Yorumları: 1,650
Konuları: 117
sağ olsun köyden bir arkadaşımız balıkları yakalayıp şoklayıp otobüsle yollamış, sanırım bu aralar oralarda bol, bizde afiyetle yedik, ama tadı bir başka
[attachment=11762]
[attachment=11763]
[attachment=11764]
Yorumları: 891
Konuları: 60
Afiyet olsun, gelinciğe benziyo tipleri bi akrabalıkları varmı acaba ?
Yorumları: 2,401
Konuları: 20
bende ilk defa hatayda 1982 de yedim tadı hoşum gitmişti afiyet olsun.
Yorumları: 1,719
Konuları: 82
ilginç hiç yemedim zarganayla gelincik karışımı bişey.........
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Hakan afiyet şeker olsun.
Arkadaşlar bu balığın adı MIGRİ. Pişirmesini bilirsen çok lezzetli bir balıktır. Sudan çıkınca uzun süre yaşar, derisi kurutulmazsa 24 saati bulur. Olta avcılığı zordur genelde sepetle gece avlanır. Almanlar bu balığa bayılırlar.
Bu arada çok narin bir balıktır, ömürlerinde birkere yumurtlar ve oltacıların baş belası

Misal yem olarak tüm balık atarsın oda sana kılçıklarını iade eder

)
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
alien13 yazdı:Afiyet olsun, gelinciğe benziyo tipleri bi akrabalıkları varmı acaba ?
Gelincik mezgitgillerdendir. Mıgri yılan balıkları familyasından. Ama yaşam ortamları gelincikle aynıdır.
Yorumları: 891
Konuları: 60
MaVrUşGiL yazdı:alien13 yazdı:Afiyet olsun, gelinciğe benziyo tipleri bi akrabalıkları varmı acaba ?
Gelincik mezgitgillerdendir. Mıgri yılan balıkları familyasından. Ama yaşam ortamları gelincikle aynıdır.
serkan aydınlattığın için teşekkürler
Yorumları: 490
Konuları: 26
abi ben bu balıktan çanakkalede baya yakaladım.çok lezzetli balık. afiyet olsun
Barış Aydoğan
K.Çekmece/İST
ab rh+
24.05.1981
İnce misina büyük balık.Usta işi
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Arkadaşlar, yukarıda yazmış olduğunuz yazıları dikkatle okudum. Ancak, önemli bazı bilgi eksiklikleri olduğunu fark ettim. Örneğin, mıgri ve yılan balığı aynı türden olmalarına rağmen, aynı balık değildirler. Lezzetlerinin ve pişirilme yöntemlerinin birbirleriyle alakası yoktur.
Bu nedenle ön bilgi olması açısından yazımın sonuna, Latince adı "Anguilliformes" olarak geçen balık türlerini kapsayan bir döküm ekledim. Bu takım, kemikli balıklar sınıfına ait olan ve 360 yılana benzeyen ama yılanlarla akrabalığı olmayan bir takımdır ve bu takıma ait türler neredeyse sadece denizde bulunurlar. Hepsi sadece geceleyin aktif olan yırtıcı balıklardır.
Yaşadığı coğrafya: Çoğu türleri bütün dünyada yaygın tropik ve subtropik denizlerin hem Mercanlı sığ hem derin bölgelerinde yaşarlar. Sadece Anguillidae ailesine ait türler tatlısuda yaşayıp üremek için denize göç eder. Bunlardan sadece iki türü, Anguilla anguilla ve Anguilla rostata diğerlerinden daha kuzeyde, orta iklimli coğrafyalarda bulunur
Sınıflandırma: Anguilliformes takımının filogenetik akrabalıkları henüz tamamen aydınlatılamamıştır. Çoğu sınıflandırmalarda üç alt takıma ayırılırlar: Anguilloidei, Congroidei ve Muraenoidei. Ve bunlarda kaynaktan kaynağa değişmek üzere 15 ila 25 familyaya ayrılırlar.
*Anguilloidei
*Yılan balıkları (Anguillidae),
*Solucan balıkları (Moringuidae)
*Deniz solucan balıkları (Congroidei)
*Deniz yılan balıkları (Congridae)
*Conger balıkları (Congrinae) - - - - (Mıgri Balığı bu tür oluyor)
*Hortum balıkları (Heterocongrinae)
*Uzunboyunlu yılan balıkları (Derichthyidae)
*Turna congerleri (Muraenesocidae)
*Nemichthyidae
*Ördek gagalı yılan balıkları (Nettastomatidae)
*Ophichthidae
*Serrivomeridae
*Synaphobranchidae
*Dysommidae
*Düz burunlu yılan balıkları (Simenchelyidae)
*Mürengiller (Muraenoidei)
*Mürenler (Muraenidae)
*Myrocongridae