Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
İstanbul'da uzun süredir beklenen yağmur sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Yağmurla birlikte balık bereketi yaşandı.
Sabah saatlerinde başlayan yağmur bir yandan İstanbul'un kuraklık korkusuna su serperken, diğer yandan ise işlerine gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşlara sıkıntılı anlar yaşattı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslanırken, işlerine geç kalanlar ise çareyi koşmakta buldu. Aniden bastıran yağmur en çok olta balıkçılarının yüzünü güldürdü. Yağmurla birlikte balıklar oltalara akın etti. Vatandaşlar balık bereketli olunca ıslanmalarına rağmen balık tutmaya devam etti
alıntı:haberler
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Sanırım çapari ile istavrit avlayanlara çok vurmuştur. Böyle havaları sever .
Yorumları: 1,650
Konuları: 117
gene bize nasip olmadı, belki günün birinde bizede nasip olur, yoksa balık göreceğimiz yokk
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
Daha öncede temmuzda istavrit yakalamıştım ama bukadar bol olduğu seneyi pek hatırlamıyorum. İnşallah rahatça karadenize çıkarlarda eylül ayında yem sıkıntısı çekmeyiz.
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Ver allahım ver ne güzel olmuş biz buralarda kavrulmaya devam ediyor ve halen balığa çıkamıyoruz
Yorumları: 1,135
Konuları: 85
Aslında bugünkü yağmur herkesin işine yaradı bence.Paylaşım için teşekkürler.Saygılar.
balikoltasi yazdı:Daha öncede temmuzda istavrit yakalamıştım ama bukadar bol olduğu seneyi pek hatırlamıyorum. İnşallah rahatça karadenize çıkarlarda eylül ayında yem sıkıntısı çekmeyiz.
Doğru söylüyorsun. Bir sene Çinekop boldu. Yemlik kıraça sıkıntısı çekiyorduk. Öyle kıyıdan çaparide yemez bizimkiler. Taze kıraça isterler.
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
biliyorum . o sene eylülde ben tam karşında çinekop tutmaya başlamıştım. yemlik istavriti bulamıyorduk. sarayburnundan suüstü yağmur gibi yağan istavriti tutup bigün sonrada çinekopa gidiyordum.ben çinekopları üstüste çekerken millet kıraça yakalamaya çalışıyordu. ama istavritin az olduğu suda çinekop mecburen rapalaya saldırmak zorunda kalıyor
balikoltasi yazdı:biliyorum . o sene eylülde ben tam karşında çinekop tutmaya başlamıştım. yemlik istavriti bulamıyorduk. sarayburnundan suüstü yağmur gibi yağan istavriti tutup bigün sonrada çinekopa gidiyordum.ben çinekopları üstüste çekerken millet kıraça yakalamaya çalışıyordu. ama istavritin az olduğu suda çinekop mecburen rapalaya saldırmak zorunda kalıyor
Henüz tam olarak rapala kullanmaya başlamadım. Bu sene bakıcaz o işe. Ben her bakımdan gelenekselciyim galiba. Geleneksel yollada çok miktarda çinekop yakaladığımız için...
Hatta Çinekop için kamış bile kullanmıyoruz burada ama bu sene benim öncülük yapmam lazım. Kavakta el oltasıyla yakalanır çünkü.
Yani bizim yöntem el oltasıyla at-çek. En zevkliside böyle olur zaten. Tam olarak hissediyorsun çünkü. Hızlı hızlı çekip alıyorsun içeri.