Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akdeniz Foku Falezlerde Görüntülendi
Antalya Akdeniz Üniversitesi su altı sporları kulübü üyeleri Antalya sahillerinde uzun süredir görülmeyen Akdeniz fokunu görüntülemeyi başardı. Aynı fokun sürekli falezlere yaklaştığını söyleyen su altı sporları eğitmeni Nihat Gürer, "Antalya sahillerini bir fokun bu kadar yaklaştığını görmemiştim" dedi.

Akdeniz Üniversitesi su altı sporları kulübü üyeleri dalışları eğitim dalışları sırasında falezlere yakın bir bölgede Akdeniz fokunu görüntülemeyi başardı. İnsanlara yakınlığı ile dikkat çeken fokun falezlere yakın oteller tarafından konulan balık kafeslerine geldiği tahmin ediliyor. Antalya sahillerine bu kadar yaklaşan bir foku ilk defa gördüğünü söyleyen su altı sporları eğitmeni Nihat Gürer, "Foku genelde sabahları görüyoruz. Biz denize dalınca o da yanımıza geliyor. Bizden hiç korkmuyor. Bizim ona
yakın davranmamız nedeniyle yanımızdan hiç ayrılmıyor. Ancak fokların bu derece sahile yaklaşması onlar için tehlike arz ediyor. Özellikle balık avlamak için denize zıpkınla dalan avcılar onları avlayabilir. Ya da onlardan korkan insanlar foklara zarar verebilir. Uzun süredir Antalya sahillerinde Akdeniz fokları görüntülenemiyordu" dedi.  
[attachment=7175]
alıntı:haberler
Bul
foklar aç kaldı galiba balık çiftliklerine geliyo olabilirler dikkat etmek lazım
Bul
çiftligimiz yokki abi olan dikkat etsin Smile)
Bobo
Bul
Nesilleri tükenmekte olan bu fokları gören şanslı kişilerden biri olarak bu habere hem seviniyor hem de kaygı duyuyorum inşallah zarar vermezler. Çünkü çok sıcak olan bu hayvanlar aç kalınca iyice kıyılarlar ve zaman zaman balıkçı ağlarına dadanırlar ve ayrıca çok ta akıllılılardır. Tekraren diyorum ki inşallah cehalet takımı ona zarar vermezler. Geçen yıl Balıklıova'da başından kurşunla yaralanmış ve boğazına kement yapıldıktan sonra ölüme terkedilerek katledilen fokun acısını yaşamıştık.
Bul
dostlar duyduğum kadarıyla ,tabiki bir rivayettir,gerçekmi bilmiyorum...bu fok sanırım,daha önce havuzlarda şov yapan fok un yavruları,dişi fok hamile kaldığı için denize bırakmışlar,oda yavrularını falezlere yakın bir yerde yavruladı ve yuvalarıda orası diye biliyorum,ayrıca anne fok ve 3 yavru olmak üzere 4 tane olduklarını duydum,ve yılda 1 tanesi 1 ton balık yiyormuş....
Bul
Yesin yesin helali hoş olsun Smile
Bul
Onlar doğalarına uygun olanı ve olması gerektiği gibi davranıyorlar. Dengeleri bozan maalesef yine biz insanoğulları
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kızıldeniz'den, 59 balık türü Akdeniz'e göç etti LeVrEkCi 10 3,127 13-06-2010, 14:48
Son Yorum: efese
  Akdeniz’in en tehlikeli türleri !!! alien13 7 2,389 20-12-2007, 14:38
Son Yorum: alien13
  Akdeniz'de Orkinos Sürüleri İzlenecek LeVrEkCi 6 1,766 23-07-2007, 00:24
Son Yorum: ALTAYLI
  Akdeniz'de zehirli balık var! LeVrEkCi 6 2,781 06-07-2007, 21:08
Son Yorum: çatalca 84
  Akdeniz'de balık soykırımı mert_g 10 2,465 28-06-2007, 23:18
Son Yorum: ALTAYLI
  Ege ve Batı Akdeniz Balıkçıları İskenderun Körfezine Yöneldi LeVrEkCi 3 1,902 13-05-2007, 19:42
Son Yorum: yalova tatar
  Akdeniz'de ton bitiyor AFALA 11 2,673 27-04-2007, 20:37
Son Yorum: ANTALYALI07

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi