Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yengeç kıskaçları tehlikeli mi?
selam arkadaşlar yengeçleri ellerine alanlar var ama ben bu hayvandan korkarım.Hele o kıskaçları yok mu acayip ürkütür beni acaba o kıskaçların kuvveti büyük mü yengeçlerin verebileceği zarar ne derecede olabilir?Ona göre gardımızı alalımBig Grin
Bul
Ben yengeçlerin bugüne kadar zarar verdiklerini duymadım ama yaşadığım bazı durumları anlatayın;

Kıyıdan olta attığım zaman bazen suyun içine girip orada beklerim sabit kaldığım için illa bir yengeçin dikkatini çeker parmaklarım yengeç hafifden bi yoklar parmaklarınızı o an ürperirsiniz ve ani hareketle uzaklaşırsınız. Yengecin büyük kıskaçları ile midye yi parçalayıp etini yediğini biliyorum ama size en fazla zarar verebileceği nokta vücudunuzdaki yumuşak bölgelerdir. Eh artık bunada müsade etmezsiniz artık
Bul
kardeş ben marmara denizinde voli ağcılığıda yapıyorum bu güne kadar sayısız yengeç çıkardım ağdan kaç defada kıskaç larına maruz kaldım ama birşey olmadı büyük boyları parmağı biraz sıkar azbirşey kan akıta bilir bana olanlardan biliyorum ama genede yengeçle fazla oynama oda can taşıyor kedisini korumak için sana zarar vermeye çalışacaktır doğa kanunu rasgele
Bul
ya doktor balıkların canı yokmu alasen yengeç e üzülüyonda balığa neden üzülmüyon ondaki can delmi yaniConfusedama doğru balığın ısıracak bişi yok dimi can yakmıyo canı gidiyo garibimin o da ne ya bi anda kendimi hayvanları koruma derneği üyesi sandım bırrrrr istemem üyelik falan yoksa nasıl balık yakalarım ya
Bul
sağolun ya ben de boş yere korkmuşum bu hayvandan yıllarcaBig Grin
Bul
karebalıkçı abi tekir,dil bunun gibi balıklar oltaya gelmiyor bende bunları yakalamak için ağ kullanıyorum senin tatlı sudan farklı abi deniz bu balıkları tutmak için ağ kullanmak gerekir
Bul
tekir ve dile bende ag atarım cıkan yengecleri cıkarmak zordur yengece yumusak biyer kaptırmadıkca zarar vermez yumusak yer kaptırırsan kanatabilir bile ama zehir olarak ararı yoktur en cogu can yakar oda büyükleri tabii arkasından tutunca hiçbir zarar veremez kıskancları sadece huylandırır :0518:66
Bul
kardeş... sen bu güne kadar büyük bi pavur yayla taısmamıssın..öle sadece kan akıtmakal kalmaz adamın parmağını yerinden söker.. yeterki kızmasın..bence sen sen ol pavuryanın kıskaclarından uzak dur.. benden sölemesi:0516:
Bul
Confused O NASIL BİŞİKİ BENİ MAZUR GÖR BİLMEDİĞİM Bİ MAHLUKTAN BAHSEDİYORSUNEmbarrassed
Bul
pavurya iri bir yengec türü...etide baya lezzetlidir biz burda onları şisle avlarız yada ağlardan cıkar...:0516:
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  her yengeç yenirmi yalova tatar 1 1,064 20-07-2016, 15:43
Son Yorum: nurideniz34
  yengeç ile sohbet LeVrEkCi 30 5,320 24-11-2010, 10:47
Son Yorum: yycolak
  Alaska da Yengeç Avlamak AFALA 27 4,325 18-12-2007, 09:56
Son Yorum: Lapsetur

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi