Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alaska da Yengeç Avlamak
Alaska da Yengeç Avlamak
Bul
Alaska da Yengeç Avlamak
Bul
Alaska da Yengeç Avlamak
Bul
bunları belgesellerde hayranlıkla seyrediyorum adamlar kazandıkları parayı her kuruşuna kadar hakkediyorlar çok zor şartlarda çalışıyorlar ve çokda kayıplar veriyorlarmış.
Bul
doğru söylüyorsun nıhat eksi kaç derece unuttum kısada zamanları var buzulların yanında calışıyorlar denize düşen oluyor nıhat ama güzel para kazanıyorlar
Bul
Bizim Kavağın reisleri yalısının merdivenlerinden iner. Evinin önündeki gırgırına biner. 200 metre açılır atar ağını. En fazla gideceği Fenerler.

Bizim eski reisler bir yana.
Bence gerçek avcılar gerçek reisler orada. Dünyada en fazla balıkçının öldüğü yerde orası.
Kişi başına en çok insanın öldüğü meslek dalı bu yengeç avcılığıymış.
Bul
evet hüseyin katılıyorum ya herro ya merro durumu var resmen zengin olmak da ölüp gitmekde var her türlü riski alıp gidiyorlar.
kusursuz fırtına filmini izleyenler olmuştur çok güzel av yapıp eve dönüyorlar ya fırtınaya girip eve gidip tuttukları balıklarla zengin olacaklar yada fırtınadan geriye ters yöne gidip balıklar dökülecek fırtınaya giriyorlar ve hepsi ölüyor çok etkilenmiştim o filmden ve bu yengeç avcılarında durum herzaman aynı.
Bul
Cengiz abi bu yengeçlerin Discovery deki yakalanma hikayelerini izlemekten ezberlemiştim Smile

İşin espirisi bir yana adamlar soğuktan piskolojilerini kaybediyordu. Adamlar kazandıklarını son kuruşuna kadar hakediyorlar.
Bul
Bu arada adamlar bu kadar emek verip tutuyor bari bizde tadına bakalım derseniz, büyük marketlerde Red Tiger (surumi) olarak satılıyor, 3-5 lira arası fiyatı var.

Deneme amaçlı acaba balık gelirmi diye alıp yem yaptım, verim alamadım bilgilerinize Smile)
Bul
denizle ilgili belgesellerden en zevkle izlediğim yengeç avıdır adamlar hem zamanla hem soğuk birde fırtına ile mücadele etmek zorundalar evet çok iyi para kazanıyorlar ama gerçektende herkesin yapacağı bir iş değil cengiz kaptan resimler için teşekkürler rastgele
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  her yengeç yenirmi yalova tatar 1 1,059 20-07-2016, 15:43
Son Yorum: nurideniz34
  yengeç ile sohbet LeVrEkCi 30 5,263 24-11-2010, 10:47
Son Yorum: yycolak
  yengeç kıskaçları tehlikeli mi? amateur01 10 12,112 12-05-2006, 02:15
Son Yorum: haydud

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi