İri izmarit buluruz düşüncesiyle. Sabah köprüye gittim. İzmarit köküne kibrit suyu... misali olmuş. Geçen hafta 3 saatte 2 kilo izmarit almıştım. Bugün çok verimsiz geçti. Millette iyi sabır var. Bir saat beklemeye bir tane izmarit alıyorlar. Öyle olduğu halde köprü dolu.
Benden önce bir abi vardı. 1 kaç tane istavrit gelmiş.Bugün balık yok dedi. Tuttuklarını bana verdi. Ben bir kaç saat daha durayım dedim. Ama pek bir değişiklik yok. Banada bir kaç izmarit ve hani balığı geldi. Bende hepsini benden sonra gelen bir çocuğa verdim. Bizim siteyi falan anlattım. Ha bu arada oda balıkları belki başkasına vermiştir. Elden ele arta arta son gelene tavalık çıkar belki
Balıkların fotoğraflarını çekmedim ama. Biraz manzara çektim onları gönderiyim.
Bu kadar güzel bir yere, bu çöpleri atan insanlar yakışmıyor.
iyi yine en son kala kişiye tavalık çıkmış o resimler ah ah okadar kızıyorum ki anlatamam geçenlerde biri poşet attı balık tutarken ben kamışla aldım dışarı yanımdaki benden yaşça büyük bi abide pis pis gülüyo poşetmi yakalıyon diye hiç sesimi çıkarmadım acayip bozuldu bozulsun lar abi ben acayip kızıyorum ama anlatmak biraz uzun sürecek galiba yılmak yok!!!!!!!!!!
İnsanlar çöplerini biraz elinde tutamıyor. Az yürüse çöp var. Veya çantasına koysun sonra atar çöpe. Ama o incelik nerede... Esasında incelik değil de , o hale gelmiş. Bugün benim başımada aynısı geldi. Adamın torba uçtu havada yakalayacaktım. Bırak gitsin dedi.
balikoltasi yazdı:köyünde denizi görmeyen millet doluşursa istanbula atarlar tabi . deniz kültürü yokki! şu pisliğe bakın. yine haliç eski haline dönüyor.
Haklısın bunlar denizi sadece su olarak görüyor.Kültür problemi var.
Bu gün çok rüzgar vardı. Rüzgar çöpleri kuytuya toplamış. Denizde ne varsa oraya toplanmış.
Bir de deniz temizleme aracı diye bir şey dolaşıyor. Adamın elinde daracık bir kepçe, onla uğraşıyor. Çöp topluyacağım diye.
İlk iki foto cinayetin resmi...Maalesef yıllardır değişen bir şey yok.Sebze meyve hali haliçte iken domates-patlıcan ve sebze kasaları gezerdi haliçte; şimdilerde ise pet şişe,poşet vb. Bu görüntüler her yerde.Sadece denizde değil.
İnsanın içi sızlıyor.
Arkadaşlar dünyadaki bütün insanlar balık avı veya kara avcılığıyla uğraşsa ne ormanlarımız yanar nede denizlerimiz pislenir bence. Çünkü avlana bilmemiz için doğa bize lazım bizde doğayı korumak zorundayız diye düşünüyorum.
En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır,eğer insanımıza gerekli eğitimi verebilse idik şimdi ne deniz temizleme aracına ne de her yıl yanan ormanları söndürmek için kurulan araçlara gerek kalırdı. Eğitim şaaaaaart.
RaPaLaCı yazdı:En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır,eğer insanımıza gerekli eğitimi verebilse idik şimdi ne deniz temizleme aracına ne de her yıl yanan ormanları söndürmek için kurulan araçlara gerek kalırdı. Eğitim şaaaaaart.
Haklısın İbrahim Abi.
EĞİTİM ŞART. Eğitilelim ki bilinçli olalım.
ben galata köprüsünde avlanırken çok gördüm. adam kışın çayı içip pet bardağını direk denize sallıyor. eğitim ve kültür şart..balıkçı bile olsa adam denizi kirletiyor. farkında değilki bişeylerin.