Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
17.10.2007 -Galata Köprüsünde istavrit çaparisine gelen LÜFER
saat 15:00 civarı köprüde lüfer tutulduğu haberi gelince akşam iş çıkışı doğrumudur diye bir kolaçan edeyim dedim.

köprünün ortasında, motorların geçtiği alanda, boğaz tarafı, eminönü tarafında bulunan kısımda ismi "süleyman" olan bir amatör balıkçı kardeşimiz,, istavrite çapari sallarken öğlen vakti bir adet lüfer tutmuştur.
aynı çaparide iki yarım istavrit gelmiştir.
çapari çinekop iğnesi ayarında, yeşil floş beyaz iğne,,

kendisi ile konuştuğum saat 18:00 sularıunda istavrit yok denecek kadar azdı, karaköy ayagında izmarit tutmaya devam ediyorlardı,
oldukça güzel istavrit tutulmuş,
karaköy iskelesi gene her zamanki gibi full insan ve istavrit çekiyordu,
çok ama çok  kalabalık,,
Niyazi - 1967 - 0+
Teşekkürler. Abi olayı tam bir muhabir gibi anlatmışsın.
Bul
teşekkürler niyazi abi herkesten gelen haberlerle böylece heryerden haberimiz oluyor kolay gelsin saolasın
Bul
sagol haber icin abi
Bul
Ben küçükken ne lüfer vardı ya.
10 lu çapariyi her atışta 5-6 tane kafa geliyordu. Hemde el çaparisi önümüze indirip çekiyorduk çapariyi. O zaman rapala da yoktu. Olsada zaten lüfere olta atmak aklımıza gelmezdi. En büyük zevkimiz çinekoptu.

Bir keresinde hiç unutmam. 10 lu çinekop çaparisini koyverdim. TAkur tukur titreşim oldu. En fazla 30 saniye sonra çektim. Bir tane iğne kalmamış. Sadece kurşun ve yarım köstekler.

Martılar suyun üstünden sarıkanat kaldırıyordu. Şimdi nerde
Bul
hüseyin çok eski degil aslında o günler bundan 3 sene evveldi o zamanlar ben sirkü falan nereden bileyim çapariyle toplar dururduk saıkanat çinekop bu aylarda kova kova.
istinyede bir keresinde babam dükkanda oturuyor balık kaynamaya başlamış sarıkanatlar lüferler karışmış birbirine kşmu orada bir tekneden kepçeyi kapmış kepçeyle toplamış çinekopları bu dedigim 1985 yılı idi.
son 3 yıldır o çinekoplar her kış yapacak diye bekliyoruz ama yok işte ne yazıkki.
bizim orada herkes bilir haber bekledigimi çinekop başlasa hemen ararlar 1 saate oradayım saglık sorunum yoksa.
Bul
süper demek balıklar artık tam olarak geldi. ibret için sabah denize çıkmak lazım.
çok güzel haber yaww..işte balığı kovalayan alıyor..ama yarın yapmaz..bügün yaptıysa
ertesi gün denemek lazım..abi saol güzel haber için..
Bul
BALIK and OZAN yazdı:çok güzel haber yaww..işte balığı kovalayan alıyor..ama yarın yapmaz..bügün yaptıysa
ertesi gün denemek lazım..abi saol güzel haber için..

ozan bugun en çelebiler 18 balık tutmuş. sabahtan çapariyle yemi yedirememişler. bakalım hayırlısı hasan gelır muhakkak bende gideyım...
anadolu yakasını bilmiyorum ama balık haliçe giriyor gibi geliyor bana bugün sarayburnu istavrit yaparken karaköy ve galata istavrit tek tük sarı kanat ve yarım balıklarla meşguldü
aman sarı kanat olsun yaprak ,çinekop hiç sarmıyor yemli
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  DENİZDEN GELEN LEZZET dearyildirim 28 9,728 12-08-2013, 21:11
Son Yorum: turna
  İstavrit , Levrek,Mırmır Erkan123 9 2,375 21-01-2011, 12:53
Son Yorum: Atakan_YeniFoca
  Gırgırlar Marmarada mailime gelen cevaptır. nihatkr 16 3,134 08-10-2010, 09:43
Son Yorum: bucalıfikret
  12 eylÜl 2009 cumartesİ galata balıkçı_mahmut 12 2,998 15-09-2009, 04:59
Son Yorum: orhanekmekci
  çinekop  ve  tekir  başladı  11/05/2007 erdekli yücel 7 2,102 14-05-2007, 09:14
Son Yorum: instinct

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi