Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HARUN--LEVREKCİ--BALIK AND OZAN--DARK DREAM BALIK AVCILIGI--18/10/2007
18 Ekim akşamüstü Ben, Nihat abi ve Ozan K. Çekmeceye Harun abiyi almaya gittik ordan Ereğli'ye yazlığa geçtik. Ciğerimiz yanıyordu balık tutacaz diye. Gelir gelmez bişiler atıştırdık salam, ekmek, domates, kaşar, konserve yaprak sarma, şüveps ve kola. Yerleştikten sonra teknenin motorunu indirdik. Hava kararmıştı istavrik tutmamızın imkânı yoktu. Tekneye ilk kez biniyodum ve yanımda yedek bir don yoktu! altıma ... ! Big Grin

Hava karanlıktı ve ben tekenin kenarına kuytulanmış dua etmekle meşgul olurken Ozan dümeni tutuyo Nihat abi teknenin burnundan eğilmiş zargana kovalıyodu. Harun abi kadar rahat bi insan daha görmedim yayılmış oraya oh sanki hiç bişi yokmuş gibi Big Grin Bi ara dümeni gördüm telaşa kapılıp kolu çevirdim drozzzzzzzzzzzzz diye ötmeye başladı Nihat abi yavaş yavaş diyo. Dedim sanki bilerek yaptım yav Smile)

Bayağı bi açıldık ve koca denizde bir kaya parçasını aramaya başladık. Ordan midye toplicaz ama kaya yok. Bi ara tekneyi bi yere sürttüler orda şehadet getirdiğimi hatırlıyorum. Gümrüğün oraya gittik gemiyi duvar sandım devasa bişiydi iyicene ürktüm.  Dedim arkadaş balık tutmaya mı stres yaşamaya mı geldik noluyoz. Smile

Biraz sonra baskılarıma dayanamayarak kıyıya çıkmak zorunda kaldık. Nihat abi arayan herkese benden dalga geçerek bahsediyodu. 2 m boylarında 140 kiloluk bi bebek var korkuyo bişi yakalıyamadık! diye. : D

Efem kıyıya geldik Nihat abinin komşusu Zeki abi bizi karşıladı nefesindeki anason 300 metreden anlaşılabilirdi. Bize mandalina, çikolata, şarap ve fiskii ikram etti sağ olsun. bu konuyu okursa canımı okur Big Grin O sırada mırmıra dönelim dedik kıyıdan güzel güzel.. Ozan 3 tane ben 2 tane mırmır aldım. Harun abi takım bağlamayı öğretti. Saat 1 gibi yattık sabah 7:30'da uyandık. Harun abi, Nihat abi ve Ozan tekneyle açıldılar biraz midye verdiler bana. Saat 7:30'dan 12:30'a kadar tek bi vuruş olmadı. 1'e doğru asrın vuruşu gerçekleşti ve bir mırmır aldım Allah'a şükür.. Big Grin Bu arada Kaybedenler Kulübü'nü Ezikler Kulübüne çevirdiler aşk olsun..  3 lüferle akşamüstü geri döndüler  tekrar çıkıcaz dediler deniz bozuldu. Toparlanıp gelmek zorunda kaldık akşam trafiğine kalmayalım diye.

Şimdi asıl noktaya gelelim

Biri administrator yardımcısı, diğeri Süper mega muga ultra moderatör, diğeri ultrasonik moderatör bana 3 mırmırdan öteye balık tutturamadılar.  Akşam 2 köstekli bi takım yaptılar allah belamı versin oraya vardığımızdan beri o takımla idare ediyorum. Ayakkaplarla suya girdim vocuk vocuk kurt arıyorum midye yok tuttuum balığı kestim onada yazık oldu. Abi şimdi ne diyim ben 3 balık yakalattılar hiç yardımcı olmadılar kendimi aksesuar gibi hissettim.

Ben yine kaybettim

Dönüşte Harun abiyi Güzelce'ye bıraktık ordan dönüşte Nihat abi bizi Eminönü'ne bıraktı Ozan'la vapurda çay içtik oh. Evlere dağıldık işte. Smile

Herşey için teşekkür ediyorum ama 3 balık tutturdunuz unutmicam.
Bul
Vayyyyyyyyyyyyyyyyyyy güzel bir hatıra olmuş sana.Amaaaaaaaaaaaaaa nihat abinin diline düştüysen kurtuluşun yok.Ben onun acısını yaşadım çünkü.Allah kolaylık versin bu saatten sonra sana.Saygılar.
Bul
burhan tekneye bindin başladın vıyaklamaya ne olur kenara gidelim mırmır tutalım diye nasıl tutacazki balık 3 tane iyi bile tuttun oltanı baglayan ozan yemi çıkaran denizden gecenin o saatinde ben yemleri oltaya takan ozan oltanı şöyle at diye ders veren harun iyi valla Smile)
arkadaşlar burhan olmasa sabahlayacaktık saolsun gece kenara gelmek zorunda kaldık.
sabah kahvaltı yapıp yem aramaya koyulduk izmarit tutamadık zargana tutamadık 20-30 tane istavrit tutup tamam dedik levrek lüfer nevarsa istavrite talim yem olarak dedik ve fenerin yolunu tuttuk.
burhan kenarda mırmır bekliyor biz fenerde levrek lüfer arıyoruz rapalalarla av yerimize gittik deniz çok bulanıktı rapalaya tek vuruş olmadı.
harun çeşitli denemeler yaptı.
ben tek kanca levrek oltası açtım.
ozan geceden ışıkla tuttugumuz zarganalardan birini takıp deniyecem dedi ve attı oltasını.
biraz dolaştık balık tutan yok deniz hava süper yanıyoruz.ben vuruş aldım ve lüferi aldım tek kanca gagalıksız levrek oltasıyla aldım balıgı şanslıydım kesememiş oltayı. peşimden hemen ozan bir balık aldı.
sonra orada daha hiç levrek tutmamış bir abimize levrek vurdu oltayı çekerken zorlanışından ve balıgın yukarıya yüzmesinden abi levrek dedim asılma balıga dedim ve aynı anda nihat levrek bu diye seslendi kepçem yok demezmi gel kepçe getirin diyor oltalarımız suda olmasına ragmen yanaştık teknesine geçtim aldık levregi ufak ispendek levrek arası bişeydi.abi kepçesiz olurmu dedim bana bana neredeeee levrek vuracakki diyorSmile))
sonra ozan istavritle tek kanca bir lüfer daha aldı.
sonra dolaş dolaş herşey denedik zarganası olan balık tutuyor biz seyrediyorduk.
eve gidip yemek yiyip tekrar çıkalım dedik ama yemek yedigimizde yoruldugumuzu anladık toparlandık ve döndük.
güzel bir gece ve gündüzü dostlarımla geçirdim stres atıtık fazla balık tutamasakta hepimiz birbirimizle bişeyleri paylaşmış eylenmiş olduk .
bu arada zeki abiyede teşekkür ederim oda sitemizde üyedir bundan sonra sık sık girerim dedi şapka hediye etim bekliyoruz dedim akşam kumpir inden içeceklere kadar saolsun devamlı bişeyler getirdi sahilde balık tutarken.
inşallah daha güzel günlere hepberaber.
Bul
burhan kardeşim, tekne işi karaya benzemez tabi, alışacaksın, güzel bir iş yapmışsınız ama tebrik ederim elinize sağlık muhabbetiniz bol olsun
Bul
aa bak ben o kumpiri unuttum ha. süper kumpir yapmıştı valla ellerine sağlık zeki abi.

nihat abi gecenin zifiri karanlığında ayazda kalmış bekçi .... gibi titriyor korkuyorum sen viyaklıyor diyosun mahvolmuşum. Big Grin abi üç yönetici bi üyeye balık tutturamadınız valla ne diyim yav. mırmırmırmır
Bul
burhan ayakkabılarla kurt toplamak için denize girdin dimi ondanda korktun dimi şimdi jeton düştü neden bu denize ayakkabılarla girdiki demiştim içimden şimdi anladım ya kurt bulsaydın nasıl kaçardın kimbilir sen o kurtlardan. koptum burada bak hala kopuyorum ne adamsın sen yaww çok yaşa emiiii.
bide yaww oktay yani patron gelse sana balık tutturamaz sen özelsin sen sen neyse ....Bobo
kaşındın ne yapiim sen açtın konuyu
Bul
meteor yazdı:burhan kardeşim, tekne işi  karaya benzemez tabi, alışacaksın, güzel bir iş yapmışsınız ama tebrik ederim elinize sağlık muhabbetiniz bol olsun

valla Orhan abi haklısın hiç benzemiyo. ben kıyıdanda bişi tutmadım ki 14 mezgit 6 zargana 3 mırmır 2 yılda hasılat bu. Smile
Bul
burhan hazır siftah yapmışken yarın bana misafir ol biraz daha titrensen tam alışırsın, hele gece ve birazda dalga olursa off. belgeyi hemen alırsın.
Bul
DarkDream yazdı:
meteor yazdı:burhan kardeşim, tekne işi  karaya benzemez tabi, alışacaksın, güzel bir iş yapmışsınız ama tebrik ederim elinize sağlık muhabbetiniz bol olsun

valla Orhan abi haklısın hiç benzemiyo. ben kıyıdanda bişi tutmadım ki 14 mezgit 6 zargana 3 mırmır 2 yılda hasılat bu. Smile

bi rahat dursan neler tutabilirdik te planlar alt üst oldu işte neyse kıyıdan çalışacaz artık beraber kıyı balıkçılıgını ögrenecez burhan başka çaremiz yok tekneden çıkamayacagımıza göre kıyıyı pekiştirelim Smile
Bul
LeVReKCi yazdı:burhan ayakkabılarla kurt toplamak için denize girdin dimi ondanda korktun dimi şimdi jeton düştü neden bu denize ayakkabılarla girdiki demiştim içimden şimdi anladım ya kurt bulsaydın nasıl kaçardın kimbilir sen o kurtlardan. koptum burada bak hala kopuyorum ne adamsın sen yaww çok yaşa emiiii.
bide yaww oktay yani patron gelse sana balık tutturamaz sen özelsin sen sen neyse ....Bobo
kaşındın ne yapiim sen açtın konuyu

abi ben niye ayakkaplarla girdim söyliyim ben de deniz kültürü yok öyle rast gele girdim. Kürekle kurt ararken ilerde iri balıklar gördüm önce orkinos sandım ciddiyim ! baktım ki kalçama kadar sudayım ve sudan kabarcıklar çıkıyor .. Smile))) geriye doğru bir topuklarsın nasıl korktum var ya.. yunuslar geldi ortalığın ırzı ile temasa geçip gittiler.. ayakkaplar o yüzden çıkarmadım rahat koşarım diye Big Grin
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19-21 ekim balık and ozan-levrekci avı LeVrEkCi 24 2,865 30-10-2016, 16:15
Son Yorum: yycolak
  3-7/10/2016 mavruşgil,levrekci lüfer avı LeVrEkCi 33 3,071 18-10-2016, 11:08
Son Yorum: turna
  26/09/2016 Haftaiçi akşam balık avı uerol67 21 1,672 30-09-2016, 09:10
Son Yorum: uerol67
  5-15/eylül 2016 levrekci lüfer avları LeVrEkCi 15 1,592 22-09-2016, 21:29
Son Yorum: tahsinmersin
  İstanbul ve Çevresi Balık Raporları BALIK and OZAN 162 46,487 16-08-2016, 00:25
Son Yorum: nurideniz34
  18-22 nisan sarıkanat avı.levrekci. LeVrEkCi 29 2,486 30-04-2016, 17:13
Son Yorum: yycolak
  3-5 kasım 2015 levrekci mavruşgil sarıkanat avı LeVrEkCi 24 2,781 24-11-2015, 10:41
Son Yorum: LeVrEkCi
  ekim 2015 murki-mavruş-levrekci avı LeVrEkCi 37 5,145 27-10-2015, 15:57
Son Yorum: ANTALYALI07
  21-22-23/09/2015 levrekci levrek,lüfer,kırlangıç avı LeVrEkCi 21 3,195 09-10-2015, 22:51
  25-26/09/2015 levrekci levrek ve lüfer avı LeVrEkCi 19 2,666 09-10-2015, 22:40

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi