda eşkina avını bozar avlandığınız yere ışık ve gürültü yapmamaya dikkat edin sizin orası eşkina için cennet ufak balıkları salarken de dikkat edin yüzmeye calışmıyorlarsa boşuna salmayın çünkü eşkina dip balığıdır dip balıklarıda odipte kalabilmek için hava keseleri mevcuttur sen balığı tutup sandala alana kadar hava kesesi ters dönüp ağızına gelir bu tarz balıkları salmanın bi anlamı yoktur o balık zaten ölmüştür
not. ben bilgi olsun diye yazdım üstünüze alınmayın benim başıma çok geldi çünkü.:

Dostum tavsiyelerini keyifle uyguluyorum. Balığı aldığımız saatler ayın kaybolduğu saatlerdi. Bir de dikkatimi çekti ne zaman esinti durup hava yumuşasa balık vurmaya başlıyordu. Bilmem alakası varmıdır.. Geri saldığımız balıklar konusunda çok dikkat ediyorum kese ağızdaysa salmıyorum çünkü iğneyi çıkarırken çok zarar görüyor hayvan..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Selam arkadaşlar ben geldim ALTAYLI 32 5,388 16-04-2009, 09:11
Son Yorum: dincobey
  Şimdi balıktan geldik 05/08/2008 erdekli yücel 36 4,817 09-08-2008, 21:59
Son Yorum: ilerya
  eşkinadan geldim... kaya 34 5,492 09-06-2007, 22:25
Son Yorum: ekmekçi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi