Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
gercek bir mektup
GERÇEK BIR MEKTUPTUR !.. TEMEL FIKRASI DEGIL...
DAYAMIŞLAR MATEMATUĞU AYUPTURR!!!

Trabzonlu Temel Ağa'nın sevgili torunu Eda'ya verilen ödev ile başı derttedir... Eskisehir'e göç eden arkadaşı Niyazi'ye başına gelenleri yazar:
' Niyazicugum. Hani benim küçük torun var ya. Geçen akşam, geturdi ödevini önüme koydi. Bi yandan da aglay. Zaten dertlerini hep baga açar.
Dedi ki;
-'Habunlari anliyamadum. O yüzden da yapamadum. Yarin ögretmen beni dövecek.'
Dedum ki; 'Aglama usagum, bunun içun ögretmen adam dövmez. Simdi oni çözeruk.' Ne mümkün Niyazi kardasum:
Bi tirenlan, bi otobos ayni istasyondan kalkmislar. Tiren otobostan üçte bir daha hizli gidiy. Otobos iki yerde onbeser dakka istirahat vermis. Tiren da bi yerde durmis, 20 dakka su almis. Otobos saatte 60 kilometro gidiymis. Tiren 5 saat sonra gidecegi yere varmis. Otobos ise ne vakit sonra oraya varacakmis. Ograstum yapamadum. Usak aglay. Derken bub asi geldi. O da çözemedi. Diyrum oga ki, ' damat, senun tanidugun tahsilli bi otobos sofori var ise oga soralim, belki o bilebilur. Yahutta sabah olsun ben usagi soforler cemiyetine götüreyum. Onlar arasinda belki tirenle yaris etmis bi sofor vardur da bize nasihat verur.'
Ha, biz bi yandan da usaga tireni tarif ediyruk. Tiren görmemis ki... Ne anasi görmis, ne bubasi. Ben da bi tek askerlukte Erzurum'dan Sivas'a gittiydum. Neysa kardasum, o gece çok kizdum. Diyeceksun ki niye? Usak daha incir agacindan duti ayiramay; mezgiti gosteriyrum, hamsi diy; efendum, yumurtanun fabrikada yapilduguni sanay. Biz gelduk araba yaristiriyruk.
Yani efendi, otobos saatinda varsa ne olur, geç varsa ne olur? Gurbetten yolci mi bekliysun? Eger varacagi saat onemliysa, edersun yazihaneye bi telefon, derler saga otobosun inecegi zamani.. Bu kadarluk mesele içun sabiyi subyani niye telef edersun? Usacuklarda sarki yok, türki yok, oyun yok;
dayamis matamatigi. Ayuptur... '
Bornova - izmir
Bul
eeeee orhan abi hem laz hemde saf olursan bu mektup yazılır tabii cehalet kötü birşey ne yazıkki.
teşekkürler
Bul
çok hoş abi teşekkürlerRosefıkra gibiHehe
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Siyirdim süper yaaa fıkra olsa bukadar güzel olmaz saf temiz insanların güzelliiği..
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Çok güzeldi Teşekkürler
Bul
paylaşım için teşekkürler...
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Çok güzeldi paylaşımına teşekkürler.Zorlatmayin havu uşaği da.Hepinize rastgele
Bul
paylaşım için teşekkürler.
Bul
teşekkürler.
Barış Aydoğan
K.Çekmece/İST
ab rh+
24.05.1981

İnce misina büyük balık.Usta işi
Bul
süper ötesi bi olay vallahi klip bile çekilir buna paylaşım için teşekkürler orhan abi
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Trofe böle olur.. (gerçek değil yaw :)) tedirgin SaZaN 10 2,781 14-10-2010, 07:30
Son Yorum: yycolak
  Gercek bir olay levent2735 14 2,895 29-12-2008, 10:04
Son Yorum: fish or die
  BaŞima Gelen GerÇek Bİ Olay kozmikbalıkçı 4 2,024 25-02-2008, 01:12
Son Yorum: kozmikbalıkçı
  Biraz Gülelim Ama Bunların Hepsi Gerçek Eşkiya Hunter 12 3,660 26-02-2007, 13:41
Son Yorum: avcıhakan
  gercek fikra bahri ozmen 21 4,861 19-02-2007, 08:57
Son Yorum: misafirm

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi