Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eşkina balığının faydası
eşkina balığının kafasında bulunan taşlar böbrek hastalığına iyi geliyormuş
taşları temizleyip limonlu suda bir hafta beklettikten sonra eriyor suyunu sabahları aç karnına içmek böbrek taşlarını eritiyormuş balık hallerinde yüksek fiyattan satılıyor bilgilerinize
Bul
teşekkürler bilgi için ama bence tıbben ne kadar dogru bilinmez tabii yinede denenebilir tabii Smile
Bul
Ne derece doğrudur,tıbbi anlamda ne derece gerçektir,veya limonda eriyince nasıl bir kimya ya dönüşüyor dur bilemiyorum ama bunu bende çok duydum. Aslında böyle bir rahatsızlığı olan deneyebilir.Zaten tıp ta kul lanılan ilaçlarda sonuç olarak bitki ve bu tür doğada ki maddelerden yapılıyor. Acaba bu taşlar uzun süre bozulmadan saklanabirmi. Hani insanın oltasına takılacağı tutar,atmayalım da ihtiyacı olan birine veririz diye cektim.
Bul
biraz mide bulandırıcı ama şifa olan neyse denenebilir bizim bilmediğimiz bir çok şeyde hikmet var
Bul
eşkina balığının kafasında bulunan taş yüzyıllardırböbrek hastalarında kulanılıyor bilimsel olarakta ispatlanmıştır ayrıca hic bir yan etkisi yoktur. ayrıca gece işemesi olan cocuklardada faydası bulunmaktadır.amac ilacsa faydası bulunmaktadır.bir hekim olarak araştırmasını ceşitli kaynaklardan yaptım .bu değerli bilgiler ve konuyu actığınız icin teşk..iyi günler dilerim.
Bul
Bunu doktor da onayladıktan sonra,artık şüphe kalmadı. Böbrek hastalarına önerebiliriz. Sağol doktor.
Bul
herşeyde bir hikmet vardır demiştim
Bul
arkadaşlar bir eşkina seven aynı zamanda balığın büyüklüğüne göre avlayan kücükleri sevip atıyoruz)). eşkina balığından cok cevremdekiler taşlarını istiyor.hakikaten verdiğim kişilerde böbrek taşı olanlar dua ediyorlar. ama ac karnına icmesi biraz zordur ( limonun ekşiliğinden olsa gerek) avlanması yasak diyorlar ama son avlanma yönetmeliğinde yasağı kaldırıldı deniyor yanlış biliyorsam lütfen yazın .15 yıldır avlıyoruz ama ekim ayı gelmeden asla)). mayısta yumurtalarını döküyorlar ayrıca gece zıpkınla avlananları şikayet ediyorluz cünkü ticari amacla avlanan ve gece savunmasız balığı avlamakta suctur. değişik yöntemlerle avlanıyoruz tabiiki oltayla meraklı arkadaşlarla 15 yıllık tecrübelerimi seve seve paylaşırım.
Bul
böbrek rahatsızlığı olanlar kullanıyor. yeni sirkülere göre bu balığı tutmak serbest. sevgili dent61 değişik yöntemlerle avlanıoyruız demişsiniz bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız forum ailesi olarak memnun oluruz

sevgiler
dent61 yazdı:arkadaşlar bir eşkina seven aynı zamanda balığın büyüklüğüne göre avlayan kücükleri sevip atıyoruz)). eşkina balığından cok cevremdekiler taşlarını istiyor.hakikaten verdiğim kişilerde böbrek taşı olanlar dua ediyorlar. ama ac karnına icmesi biraz zordur ( limonun  ekşiliğinden olsa gerek)  avlanması yasak diyorlar ama son avlanma yönetmeliğinde yasağı kaldırıldı deniyor yanlış biliyorsam lütfen yazın .15 yıldır avlıyoruz ama ekim ayı gelmeden asla)). mayısta yumurtalarını döküyorlar ayrıca gece zıpkınla avlananları şikayet ediyorluz cünkü ticari amacla avlanan ve gece savunmasız balığı avlamakta suctur. değişik yöntemlerle avlanıyoruz tabiiki oltayla meraklı arkadaşlarla 15 yıllık tecrübelerimi seve seve paylaşırım.

Doktor,deneyimlerinizden yararlanmak isteriz.olta ve tekniklerinizi fotoğraf ve şekillerle anlatmanızı bekleyoruz.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eşkina (Sciana Umbra) rusan 61 15,737 09-10-2016, 13:50
Son Yorum: haseremarket
  eşkina taşı doktor 31 21,574 06-04-2013, 20:38
Son Yorum: therasmus
  Eşkina (Kaya Levreği) Lapsetur 0 11,794 20-12-2005, 17:29
Son Yorum: Lapsetur

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi