01-07-2008, 22:48
(Son Düzenleme: 12-07-2008, 08:03, Düzenleyen: balıkcı uğur.)
abiler
ben bu balıkları çoruma bağlı çomar barajı var daha doğrusu bir gölet orada tuttum.balık tutmak için ne kullandınız derseniz sazan için dip oltası küspeli olta , levrekler için ise gümüş balığı kullandım.
sazan için kullandığım yemler kendim hazırladığım hamur ve mısır.
yemin( hamurun)tarifi
içine yumurta sirke un katım karıştırıyorum iyice katılasacdani karıştırıyorum.
sonra o hamurdan küçük küçük kopartıp armut şeklinde yuverlıyorum(küçük) .sonra o armut şeklindeki yemleri kaynamış suyun içine atıp iyice kaynatıyorum o hamur saten mantı gibi oluyo. sonra o yemleri alıp soğuk suya sokmadan üsyüne (vanilya , küspeyi keserken yada delerken dökülen küspe kırıntılarını üstüne serpiştiriyorum)sonra ava gitmeye hazır oluya.
ben bu balıkları çoruma bağlı çomar barajı var daha doğrusu bir gölet orada tuttum.balık tutmak için ne kullandınız derseniz sazan için dip oltası küspeli olta , levrekler için ise gümüş balığı kullandım.
sazan için kullandığım yemler kendim hazırladığım hamur ve mısır.
yemin( hamurun)tarifi
içine yumurta sirke un katım karıştırıyorum iyice katılasacdani karıştırıyorum.
sonra o hamurdan küçük küçük kopartıp armut şeklinde yuverlıyorum(küçük) .sonra o armut şeklindeki yemleri kaynamış suyun içine atıp iyice kaynatıyorum o hamur saten mantı gibi oluyo. sonra o yemleri alıp soğuk suya sokmadan üsyüne (vanilya , küspeyi keserken yada delerken dökülen küspe kırıntılarını üstüne serpiştiriyorum)sonra ava gitmeye hazır oluya.