Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
makina bakımı
makinemin yıllık bakımını yapmamıştım içini açınca aklıma resimleyip siteye koymak geldi aynen yaptım bilemeyenler için yardımcı olması için paylaşım yapma gereği duydum içindeki parçaları çıkarıp benzinle yıkamak en iyisi ama üşendiğimden dolayı içindeki eski gresin fazlasını alıp yeni gresini yeteri kadar koyup kapattım ve en önemliside misinanın geçtği yatak bu bölgenin bakımını mümükünse 15 gün de bir açıp yapmanızı öneririm misinın ömrünün uzun olması için resimlerin açıklayıcı olacağına inanıyorum ...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul
Osman hayırlısı olsun
Misinanın geçtiği klavuz evet çok önemli bazen kilitlenme yapıyor ve dönmüyor bir zaman sonra mısına kesiyor bu metali ve bozuk yüzey sonra misineyi tahrip ediyor
Birde merak ettiğim teknoloji her alanda gel,ştide su makinelerin sistemi yıllarca aynı hiç bir değişiklik yok mesela 4x4 çeker vitesli bir makine kötümü olurdu yada istediğin yerde balığı aldıktan sonra otomatiğe takıp kendi saracak
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Osman hayırlısı olsun
Misinanın geçtiği klavuz evet çok önemli bazen kilitlenme yapıyor ve dönmüyor bir zaman sonra mısına kesiyor bu metali ve bozuk yüzey sonra misineyi tahrip ediyor
Birde merak ettiğim teknoloji her alanda gel,ştide su makinelerin sistemi yıllarca aynı hiç bir değişiklik yok mesela 4x4 çeker vitesli bir makine kötümü olurdu yada istediğin yerde balığı aldıktan sonra otomatiğe takıp kendi saracak

abi otamatiğe takıp kendi saran akülü çıkrıklar varda viteslide olması lazım Smile yapıyodur gevur boş durmuyorlar ki iki dakka Smile
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul
hava bozuk fırsattan istifade
Dalış Eğitmeni
Bul
HIDIR yazdı:hava bozuk fırsattan istifade

şansımıza 23 nisan bozuktu hava bakalım 19 una gün sayıyoruz abi Smile
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul
evet hav bu ara sert beklemedeyız paylaşım için teşekkürler
BEKİR SARI
İST/ALİBEYKÖY
1969
Bul
osman makina bakımı cok önemlidir artı seven insan bakımı basit ve eglencelidir ben giderkende balıktan geldikten sonrada temizlik yaparım özellikle makinanım yüzük kısmına giderken mutlaka pas sökücü sıkarım yeni nesil surf makinalarda hep yüzük kesmesimden yakınırlar ,,,,,,,
yeni nesil makinalarda yüzügün altında rulman var yani bilye bu bilyeler makinasına göre degişiyo ama genel de tuzlu su cobuk paslandırıyo ve bilye yavaşlıyo temizlenmezse kitleniyo ve yüzük kesiliyo ,,,,
bilyeler genelde yüzük kısmın da pek faydalı deyil direk tuzlu suyla temas ettiginden ,,
cok fazla bakım gerektiriyo ,,,,
bilyeni dönmedigi durumlarda bilyeyi yerin den cıkarıyorum ve yüzün döndüğü burcun üstüne bilye yerine pilastik koyuyorum ,,yüzük pilastigin üstünde dönüyo ,,
eski makinalarda sistem bilye deyil pilastiktir,,,,
ama bizimkiler 10 bilyeli makina istedigi icin nere koysunlar faydalı faydasız her yerde bilye var,,,
makinaların mil leri ve yayları cok önemlidir sökülüp takılmasıda fayda var ,,,
makinelerimiz yere düşdügün de veya darbe aldıgında mil yamula bilir ve makina kasma yapar ,,,,,
yaglar ken dişlilerin kontürolü yapılmalı aşınma olup olmadıgına bakılmalı ve önlem alınmalı ,,,ilerde dişli sıyır veya kırılma yapabilir ,,,,
tel yayı acılıp kapanmalardan kendini gevşete bilir bunu eski haline yani biraz bükmekte fayda var ,,,,,,,,
kesinlikle teli kolla kapamamalıyız,
bu arada makina sanırım şımano markası közükmüyo ama güzel kol yapmışlar ,,
iyi günlerde kullan osman rast gelsin,,,,,,,
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Bul
osman tebrikler bi ara şu benimkilerede bi el atıver yaw fırsatım olmuyo .şaka şaka elimiz ayağımız yaw bunlar bakarsan oda sana bakar bakmazsan benim gibi kara olur .
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
ottoman fishing team yazdı:osman makina bakımı cok önemlidir artı seven insan bakımı basit ve eglencelidir ben giderkende balıktan geldikten sonrada temizlik yaparım özellikle makinanım yüzük kısmına giderken mutlaka pas sökücü sıkarım yeni nesil surf makinalarda hep yüzük kesmesimden yakınırlar ,,,,,,,
yeni nesil makinalarda yüzügün altında rulman var yani bilye bu bilyeler makinasına göre degişiyo ama genel de tuzlu su cobuk paslandırıyo ve bilye yavaşlıyo temizlenmezse kitleniyo ve yüzük kesiliyo ,,,,
bilyeler genelde yüzük kısmın da pek faydalı deyil direk tuzlu suyla temas ettiginden ,,
cok fazla bakım gerektiriyo ,,,,
bilyeni dönmedigi durumlarda bilyeyi yerin den cıkarıyorum ve yüzün döndüğü burcun üstüne bilye yerine pilastik koyuyorum ,,yüzük pilastigin üstünde dönüyo ,,
eski makinalarda sistem bilye deyil pilastiktir,,,,
ama bizimkiler 10 bilyeli makina istedigi icin nere koysunlar faydalı faydasız her yerde bilye var,,,
makinaların mil leri ve yayları cok önemlidir sökülüp takılmasıda fayda var ,,,
makinelerimiz yere düşdügün de veya darbe aldıgında mil yamula bilir ve makina kasma yapar ,,,,,
yaglar ken dişlilerin kontürolü yapılmalı aşınma olup olmadıgına bakılmalı ve önlem alınmalı ,,,ilerde dişli sıyır veya kırılma yapabilir ,,,,
tel yayı acılıp kapanmalardan kendini gevşete bilir bunu eski haline yani biraz bükmekte fayda var ,,,,,,,,
kesinlikle teli kolla kapamamalıyız,
bu arada makina sanırım şımano markası közükmüyo ama güzel kol yapmışlar ,,
iyi günlerde kullan osman rast gelsin,,,,,,,

evet abi misanın geçtiği burç çok öenemli benimde başım ağrıdığı için bu yerden artık çok dikkatli oluyorum bende ki albastar deltadada bu sorun vardı olup olmadık yere bilya koyuyorlar sonrada bilye adi olduğundan ve içine suyun girmesini engelleyemediklerinden bilya hemen bozuluyor ve uğraştırıyor genelede bu sorun adi makinelerde karşımıza çıkıyor shimanolar böyle bi sorunla karşılaşmadım şmidiye kadar bu arada makine shimano alivio altseviye ürün olmasına rahğmen birçok markanın en iyi makinleriyle boy ölçüşebilir güç ve kalitede...
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul
yalova tatar yazdı:osman tebrikler bi ara şu benimkilerede bi el atıver yaw fırsatım olmuyo .şaka şaka elimiz ayağımız yaw bunlar bakarsan oda sana bakar bakmazsan benim gibi kara olur .

lafımı olur valla bakarsak paramız boşa gitmez diye düşünüyorum..
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bu Makina İçin Tavsiye Avcı Altan 6 2,875 15-04-2015, 19:17
Son Yorum: LeVrEkCi
  MAKİNA BAKIMI güray 19 9,469 22-06-2010, 15:54
Son Yorum: murockt
  yeni makina aldım LeVrEkCi 45 12,806 01-03-2009, 20:35
Son Yorum: alperburdur
  güzel makina... ceyhan balık 16 6,969 10-08-2007, 21:47