Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
önemli bir haber(istanbul için)
[B]Oltacılara 1 Mayıs muamelesi olmasın[/B]

TBMM AB Uyum Komisyonu, amatör ve sportif amaçlarla avlananlara izin belgesi alma zorunluluğu getiren değişikliği "gerçekçi olmayacağı" gerekçesiyle benimsemedi.

Komisyon, Su Ürünleri Kanunu’nda değişiklik yapan tasarıyı değiştirerek kabul etti. CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, tasarıyla, İstanbul Boğazı’nda veya başka yerlerde tatil günleri spor amacıyla balık tutacak olanlara izin belgesi alma zorunluğu getirildiğini ifade ederek, bunun gerçekçi olmadığını söyledi. Öymen, "Pazar eğlencesi için balık tutmaya gideceklere, polis, ’1 Mayıs muamelesi yaparız’ derse olmaz. Zaten AB’ye destek azalıyor, amatör balıkçıların da desteğini kaçırmayalım" dedi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, amatör ve sportif amaçla avlananlardan izin belgesi istenmesinin amacının, özel türlerin korunması olduğunu bildirdi. Ancak Pakdil’in sözleri milletvekillerini ikna etmedi. AKP Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, "eğlence ya da gıda temini için avlanan vatandaşların cezalandırılması doğru olmaz" diyerek önerge verdi. Kabul edilen önergeyle tasarıda amatör ve sportif amaçlarla avlananlar için öngörülen izin belgesi alma zorunluğu kaldırıldı. Buna göre ticari amaç dışında; spor, dinlenme ve eğlenme gibi amaçlarla su ürünleri avcılığı yapanlar, izin belgesi almayacak. Komisyon, izin belgesi almadan su ürünleri avcılığı yapanlar için öngörülen 100 YTL cezayı da tasarıdan çıkardı.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
çok yerinde bir karar teşekkürler.
Bul
haberin tv de yayınlanan bölümünü açıklayan bir konu açmıştım buda resmisi oldu teşekkürler ilker.
Bul
güzel haber paylaşım için teşekkürler.
kaçan balık büyük olur kaçamayan ızgara.....
Bul
arkadaşlar haberi bende gazetede okudum olumlu bir adım ancak tasarı henüz yasalaşmadı kabul edilip yürürlüğe girince kesinlik kazanacak hepinize rast gelsin yaz sezonunda güzel günler dilerim..
Alper 26.11.1958
Bul
lapin yazdı:arkadaşlar haberi bende gazetede okudum olumlu bir adım ancak tasarı henüz yasalaşmadı kabul edilip yürürlüğe girince kesinlik kazanacak hepinize rast gelsin yaz sezonunda güzel günler dilerim..
alper bey tasarı iptal edilmiş sebebide hobi için kafa dinlemek için sahile inen balıkçıdan ne alacağız demişler ve iptal etmişler.ticari balıkçılarla uğraşsınlar.
hayatında 3-5 kere balığa gidecek olan veya senede 10 kere olta atan kişiye yazık kursa gidecek 800 ytl para verip belge alacak iptal olması bence mantıklı oldu.
Bul
tasarı halinde daha yasalaşmadı.. resmi gazetede yayınlanınca yasalaşır heraldeRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
resmi gazetede baktım göremedim.ama yarın bir gün çıkar heralde.takipçisiyim konunun.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Eh aklın yolu bir. Teşekkürler İlker.
GURHAN
KARAGÖZ AVCISI Smile
Ne mutlu iyilerden olanlara
Bul
TEŞEKKÜRLER,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,AlkisBaby
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İstanbul'da Av limitleri Düşürülüyor! MaVrUşGiL 31 6,149 29-03-2013, 10:03
Son Yorum: orhanekmekci
  balıklar için de anne balık sütü LeVrEkCi 2 1,662 21-04-2011, 10:47
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Türkler için çok önemli lütfen dikkate alalım arkadaşlar!!! Atakan_YeniFoca 116 14,971 14-02-2011, 07:14
Son Yorum: yycolak
  çok önemli araphüso26 59 8,466 02-04-2009, 11:18
Son Yorum: izmirli erdal
  melen de oksijensiz kalan balıklar önemli !!! LeVrEkCi 11 2,358 18-09-2008, 16:05
  ::KARA HABER:: Balık tutana ceza H.A.R.U.N 33 5,564 28-04-2008, 22:09
Son Yorum: ersoy
  kötü haber araphüso26 13 2,473 31-03-2008, 13:47
  üzücü bir haber LeVrEkCi 42 5,975 20-01-2008, 09:06
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Msnbc de ermeni tasarısı için oylama var harslan1978 11 2,179 31-12-2007, 23:42
Son Yorum: alien13
  Önemli Uyarı (Sağlık) SerenaY66 13 2,571 13-12-2007, 09:54
Son Yorum: istavritci

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi