Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 Metrelik
3 Metrelik Kılıç Balığı Görenleri Şaşırtıyor

Antalya'da Balıkçı Kenan'ın tekneleri tarafından yakalanan son yılların en büyük kılıç balığına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Yaklaşık 3 metre boyunda ve 93 kilogram ağırlığında olan kılıç balığı, Balıkçı Kenan'ın Haznedar Şubesi'nde sergileniyor. Hayatlarında ilk kez bu büyüklükte bir balıkla karşılaşan vatandaşlar balığı dikkatli gözlerle incelerken, bazı vatandaşlar ise devasa büyüklükteki balıkla hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Herkesin hayranlıkla izlediği balık hakkında konuşan Balıkçı Hakkı Reis, "Bu büyüklükteki bir balık en son 1972'de İstanbul'da Marmara Adası'nda yakalanmıştı. 1972'den beri Marmara Denizi'nde bu kadar büyüğünü hiç görmedik. Daha önceleri Marmara Denizi'nde çıkarılan bu balık şu an burada bulunmuyor, bulunsa dahi en fazla 3-4 kiloluklar oluyor. Antalya açıklarında yakalanan bu balık büyük ihtimalle İtalya tarafından gelmiştir. Bu kadar nadir rastlanan bu balığı Balıkçı Kenan olarak sergilemekten gurur duyuyoruz" dedi.

Balığı dikkatle inceleyen vatandaşlar ise, "Kılıç balığını filmlerde görüyorduk, şimdi burada ilk kez görüyoruz. Çok büyükmüş" şeklinde konuştu.

Alıntı: Mynet
Bul
kılıç balığının da eti süperdir.
hele yanak bölümünden yapılan şişin tadına doyum olmaz.
Bul
taner doğru söylüyorsun ben izmirde balıkçılık yaparken çok yedim bizim en büyük kılıç 102 kiloluktu
Hayatımda yakalamayı en çok arzu ettiğim balıktır. Tabi ağa takılmış olarak değil çıkrık modelindeki kamışla sırtı çekerek
Bul
kılıç balığı tutmak zor olası gerek.zor tutulan balık lezzetli olmalı bence.arkadaşımız bahride zaten zor tutulan kılıçın hastası.ama tutacak heral.
Bul
görmek ve tadına bakmak isterdim..
Bul
Vaybe neşans varmış adamlarda,ben enson 1999 yılında çanakkalede yakalandığını gördüm yaklaşık 1 mt boyunda idi bir balıkçı abimiz yakalamıştı sonrasında görmedimde duymadımda inşallah bizede birgün rastgelir bellimi olur deniz bu ney alacağı ney vereceği belli olmaz
Bul
işallah reis senin ağlarada gelirşöyle heybetli bi şey
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  10 metrelik köpek balığı LeVrEkCi 23 4,493 03-01-2009, 14:29
Son Yorum: gobekbalığı
  2.5 metrelik deniz akrebi fosili bulundu LeVrEkCi 15 2,686 23-11-2007, 14:24
Son Yorum: istavritci
  asosta 2,5 metrelik kılıç SerenaY66 12 2,583 09-06-2007, 08:57
Son Yorum: andrail gail
  Hirfanlı Barajı'nda 2 metrelik balık harslan1978 14 6,434 14-05-2007, 16:29