Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kefal bereketi
Av yasağının sürdüğü şu günlerde, kıyı balıkçılığında avlanan Rus kefalinde büyük bereket yaşanıyor.
Balıkçılar, yakaladıkları kefalleri satarak, durgun dönemi hareketlendiriyor.

Bir balıkçı tarafından yakalanan 7 kilogramlık Rus kefali de kilosu 10 YTL'den satıldı.

Takvim gazetesi

üniversite öğrenciliğimi orduda yaptım orada rus kefali çok avlıyorlardı bel kadar suda serpme ile bende canım sıkıldığımda onları seyrediyordum, eti bana göre çok lezzetli tabi orada fiyatı daha uygundu
Bul
temiz bir ortamda büyüdüyse lezettli bir balık.paylaşım için teşekkürler.
Bul
birkere gördüm 100 cm kadar olanları var 30 senedir ag atıp vakıf bekçiligi yapan bi tanıdık abim var o çıkarır böyle büyük rus kefallerinden
Bul
orhanekmekci yazdı:temiz bir ortamda büyüdüyse lezettli bir balık.paylaşım için teşekkürler.

temiz ortamda büyüdüğünü nasıl anlıyacağız orhan bey, zaten kıyılarımızda temiz yer kalmış mı ki?

bence kefal işi yaş iş.

ama zevkli avcılığı varmış ayrı. ben yemiyeceğim balığı tutmak niyetinde olmadığım için pek kefale bakmıyorum.
Bul
BalıkcıSerdar yazdı:
orhanekmekci yazdı:temiz bir ortamda büyüdüyse lezettli bir balık.paylaşım için teşekkürler.

temiz ortamda büyüdüğünü nasıl anlıyacağız orhan bey, zaten kıyılarımızda temiz yer kalmış mı ki?

bence kefal işi yaş iş.

ama zevkli avcılığı varmış ayrı. ben yemiyeceğim balığı tutmak niyetinde olmadığım için pek kefale bakmıyorum.

karadeniz marmaraya göre temiz, tahminime göre geldiği yerlerde temizdir
Bul
var hala var bizim buralara geldiğinizde anlarsınız.
Bul
Buradada gördüm bana pulları topan'a göre daha kalın ve hacimli gözüktü sazanı andırıyordu
Bul
babamın pazardaki balıkçısı bellidir yamuk olmaz Smile) ve kefalin nasıl bir yerden olduğunu, pişirirken ya da bir şekilde yaşadığı yere ait kokuyu barındırır, bu şekilde anlayabiliriz
Bul
bizim sahildede var ama kokuyor...
Bul
kefal balığı derin suda yakalananlar güzelde balık kıyıladımı kötü o zaman...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ağlara levrek bereketi tatar35 18 3,643 22-04-2009, 18:53
Son Yorum: LeVrEkCi
  denizin bereketi bucalıfikret 18 2,978 26-10-2007, 02:20
Son Yorum: SinekOltasi
  kefal kartallı 18 3,446 16-03-2007, 19:31
Son Yorum: turna
  köpekbalığı bereketi harslan1978 14 3,183 14-02-2007, 15:03
Son Yorum: bahri ozmen
  Balıkesir: Marmara'da Kalkan Bereketi LeVrEkCi 14 4,411 19-10-2006, 10:04