Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
profesyonel balık katliamı
iş yerinden bir arkadaşımla sohbet ederken bana 3 yıl önce tanık olduğu bir olayı anlattı

kayın pederi balığa meraklı imiş arkadaşımın. yazlıkta tatilde iken kayınpederi buna bu akşam balığa gidiyoruz hazırlan demiş. iğne adada gerçekleşiyo bu olay. kayınpederi profesyonel balıkçılık yapan arkadaşlarına kalkan varmı diye sormuş onlarda bu akşam ağları bıraktığımız yerden toplamaya gidiyoruz demiş. ağları denize bırakalı yaklaşık iki ay gibi bir süre geçmiş. karadenize açılmışlar akşam üzeri.

iki saat kadar bir yolculuk yaptık ağların olduğu bölgeye vardık. ağları toplamaya başladılar yüzlerce balık vardı ölmüş çürümeye yüz tutmuş 20 kadar da yunus ölüsü

ağlara takılalı kimbilir ne kadar süre geçmiş belli değil takılmış kalmışlar bir sürede ölmüşler

ölen yunusları kalkanları diğer balıkları temizlediler ağdan suya geri attılar topu topu 57 tane canlı kalkan balığı çıktı ağdan, ama attıkları ölü kalkanlar 100 den fazlaydı dedi arkadaşım.

için sızlayarak dinledim bu olayı

ve arkadaşıma neden bu duruma sesiz kaldın şikayet etseydin ya dedim

oda şikayet etmediğine pişman. şimdi keşke etseydim diyor.

olayın üzerinden 3 yıl geçmiş yapılacak bişey yok

ama bu tür bilinçsiz av yapan tüm balıkçıları kınıyorum
o olayı gerçekleştirenleri lanetliyorum.

acaba kalkan avına çıkan her balıkçı bıraktığı ağları 2 ay sonramı toplamaya gidiyolar? yada diğer profesyonel avcılar

resmen katliam bu dinlediğim olay. 57 tane kalkan için 100 den fazla kalkan balığını katletmek.
onlarca telef olan ölen yunusa ne demeli?

lant olsun onlara lanet başka ne diyeyim.

site olarak bu konuda ne yapabiliriz???????
Bul
ondan sonrada çıkarlar televizyona bu sene balık yok diye ağlarlar ortalığı toz duman edin ağlayın yok para kazanamıyoruz bilmemne diye aslında keşke katliam yapanlara hapis cezası olsada korkup yapmasalar site olarak beizim yapabileceğimiz anca yetkili makamlara bildirmek olur bireysel olarak başka bişey yapmamız zor ama elbet bir gün topluca bir araya geldiğimizde basın açıklaması yapılabilir kınama maksatlı yada 2 günlük bir kamp yapılırsa televizyon çağrılıp o iki gün yayınlanabilir tabi bizde bu arada sıkıntılarımız bildirebiliriz diye düşünüyorum..
Bul
bu konu için yorumum şu ben iğne adada çok avcılık yaptım yanlız değinmeden edemiyecem hiç bir zaman ağlar 2 ay süre ile denizde kalmaz hava esmediği denize çıkamama durumu söz konusu değilse  kışın en fazla  ocak veya şubat aylarında 20-25 gün bırakabilirler mart ve nisanda 15 günü geçiremezler kalkanlar ölürse para değeri düşer bu ağların göz açıklığı 170 mm altında olamazken ideal kalkan ağı 185 mm dir  220 mm  kadar çıkar  ve kalkanın ölme sözkonusu  % 50 dir  çünki kalkanlar dayanıklı hayvanlar........eğer gerçektende  hiç bir hava muhaleveti söz konusu yokken öyle bir durum yapmışsa  onu değil şikayet etmek denizden ihraç etmek lazım......
( BÖYLE PROFOSYENELLİK ANLAYIŞI OLAMAZ VE OLMAMALI KINIYORUM)

birde oradaki iğne ada ve liman köy balıkçılarını tanıyorum  tanıdığınız kim acaba
erdekli yücel yazdı:bu konu için yorumum şu ben iğne adada çok avcılık yaptım yanlız değinmeden edemiyecem hiç bir zaman ağlar 2 ay süre ile denizde kalmaz hava esmediği denize çıkamama durumu söz konusu değilse  kışın en fazla  ocak veya şubat aylarında 20-25 gün bırakabilirler mart ve nisanda 15 günü geçiremezler kalkanlar ölürse para değeri düşer bu ağların göz açıklığı 170 mm altında olamazken ideal kalkan ağı 185 mm dir  220 mm  kadar çıkar  ve kalkanın ölme sözkonusu  % 50 dir  çünki kalkanlar dayanıklı hayvanlar........eğer gerçektende  hiç bir hava muhaleveti söz konusu yokken öyle bir durum yapmışsa  onu değil şikayet etmek denizden ihraç etmek lazım......
( BÖYLE PROFOSYENELLİK  ANLAYIŞI OLAMAZ VE OLMAMALI KINIYORUM)

birde oradaki iğne ada ve liman köy balıkçılarını tanıyorum  tanıdığınız kim acaba

arkadaşım anlattı bu olayı bana kayın pederinin yazlığı varmış orada

arkadaşıma sorup öğrenir sana bildiririm arkadaşımda onlarla gitmiş o akşam

kalkanlar dayanıklı hayvanlardır ama yunuslar kalkanlar kadar dayanıklı değiller
Bul
ne kadar kınarsan kına eninde sonunda yakacaklar kendilerine kınayı böyle insanlara cezayı uygulamadıkca hiç bir şey farketmeyecek yinede duyarlı olup şikayet etmek lazım
Bul
Cezaların gerçekten çok ağır olması lazım. Katliamcıları adı üzerinde katil sınıfına sokup o şekilde ceza verilmesi lazım.
Bul
gerçekten üzücü bir olay,2 aydır ağlar suda ise kalkanın uzun süre yaşayabildiğini biliyorulardı ve bu katliamı bilinçli yapmışlara benziyor....belkide hala aynı şekilde av yapmaya devam ediyorlar,yazıklar olsun böyle profesyonelliğe...sözüm meclisten dışarı,tüm profesyoneller böyle değiller tabiki bilinçli bir çoklarını tanıyoruz...
Bul
üzücü bir olay... prosedürler nedir bilmiyorum denizde ama.. iki ay az bir zaman değil...
her şey olabilir... bilinçsizlik gün gelip açığa çıkacaktır.. gereken ceza ve ihtar verilecektir (umarım)
Bul
Bizim yapabileceğimiz tek şey böyle bir duruma tanık olduğumuzda ilgili merciye bildirmek. Çünkü bu tip insanları uyarmak faydasız. Bilmediği bir şey değil sonuçta bilerek suç işliyor.
Bul
Arkadaşlar bu olay gerçekten bir katliam.

Ben 2001-2005 yılları arasında İğneada J.Krk.K.lığında çalıştım.İğneada,Limanköy,Beğendik köylerinde bulunan tüm balıkçıları tanırım.Burada çalışan balıkçı arkadaşlar %50-%50 diye ikiye bölünür.Kışın kimsenin olmamasından istifade ederek veya şöyle bir teknemle gezeyim motoru çalışsın diyerek Bulgaristan karasularına doğru girip Kalkan ağlarını atanları,ağlarını 1-2 ay suda bırakanları çok duyduk.Hatta birkaçtanesini yasak zamanda kalkan balığı yakalamış İstanbula sevk etmek üzere iken yakaladık.Bu islerin başında genelde kabzımal dedeğimiz sahıslar bulunuyor.Halbuki orada 133. Bot komutanlığıda sürekli bulunuyor ama minareyi çalan kılıfını hazırlıyor.Bölge insanı genelde Orman kesim işçiliği ve balıkçılıkla uğraştığı için bir gün benimde başıma böyle birşey gelir diye birbirlerini şikayet etmiyorlar.Dolayısı ile Şu andada butür avcılık burada devam ediyor ama insanlar birbirini tuttuğu için yapacak birşey yok.Tesadüfen yakalanırsa yakalanıyor.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Küçük balık yoksa,büyük balık ta yoktur... ishak BALLICA 4 1,837 12-10-2013, 11:59
Son Yorum: muratkahraman
  Hayatınızın en büyük balık avına ne dersiniz H.A.R.U.N 26 5,589 25-10-2012, 23:56
Son Yorum: ring
  Edremit Körfezi civarında balık avı ziyamutlu 8 6,733 17-06-2010, 20:51
Son Yorum: ziyamutlu
  Balik haberİ duymak İstİyorum robinson987 6 2,196 17-09-2009, 00:53
Son Yorum: bucalıfikret
  balık yasagı atilla206 17 2,920 17-06-2009, 10:43
Son Yorum: atilla206
  Çeşme' de balık avı şaraptaki balık 12 4,528 21-07-2008, 23:49
Son Yorum: Ege
  Gece Balik Avi poseydon 3 2,676 25-04-2008, 12:48
Son Yorum: ALTAYLI
  dikkat balık iyice azaldı Koray1110 10 2,500 27-03-2008, 03:09
Son Yorum: yalova tatar
  16/02/2008 cumartesi kim nerde balık avlayacak. istavritci 26 4,550 16-02-2008, 23:57
Son Yorum: H.A.R.U.N
  haftasonu balık günleri GÖKSEN 3 2,141 19-11-2007, 18:19
Son Yorum: balıkçı_

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi