Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
26 Eylül 2007 Dikilitaş Turna Raporu
eveeet, nihayet rapor edecek birşey buldumSmile

sağolsun 006 (tuncer) arkadaşın tavsiyesi üzerine Dikilitaş'a gittim (tek başıma) ama ne gitme. sadece 1 sefer gittiğim dikilitaş göletini yaklaşık bir buçuk saat gibi aradımSmile tam vazgeçtim dönüyordum ki son anda girmeden önceki kulübeyi gördüm de (ondan sonra da yaklaşık 15 dakika aradımSmile) azmettimSmile). evden 24,30 gibi çıktım, 02,30 hatta 03,00 gibi dikilitaş'taydım (sadece yarım saat, hadi bilemezsiniz 45 dakikalık yol aslında).

gece karanlığında 4 adet sazan için olta attım (ikisi hamurlu, ikisi de küspeli). ondan sonra arabaya bindim bir uyumuşum, uyandığımda donmak üzereydim (şimdi bile içim üşüdü, ne ayazdı allahım), arabada ne varsa üstüme yığdım, yer örtüsü vs.Smile) ama ısınmak ne mümkün. o halde ne kadar kaldım bilmiyorum, birde yanıma başka balıkçı bir arkadaş geldi, sağolsun onda bir çuval mobilya artığı odun varmış. onu yaktı da adama döndümSmile)

gelelim balık tutma işine (onca emeğin karşılığı) iki tane turna aldım ama bu sezonun en iyileri desem yeridir.

[attachment=9768]

[attachment=9769]

tabi benim için bu sezonun en iyileri. bu sene her zamankinden kıt bir seneydi. daha önce bol balık aldığım her yerde balık muhakkak vardı ama sular çok kirli olduğu için denk gelmiyordu. dikilitaşa ise bir kez, o da 3 yada 4 yıl önce gitmiştim. o zaman balıklar çok küçüktü, o yüzden başka da gitmemiştim. dediğim gibi tuncer beyin tavsiyesi üzerine gittim. tek başıma olduğum için botu götürmeye erindim, keşke götürseymişim. uzun zamandır balık tutamamanın acısını çıkartırdımSmile) ama olsun buda yetti, bunlardan daha büyüktü sanırım birtane kıyıya yaklaştıramadığım bir balığı kaçırdım, iki adette küçük geldi onları büyümeleri için göle emanet ettimSmile). sazan oltalarına hiç birşey gelmedi tık bile etmedi. turna için at-çek yaparken bir tanede kerevit yakaladım. sanırım kerevit çok olduğu için, sazan olduğum kıyıya yaklaşmıyordu. gerçi kimseden sazan zili sesi gelmedi. gelen göl bekçisi de bugün kimse de sazan yok dedi. botla gelen kimse yoktu, sanırım en iyi turnayı da ben aldım. şükürler olsun gayet güzel bir gün geçirdim. darısı başınızaSmile)

not: yine fotoğraf makinesinin tarihini yanlış ayarlamışımSmile)
Bul
bereketli ve afiyet olsun ...
Bul
Serdar'cım emeğine sağlık. Çok şahane av olmuş.
Tebrikler -- Afiyet olsun.
Bul
006 yazdı:ooo serdar abi balıkları görünce sevindim inş.daha büyüklerini yakalarsın hava soğuksa sazan ondan gelmemiştir bugün bzim abilerde ordaydı onlarda bir tane turna almışlar iki tanede kacırmış yanlız onun dediğine göre orda bir balıkcı iyi sazan almış ..dikilitaşı cok aramışsın abi ne yaptın sen öyle .....

valla hemde ne aradım, varya eğer telefonun falan olsaydı seni arayacaktımSmile) bana burayı tavsiye ettinde hadi gelde yolu buldur diyeSmile) yıllık izinde olmasaydım, oranın haritası ile giderdim sorun olmazdı ama haritasız gittiğim için (birazda önceden gitmiş olmama güvendim) resmen yollarda ömür geçirdim. eryaman'a yaklaşık 70 km. yol ama ben gidiş geliş nerdeyse ikiyüz km. yol yapmışım.

sizin abiler kim ki?

bu arada diğer arkadaşlara da çok teşekkürler, daha iyileri sizlere inşallah.
Bul
Bereketli ve afiyet olsun. Görünüşleri çok güzel. Tadını bilemem. Smile)
Bul
yanımda duran arkadaşlarında beyaz kangoo'su vardı ama adları aziz ile müslüm'dü. altınpark'ta havuzda çalışıyorlarmış. başkalarıda vardı, hafta içi birgün için hemde çok fazla kişiydi ama bana uzaklardı.

kesinlikle bir daha 10 yıl sonra bile gitsem gözü kapalı bulurumSmile)
Bul
Boğaziçi yazdı:Bereketli ve afiyet olsun. Görünüşleri çok güzel. Tadını bilemem. Smile)

teşekkürler, eğer bir araya geleceğimiz bir organizasyon yapılabilirse (birde turna sezonu ise) tadına baktırırız arkadaşım.
Bul
006 yazdı:serdar abi 10 yıl beklemezsin korkma ramazandan sonra sezonu kapatmak için hep birlikte gideriz ....arabayı sen kullancaksan gözünü kapatman işime gelmez acıkcası ben kulanırsam sorun yok kapatabilirsin...Smile

gözü kapalıdan kastım oydu zatenSmile
Bul
tebrikler balıklar çok güzel biraz zahmetli olmuş ama değmiştir
Bul
Serdar turnayı gözünden vurmuşsun tebrikler boylat gayet güzel gelişide çekişide bayağı heyecan yaratmıştır
Konuyu görünce Kamil İlker Tuncer hepinizi göreceğimi düşündüm ama nasip herhalde
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  5-15/eylül 2016 levrekci lüfer avları LeVrEkCi 15 1,589 22-09-2016, 21:29
Son Yorum: tahsinmersin
  19 Mayıs kısa turna avı kovboy 6 1,925 24-05-2014, 08:38
Son Yorum: orhanekmekci
  17 eylül 2013 selimiye mercan ve karagöz. bucalıfikret 8 1,994 19-09-2013, 00:58
Son Yorum: Cihan Deniz
  Yakın avlakta turna avı: muratcoskun 4 1,462 24-07-2013, 07:41
Son Yorum: bucalıfikret
  şimdi KUZU zamanı , 02.10.2007 Antalya Salih Reis 18 4,278 29-01-2013, 18:46
Son Yorum: Mufi
  Yılın ilk raporu.. 2013'ü istavritle karşıladık.. xfisher 20 3,926 02-01-2013, 14:40
Son Yorum: xfisher
  Boğaz Çıkışında Palamut Avımız (13 Eylül Perşembe) denizbilimci 17 3,765 16-09-2012, 22:56
Son Yorum: tahsinmersin
  Sazan av raporu muhammed tr 16 2,937 28-08-2012, 11:49
Son Yorum: yycolak
  nihayet istediğim turna egenindibi 27 3,366 18-08-2012, 21:22
Son Yorum: egenindibi
  aylar sonra ilk sazan raporu araphüso26 50 6,225 18-08-2012, 02:01
Son Yorum: araphüso26

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi